tisdag 29 oktober 2013

Assar Lindbeck: Sverige måste ha en restriktiv invandringDagens citat: Cecilia Uddén 

"De flesta syrier vet att om man lyckas ta sig till Sverige, så kan man få permanent uppehållstillstånd. Och det talar nästan alla syriska flyktingar om." Tobbes medieblogg

Assar Lindbeck: En välfärdsstat går under med fri invandring

”Ett rikt land som Sverige med nio miljoner invånare i en värld med många miljarder fattiga kan omöjligen ha fri invandring. De måste ha restriktiv invandring. Och den måste vara ganska restriktiv om man ska skydda löner och välfärdssystem i rika länder. Det är fullständigt ofrånkomligt.”
”Redan Gunnar Myrdal insåg det för många år sedan när han skrev att välfärdsstaten är ett nationellt projekt. Och med det menade han att de förmåner en nation lyckas skaffa genom att ha en framgångsrik ekonomisk utveckling i hundra år kan man inte erbjuda resten av världen utan att våra system går omkull.”Gotiska klubben och Fria tiderLou Reed om journalister: Det finns ingen lägre livsform
 
Ta del av vad som kallas katastrofintervjun med Lou Reed.
”Jag är rädd 24 timmar om dygnet Men inte nödvändigtvis i New York men Sverige - Jag blir rädd. Det är ... tomt på något sätt, alla är fulla.  Allt fungerar. Du vet, om du stannar vid ett stoppljus och inte stänger av motorn, kommer folk fram och pratar med dig om det. Du går till medicinskåpet och öppnar det och det finns en liten affisch som äger: "I händelse av självmord - Ring ..." Du slår på TV: n, där pågår en öronoperation. Dessa saker skrämmer mig. New York? Nej "Kommuntvång från 1 januari 2014 att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Svenska folkets pensionsräddare
En bra artikel från Tobbes Medieblogg, som de flesta där. Han skriver att ”Marschen mot avgrunden fortsätter och vårt politiska etablissemang kommer uppenbarligen inte låta sig hejdas av någon som helst verklighet eller några konsekvenser”.
Och fortsätter: Faktum är att man inte ens tänker ta hänsyn till sina egna partikamrater ute i kommunerna, varför man nu inför ett tvång att ta emot muslimska unga män, i Sverige kallade ”ensamkommande flyktingbarn”. För att riktigt sätta kommunerna på plats, skall man också se till att de 50 kommuner som idag helt saknar ett sådant avtal hamnar först på mottagningslistan. Det är möjligen tänkt som ett triumferande hånskratt, då man ser till att just de kommuner som är minst villiga att ta emot, blir just de som absolut skall ta emot.
Ronnie Magnusson, expert på Migrationsverket förklarar:
”Ja, vi har ett femtiotal kommuner som inte har nån överenskommelse alls, och de kommer att ju att vara först i kön, att få ta emot dom utökade anvisningarna. En bit in på nästa år kommer det att finnas anvisade barn i stort sett i alla kommuner i Sverige.” Exponerat och Tobbes Medieblogg

Ett dokument om ”Planernaför Sveriges undergång” kan laddas ned här.
Kapitel 8 handlar om just detta. Otvivelaktig har regeringen försatt Sverige i en situation där detta aktualiseras mer för var dag som går, så känn dig inte säker på att ditt fritidshus eller bostad får vara ifred i fortsättningen.”Sverige ett förlorat land

Rekvirering av fastigheter vid massflykt
Kapitel 8
§ 19 Fastighet eller del av fastighet som tillhör annan än staten får genom rekvisition tas i anspråk med nyttjanderätt under begränsad tid för det ändamål som anges i § 20. Genom rekvisition får även särskild rätt till fastighet eller del av fastighet för samma tid upphävas eller begränsas, om rättigheten tillkommer annan än staten. Med särskild rätt, som nu sagts, avses nyttjanderätt och servitut och liknande rätt. Om sådan rätt rubbas genom rekvisition gäller bestämmelserna om rekvisition av fastighet i tillämpliga delar. Rekvisition riktas mot fastighetens ägare eller innehavaren av fastigheten eller särskild rätt till denna. Bestämmelserna i denna lag om fastighet äger motsvarande tillämpning i fråga om byggnad på annans mark.

§ 20 Rekvisition får, när andra lösningar inte utan avsevärd olägenhet kan komma i fråga, ske för att tillgodose kommuns, polismyndighets eller Statens Invandrarverks ofrånkomliga behov av lämpligt belägna och utformade utrednings- och inkvarteringslokaler så att de uppgifter som enligt denna lag åvilar kommun eller myndighet kan fullgöras på ett riktigt sätt och att enlighet med intresset att bereda de skyddssökande ett så värdigt och mänskligt mottagande- och vistelse som möjligt.

Fastighet, del av fastighet eller särskild rätt till fastighet, som oundgängligen behövs för någons förvärvsverksamhet får inte utan absolut tvingande skäl tas i anspråk genom rekvisition.”
 


2 kommentarer:

 1. En välfärdstat går under med fri invandring säger en professor NU när han står med ena benet i graven. Det är mycket konstigt att det nästintill måste gå ett helt liv innan tom de som är sk belästa skall komma till insikt om hur saker och ting hänger samman. Det krävs enl min mening inget annat än vanligt bonnförnuft för att förstå att blir det för många invånare i ett land som alltid kommer att vara tärande måste inskränkningarna ske för andra. Då blir det för de som aldrig gör sig hörda den naiva, konflikträdda och hjärntvättade urbefolkningen som till stor del är de som är närande.

  SvaraRadera
 2. Barnhandel är olaglig.

  Att rota upp små barn från Far och Mor och släkt genom att locka med pengar är groteskt.

  Inget språk, ingen utbildning bara cyniskt utnyttjande. En klar ingång till kriminalitet när man tappat sin familjs normer.

  Rotlösa och vilsna, transporterade fram och tillbaka över klotet enligt Miljöpartiets koldioxid-program.

  RättsPatos Småland

  SvaraRadera