onsdag 3 juli 2013

Nigel Farage om EU och valet nästa år 

"Nigel Farage: There is a Gathering Electoral Storm..."

"Nigel Farage: Det nalkas en storm inför valet …

(Avskrift):

Alltså, för första gången detta år har vi inte bara just Herr Barroso, utan också President Van Rompuy som anslutit sig till kammaren.

Och se er omkring nu, vad är det vi fått? Fem procents närvaro bland medlemmarna? Ja, dessa har inte missat mycket, för det har bara varit det vanliga käbblet om ´kampen mot ungdomsarbetslösheten´. (1)

Alltså, med 62 procents ungdomsarbetslöshet i Grekland och med Spanien inte långt efter, så är det väl på tiden att vi är ärliga och erkänner att det är vi själva som orsakat det.

Vi åstadkom detta genom en felkonstruktion av euron, genom tvångsföreställningen om den globala uppvärmningen och den överreglerade marknaden.
  
Och ändå är ert recept, ännu mer byråkrati. En plan för ungdomsgaranti, ytterligare sex miljarder för initiativet att anställa fler ungdomar, bildandet av en Europeisk pakt för att skapa lärlingsplatser, stöttat av ”Kvalitetsramverket för rekryteringsskap”, och listan blir bara längre och längre och ännu längre, med krav på ännu fler högt placerade offentliga tjänstemän som ska skapa organisationer som i sin tur inte kommer att åstadkomma någonting.  

Inte förrän euron har försvunnit, inte förrän ni har återställt den sociala marknadsmodellen, så kommer ni inte att påverka ungdomarnas anställningsmöjligheter.

Men hur som helst, och jag måste medge, ni har fått en stor seger. För några år sedan sa Herr Barosso att den Europeiska Unionen var ett ´Imperium´. Och ditt imperium har precis expanderat! Men faktiskt är det så, att David Cameron, han verkar vara den största hejarklacksledaren för att EU ska utvidgas hela vägen till Uralbergen!

Nej, vänta nu, ni har ju klarat av Kroatien! Ni har ju satt EU-flaggan på kroatisk mark, inte för att det förekom så värst mycket stöd från allmänheten för detta. Bara 22 procent av väljarna i Kroatien visade sig rösta vid det Europeiska parlamentsvalet (2), men däremot förekom det massor av stöd från den politiska eliten i landet.

Nåja, premiärminister Sanader, som faktiskt förhandlade om EU-medlemskapet, han dömdes till tio års fängelse förra året för att han hade sålt ut nationens tillgångar. Nåja, han blev ju uppbackad av hela Kroatien, eftersom de ju tillsammans hade sålt ut hela sitt land och detta gjorde de för personlig vinnings skull, och för att få komma in på en större arena. 

Och ett land som slagits och kämpat i 800 år för sitt oberoende, har bara efter 20 år givit bort allt, och de som gjorde det är just dessa figurer som sitter framför oss idag.

Ok, ni kommer förmodligen att för tillfället slippa undan med det, men det kommer nog inte att vara så värst länge. Det nalkas en storm inför valet! Den kommer både från vänster, från mitten och från höger. Ni kan knappast ha missat att upptäcka vad det är som händer,
i ett stort land som Frankrike, som i Italien, vad som händer i Finnland, i Nederländerna och faktiskt, vad som händer i England.

Och jag tror, att vid nästa års EU-val, så kommer det ges möjlighet för oss att visa dig Herr Barroso, att det Europeiska projektet kan återställas och det måste bli återställt, om inte för annat, så för att förbättra det för befolkningen i Europa. 

2) Om Kroatien och Ustasha – en terrororganisation under andra världskriget


Mer av Nigel Farage och om Manuel Barroso:
Europeiskaunionen – hur stadigt står den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar