onsdag 27 november 2013

Blandat från den lilla och stora världen.Sveket mot svenska folket är så oerhört stort så det saknar
motstycke i historien.
Aldrig tidigare har svenska ledare svikit sitt folk på detta sätt.

Sveket genomsyrar hela det svenska samhället från regering, riksdag, skolan, rättsväsendet, massmedia, kommuner, landsting och alla myndigheter.

Överallt sitter svekets administratörer och administrerar
svenskarnas undergång Belöningen från Reinfeldt & alliansen
är fina jobb och hög lön.” Kommentar på denna blogg för någon tid sedan
Varför ska Sveriges pensionärer rösta på SD?
Det finns ungefär två miljoner pensionärer i Sverige. De utgör 20 % av Sveriges befolkning och de har alla rätt att rösta i det kommande valet 2014. 2014 är året när de med kraft ska kunna säga att man måste ta deras vision av Sverige på allvar. När allt kommer omkring är Sverige vad det är idag tack vare deras ansträngningar.
….Några av er kanske undrar varför just Skåne är värst drabbat? Det här är den effekt som stockholmspolitikernas beslut har fått ute i landet. Bryr de sig överhuvudtaget?
Samma dag, den 19 november, skriver Aftonbladet: ”Hon gav bort allt till Åkesson. Monicas faster testamenterade miljoner till Sverigedemokraterna. Den 87-åriga damen levde ensam, utan någon kontakt med sina grannar eller familj. När hon dog skänkte hon sin lägenhet och besparingar, sammanlagt nästan fem miljoner kronor, till Sverigedemokraterna”.
En pensionär skänkte alltså allt hon ägde till Sverigedemokraterna. Här har vi en berättelse om en pensionär som förstår att det parti som företräder de gamlas intressen bäst är Sverigedemokraterna.
…..Det är någonting allvarligt fel med det sätt som Sveriges politiker har styrt landet de senaste två decennierna. Pensionärerna känner sig otrygga. Åk till vilket getto som helst i Malmö och du kommer att förstå vad jag menar. Jag har talat med flera pensionärer som tvingats lämna sina hem där de bott i mer än tjugo år. De flyr från gettona för att de är rädda att bli rånade och tvingas flytta till områden där hyrorna är högre. Många vågar inte lämna lägenheten efter mörkrets inbrott. Så ser Sverige ut 2013.
Förhoppningsvis kommer Sverige se annorlunda ut 2014. Men för att kunna få till en förändring krävs att både unga och gamla, infödda som utrikes födda, går ihop och röstar på SD i nästa val. Vi måste göra Sverige till en säkrare plats för alla. Problemet är politiskt och därför är även lösningen politisk. Därför är valet 2014 viktigt. Och jag hoppas att åtminstone några av Sveriges två miljoner pensionärer läser min kolumn./Mrutyuanjai Mishra

87-åring skänkte allt till SD
Den 87-åriga kvinnan hade tröttnat på Fredrik Reinfeldt och den svenska invandringspolitiken. När hon dog skänkte hon därför alla sina ägodelar och besparingar - till ett värde av nästan fem miljoner kronor - till Sverigedemokraterna. ”

I lägenheten upptäcktes också ett brev som kvinnan skrivit till statsminister Fredrik Reinfeldt och Miljöpartiets Åsa ­Romson.

Åsa Romson och Fredrik Reinfeldt har ingen rätt att diskvalificera de röster som i valet 2014 kommer att läggas på Sverigedemokraterna”, stod det där bland annat i brevet, enligt Aftonbladet.”Läs mer

Utrikesfödda tar jobb från svenskar.
Eller ur ett svenskt perspektiv:

En starkt bidragande orsak till snedfördelningen för de nya jobben är de riktade subventioner till utrikes födda som regeringen har infört som gör det väsentligt billigare att anställa en utlänning än en svensk. SvD och Avpixlat

Merparten av jobben måste gå till utrikes födda”

Att sju av tio jobb går till utrikes födda är inte speciellt anmärkningsvärt, säger Tord Strannefors, prognoschef på Arbetsförmedlingen. Enligt honom visar siffrorna hur beroende Sverige är av den aktuella gruppen som han menar är nycken till tillväxten.

Så här säger The Who´s ledande musiker, Roger Daltrey i en intervju:
  ”Jag kommer aldrig att förlåta Labour, de förstörde mina kompisars jobb.

