måndag 22 april 2013

Patriot´s Day i AmerikaVad har hänt med den kämparglöd som en gång fanns, nästan överallt, genom hela USA: s kristna samfund? Hur har predikanter blivit skygga, blyga och fega att de kommer att stå apatiska och stumma när USA står inför förstörelsen av sin frihet? Var finns predikanter att förklara, utveckla, och sluta sig till principerna om frihet från den Heliga Skriften (Bibeln)?

Så frågar sig Chuck Baldwin.

DagenAmerikas krig för självständighet började.

De första skotten i frihetskriget ägde rum Lexington Green, som ligger direkt intill kyrkan-huset där dessa män bad varje söndag.

  
“Patriot’s Day.” 


Arvet efter Amerikas kämpande präster och pastorer


Jag är helt övertygad om att en av de största orsakerna till att Amerika är i det sorgliga tillstånd som det är i dag beror på att predikningar amerikaner ofta får höra från moderna predikstolar mestadels handlar om välståndsteologi, underhållningsevangelisation, må bra-godism, känslosamhet, och “Aren’t-I-Wonderful ear tickling!" (svår övers.)

Denna mesiga förkunnelse, tillsammans med en falsk "lyda-the-regeringen-oavsett hur” -tolkning av Romarbrevet 13, har gjort det näst intill omöjligt att hitta kristna män med mod och beslutsamhet att stå emot angrepp av socialism, korporatism, och, ja, fascism som håller på att svälja Amerika helt.
 

Tim och jag skrev också en bok med titeln, "Romarbrevet 13:. Den sanna innebörden av underkastelse” Denna bok behandlar Romarbrevet 13, och resten av Skriften, och visar att ingenstans kräver Gud att hans folk ger efter till en ond och orättfärdig regering.
 


Då vi firar Patriot´s Day, kom ihåg Jonas Clark (tillsammans med James Caldwell, John Peter Muhlenberg, Joab Houghton, och andra modiga pastorer i kolonial-Amerika).
Jonas Clark var en mycket stor manInga kommentarer:

Skicka en kommentar