fredag 13 september 2013

Hatbrott i Malmö - vad tycker journalisterna?Hycklande journalister

Katarina Gunnarsson. Var finns din yrkesstolthet?
Du har enligt programmet gjort reportage från invandrartäta förortsområden sedan 20 år tillbaka. Nu plötsligt "känner du igen väldigt mycket" av rasismen mellan olika invandrargrupper. Du har nu plötsligt "sedan länge hört jättemånga personer från mellanöstern uttrycka sig väldigt grovt mot personer från Somalia". Varför har du inte rapporterat om detta tidigare? Hur har du under din mångåriga rapportering från invandrartäta områden kunnat undvika att rapportera om denna rasism? Hur har du kunnat undvika att ta upp detta i samband med debatten om rasism där normalt bara etniska svenskar utpekas som rasister? Varför har du som svensk journalist undanhållit dina läsare och lyssnare denna information tills att en invandrare belyser problemet?

Från den svenska journalisten Lotten Collin i Latinamerika har Kenneth Sandberg fått svar efter att han skickat följande:

Från: Kenneth Sandberg [mailto:sandberg.kenneth@bredband.net]
Skickat: den 11 september 2013 16:33
Till: Lotten Collin
Ämne: Re: Konsten att slå PK-knut på sig själva...

Radikala muslimer och terrororganisationer sätter skräck i stora delar av Nigeria och mängder av kristna i de norra delarna av landet har mördats och fördrivits. Men när Sveriges Radios utsända reporter Lotten Collin hörde en kristen man berätta om sin rädsla anklagade hon honom för att vara islamofob.

I normala fall respekterar jag en sådan önskan. Men tar du dig rätten att utnyttja det “fria ordet” – i ditt fall utnyttjande av skattefinansierade medier för att propagera för Sveriges och svenska folkets avveckling – så krockar det oundvikligen med min ansvarskänsla för nationen och våra efterkommande.

//Kenneth S.

Sent: Wednesday, September 11, 2013 2:52 PM
Subject: SV: Konsten att slå PK-knut på sig själva...

Hej Kenneth,

Kan du vänligen ta bort mig från din lista.

Best
Lotten

Sent: Wednesday, September 11, 2013 4:34 PM
Subject: SV: Konsten att slå PK-knut på sig själva...

Kenneth,

Jag arbetar numera som Latinamerikakorrespondent för Sveriges Radio. Jag har vare sig någon nytta eller glädje av dina mail. Det är bättre att du skickar dem till de som arbetar på SR:s redaktioner i Sverige.

Bästa hälsningar,
Lotten
 .....

Från Kenneth Sandberg:
Är det kanske med ambitionen att skildra “islamofobin” i Latinamerika..?

//Kenneth
......
Till finanskommunalrådet Katrin Stjernfeldt-Jammeh och andra Malmöpolitiker med akut tunghäfta
Från: Sandor Herold
Dagens mångkulturella skörd i Sydsvenskan:

Familjen flyttad till skyddat boende efter hatbrott

Sophämtare skall få överfallslarm

Stor polisinsats efter bråk på mack i Rosengård

Skjuten 23-åring vaken och hörd

Samtliga ovanstående är rubriker till artiklar där de inblandade, troligtvis, är av mångkulturell härkomst. Ganska talande om hur Malmö ser ut idag!

Det är förbluffande tyst från dig Katrin och ni andra politiker vad det gäller händelsen från i söndags då en färgad man och hans lille son blev misshandlad och närapå nedkastad från en bro i stadsdelen Kroksbäck av ett tiotal personer. Vad kan det vara för anledning till denna tystnad? Det kan väl inte vara så att tystnaden beror på att förövarna tydligen är av icke svensk härkomst? För jag vill inte tro att ni inte fäster så stor vikt vid händelsen för att offret är färgad? Eller kan det vara så illa?

Jag kan se framför mig hur manifestationer och tal hade avlöst varandra och där ni alla  hade varit på plats om det hade framgått att förövarna var svenskar. Nu är tydligen situationen mycket pinsam för er och ni vet inte hur ni skall handha detta och därför är det som vanligt bättre att hålla käften. Ynkligt i kvadrat och fegt och simpelt, ut med er och manifestera och fördöm våld och rasism även när det, som i de flesta fall i den mångkulturella staden Malmö, kommer från invandrarhåll.

Eller är det så att rasism och illdåd utförda av icke svenskar är något som ni accepterar? Er plötsliga tunghäfta tyder ju på det.

Jag befarar att den kompakta tystnaden från ert håll är en medveten strategi för att få denna händelse att falla i glömska just för att ni inte kan hantera en situation där förövarna troligtvis är av utländsk härkomst. Att rasism enbart är något som kan utföras av etniska svenskar har ju i åratal blivit inmatat i det svenska folket men här ställs ni tydligen inför fakta att rasism är minst lika mycket, om inte mer, förekommande bland icke svenskar.

Jag skulle vilja påstå, Katrin Stjernfeldt-Jammeh, att tystnaden från din sida är ännu mer iögonfallande enär din man tydligen också är färgad.
 
Det skulle vara hedrande, inte för att jag förväntar mig denna egenskap från en politiker, om du t.ex under en manifestation mot invandrarrasism och invandrarvåld höll ett tal där din man också vore närvarande vid din sida.

Hur länge skall ni vara tysta och blunda för invandrarrasismen och invandrarvåldet som främst är riktad mot svenskar men också mot invandrare? Sandor Herold, invandrare i Malmö
                                                                                      
Till:
Martina Skrak
Från: Sandor Herold
Mångkulturell skörd
Vad jag efterlyser är inte någon aktion eller manifestation mot rasism eftersom det har gått inflation i sådana sedan länge.
Det jag efterlyser är manifestationer och aktioner mot den rasism och de våldsbrott som svenskar dagligdags utsätts för av icke etniska svenskar.
Alltså manifestationer vars tema är "Stoppa invandringsvåldet och invandringsrasismen"!
Men det är väl något som ni aldrig kommer att ta upp och därmed kan jag inte annat än konstatera att våld och rasism utförda av invandrare är något som ni accepterar.
Jag undrar om det är ok att på söndag komma med ett plakat där det står "Stoppa invandrarvåldet"?
S.Herold


From: Martina.Skrak@malmo.se
To: sandorherold@hotmail.com; katrin.stjernfeldt-jammeh@malmo.se; Subject: SV: mångkulturell skörd
Date: Thu, 12 Sep 2013 11:54:40 +0000
Mvh Martina Skrak (v) kommunalråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar