tisdag 2 juli 2013

Storbritannien - en förlorad nationAv Morten Uhrskov
 ”Hatpropaganda i Storbritannien
Vissa kan fortsätta sina liv i den villfarelsen att Storbritannien sätter yttrandefrihet högt. Det är inte sant, och det är länge sedan så var fallet. Den brittiska politiska eliten har idag, vad man kan kalla en ganska selektiv agenda då det gäller yttrandefrihet.

Det är gamla nyheter att huvudstaden på andra sidan Nordsjön kallas Londonistan. Det visas en enorm tolerans mot  den värsta sortens hat… så länge det är muslimska imamer som står för hatet.

Pamela Geller och Robert Spencer
Dessa två amerikaner är inte beundrare av fredens religion.  De båda tror att islam har en agenda, och att denna agenda alltför ofta resulterar i våld  som praktiseras av muslimer som känner sig manade att läsa Koranen, som det står skrivet, dvs. innehåller många uppmaningar till  våld mot icke-muslimer.

Pamela Geller och Robert Spencer var inbjudna av English Defence League att tala vid en minneshögtid för den mördade brittiska soldaten Lee Rigby, som slaktades i fullt dagsljus i London av två muslimer.

Pamela Geller och Robert Spencer har dock nekats inresa till Storbritannien, och vad grundar man detta på? Keith Vaz, ledamot av det brittiska parlamentet, anser att låta dessa två få inresa skulle leda till "en högre grad av hat." Keith Vaz menar också att "Storbritannien bör aldrig lämna utrymme för uppviglande talare som sprider hat."
Robert Spencer anser att islam "är en religion och ett trossystem som uppmanar till krig mot otrogna i syfte att upprätta en samhällsmodell som är helt oförenlig det med västerländska samhället ..."

Muhhamed al Arefe
Nu kommer den intressanta detaljen. Myndigheterna i Storbritannien har för en vecka sedan ungefär gett tillstånd för inresa för en imam som heter Muhhamed al Arefe. Jag undrar vad han har sagt?  Så här kanske (fri översättning på danska Såmænd blot dette):

"Hängivenhet till Jihad för Allahs skull och önskan att utgjuta blod, att krossa skallar, och att separera delar av kroppen för Allahs skull och för att försvara sin religion är, utan tvekan, en ära för den troende.”

Muhhamed al Arefe kommer nu hålla gudstjänster i Storbritannien för de muslimer som kanske vill höra honom. Var det någon som sade något om dubbelmoral?

Storbritannien i fritt fall
Storbritannien är mer än bara en parodi på ett västland. Storbritanniens ledare är hycklare till en grad, så det är svårt att tro det ... om det inte vore för att man sedan länge vetat om att landet bortom Nordsjön i årtionden har framhärdat det multietniska och mångkulturella på ett sätt som gör att andra följer efter.

Hur de brittiska politikerna kan se sig själva i ögonen är en bra fråga.” Läs här

Det finns anledning att ladda ner Enoch Powell och hans tal i april 1968 ”Floder av Blod:

Så här började talet:

” Den främsta uppgiften för statsmannaskap är att förhindra sådant ont som går att förhindra. I försöken att göra så stöter man på hinder som är djupt rotade i den mänskliga naturen. Det onda märks inte förrän det har visat sig, och i varje dess steg finns rum för dispyter huruvida det är verkligt eller imaginärt. De dagsaktuella problemen tar uppmärksamheten; frestelsen inom politiken är stor för att bekymra sig för det omedelbara, på bekostnad av det framtida.

Framför allt är folk benägna att se varningar för problem som orsaken till problem, och även att man önskar problem. "Om bara", älskar de att tänka, "om bara folk lät bli att tala om det så skulle det nog inte inträffa". Kanske går denna vana tillbaka till en primitiv övertygelse om att ordet och saken, namnet och objektet, är samma sak.

I alla händelser är inte diskussionen om framtida oundviklig ondska särskilt populär bland politiker, men den är i hög grad nödvändig. De som smiter från den diskussionen förtjänar fördömanden från dem som kommer efter.”


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar