lördag 29 juni 2013

Sverige och svenskarnas framtid
Jag bor i en mångkulturell krigszon
Enligt vissa personer i Sveriges riksdag tillhör jag en priviligierad grupp, jag råkar nämligen vara bosatt i ett så kallat mångkulturellt område, närmare bestämt Flemingsberg söder om Stockholm.

Det är en sak att läsa om enskilda händelser som inträffar i sådana här områden och en helt annan att uppleva dem på nära håll. Det senaste är att jag och något tusental andra fått postgången inställd på grund av mordhot mot brevbärarna. Mordhotet är det som det skrivs om i medierna, vad som inte skrivs är att brevbärarna långt innan dess utsatts för äggkastning och att post och paket har stulits av personer som reagerar med att bli mycket aggressiva om brevbärarna råkar se dem.

I skrivande stund har Posten bestämt att man ska dela ut posten en gång i veckan och det får vi nöja oss med, vi som bor i en mångkulturell krigszon. Detta sker då under polisbevakning. Det finns brevbärare som inte litar på att polisbevakningen kommer att räcka och som därför funderar på att säga upp sig.”

(…)I den här texten har jag inte nämnt något om de otaliga personrånen och inbrotten som har ökat i området. Det finns många alldagliga problem när man bor direkt i mångkulturen som aldrig nämns i traditionell medier. Som när jag skakade hand med en muslimsk mans femåriga dotter för att barn brukar tycka att det är kul när jag gör det, och behandlar dem som vuxna. Det var mycket olämpligt, nästa gång får jag tänka på att även femåriga kvinnor(?) är orena. Mats Svensson Dispatch International

I torsdags kväll kunde man i ett inslag på Rapport ta del av hur illa det är ställt med sjukvården i Sverige och speciellt akutsjukvården. En landstingspolitiker i Skåne uttalade sig tvärsäkert om att de skulle lösa krisen! Hur då?

I Statens omhändertagande händer
Den nazistiska principen,  för de vars liv är värt att spendera medicinska resurser på, och vem som ska dö, hette lebensunwertes leben - ett liv ovärdigt att leva. Baserat på ett förkastligt förakt för svaghet sorterade de nazistiska utövarna av medicin ut alla och vem som helst som de ansåg ha en viss grad av funktionshinder, handikapp eller sjukdom som skulle leda dem mot vad nazisterna ansåg ett "ofullständigt" liv.

I 2000-talet har välfärdsstaters princip om "liv ovärdigt att leva" ersatts med vad i Tyskland skulle kallas haushaltsunwertes leben, eller ett liv ovärdigt att spendera pengar på. På grund av de ökända finanspolitiska bristerna i den moderna välfärdsstaten får de som skriver ut läkemedel göra val på en daglig basis vilkas liv är värt att spendera pengar på, och vilka som skall lämnas för att dö.

Många människor tror att de kriterier som vägleder och dömer vissa människor att dö i en välfärdsstat, där staten står för sjukvårdskostnaderna (single-payerhealth care system) är helt överlägsna och etiskt överlägsna de principer som vägledde sjukvård i Nazityskland. Men som framgår av min uppsats Eugenics and the WelfareState  (Eugenics och Välfärdsstaten) uppvisar de normer som styr dagens sjukvård för skattebetalarna skrämmande nivåer av cynism inte olikt de normer som användes av läkare och hälso- och sjukvårdsbyråkrater  i Nazityskland.

Det finns gott om bevis från Europas välfärdssystem  att en förkastlig etisk praxis är utbredd över välfärdsstater i den gamla världen. Nu när de statsfinansiellt feta välfärdsstaterna i Europa lider av olika grader av budgetproblem, förvärrade av åtstramning, och Europas ekonomier kämpar för att undvika negativa tillväxttal, är det inte förvånande att den djupt omoraliska haushaltsunwertes leben – ett liv ovärdigt att spendera pengar på sprider sig. Från den brittiska tidningen Daily Express:

Mer än åtta patienter dör i onödan varje dag på grund av en "tyst skandal" beroende på misstag av NHS (National Health Service) sjukhus, varnade hälsosekreteraren idag. Dessutom, lider 1.370 varje dag skada i onödan, medan NHS också registrerade 326 "helt osannolika händelser" - incidenter så oacceptabla att de aldrig skulle hända - på bara 12 månader.” Liberty Bullhorn
Rubriker:

1 kommentar:

  1. Det har tagit drygt ett hundra år för Finanseliten (15 familjer styr över kapitalet i landet)Svenska politiker och Svenska folket att suga ut allt vad landet hade i tillgångar och resurser. Ser man hundra år fram i tiden kan man krasst konstatera pga att allting NU går i rasande fart och bara ökar i hastighet för varje år som går att Landet och Folket har framtiden bakom sej. Mest troligt är att Vi Svenskar delar samma öde som många andra ursprungsbefolkningar som bla indianerna vi sitter i reservat.

    SvaraRadera