 The Who: s frontman Roger Daltrey fördömer invandringspolitiken som lämnade arbetarklassen arbetslös.”
Sångaren anklagade Labour för att inte kontrollera massinvandringen då de var vid makten.
Musikern menade att skulden ligger inte hos invandrarna, utan hos med politikerna
Roger Daltrey hävdade att inflödet av tusentals invandrade arbetare under Labours 13-åriga regeringstid lämnade de inhemska arbetarna arbetslösa. Daily Mail.

Svenska kyrkans relation till Östtyskland sattes under lupp 
Christoph Anderssons föreläsning "Östtysk underrättelseverksamhet i kyrkans värld" handlade bland annat om prästen Alexander Radler som agerat spion åt Stasi. Foto: Norstedts
I helgen bjöd Växjö stift in till symposium om mötet mellan Svenska kyrkan och Östtyskland. Ett femtiotal personer deltog.– Det var ett viktigt startskott för arbetet att ta reda på hur relationerna fungerade, säger Erik Sidenvall, docent i kyrkohistoria vid Lunds universitet och chef för Församlingsenheten i Växjö stift.
Vad var det viktigaste ni kom fram till under konferensen?
– Det var inget skandaljournalistiskt, eller revolutionerande. Den tydligaste slutsatsen var att vi fick hjälp att tolka den tiden. Vad relationerna betydde på den svenska sidan, och vad de betydde på den tyska sidan. Det är viktigt att vi tar tag i de frågorna nu när de som var med fortfarande finns i livet. Men konferensen ska inte ses som en slutkonferens, utan ett startskott.
Framkom det fler kontakter mellan Svenska kyrkan och Östtyskland under symposiet som inte var känt sedan tidigare?
– Det kan man inte säga. Det var flera som berättade om hur de haft utbyte som studenter med Östtyskland. Och att det har funnits ett studerandeutbyte inom Missionsförbundet med Östtyskland när det gäller församlingsassistenter, där också Svenska kyrkan fanns med. Men det var ingen kartläggning som presenterades. Det arbetet, hur omfattande kontakterna var, återstår att göra.
Nämndes den svenske prästen Alexander Radler, som avslöjats som spion hos Stasi, i något sammanhang?
– Ja, vi hade en föreläsning som hette "Östtysk underrättelseverksamhet i kyrkans värld" som bland annat handlade om Radler. Den hölls av Christoph Andersson. Hans bok, Operation Norrsken, handlar ju en hel del om Radler.
Vad händer här näst?
– Vi ska sammanfatta det som framkom under symposiet i en konferensvolym, där vi inkluderar föreläsningarna och en del berättelser från åhörarna. Sedan har Svenska kyrkan på nationell nivå fått ett uppdrag att se över hur relationerna såg ut, men hur det kommer att gå till vet jag inte. Dagen

Snaphanen:
Om ett halvår, när avtalet går ut, är det bara att slå på aggregaten igen.
Och detta tycker omvärlden är en lyckad förhandling.” 
Per Gudmundson, ledarskribent i SvD är kritisk.

Geneve - Nukleär-fred i vår tid
William Hague:s undfallenhet för Irans mullor är ett historiskt och fruktansvärt misstag
Ja, jag undrade på denna plats förra veckan om David Cameron visste vad han gjorde i förhållande till Irans nukleära förhandlingar i Genève. Och nu är svaret tydligt "nej".

Amerika och Europa överväldigande önskan att tillkännage en uppgörelse innebar att det måste finnas en del att förklara. De P5 +1-länderna, med den löjliga Catherine Ashton som talar för Europa, har verkligen gjort ett historiskt och fruktansvärt misstag. Douglas Murray:.Blogs.spectator, Snaphanen
Iran reste till Genève med en plan: att köpa tid så att man kan bygga en atombomb. Det internationella samfundet, särskilt i väst, hade ingen plan. (ATTA KENARE / AFP / Getty Images)

Kommentarer på Snaphanen:

Varmt konservativ
Genève:
Aldrig förr i historien har väl läget varit så flytande och “allianser” skiftat så ofta som de senaste få åren. Det borde egentligen vara ett drömscenario för anarkister, men jag tvivlar på att det är det. Anarkister vill inte fullständig anarki. De vill inte själva låta sig bindas av “borgerliga” regler och “borgerlig” moral, men de ser förstås mer än gärna att deras offer håller sig stilla och bara inväntar nådastöten. Nu kan det t.o.m. vara så att de är på väg att falla på sitt eget grepp, att de alltför länge har kunnat utgå ifrån att vi skulle fortsätta hålla oss stilla till slutet.

Inte heller har väl Sun Tsus ande någonsin förr präglat världshändelserna så starkt som nu. Kriget har flyttat in i förhandlingsrummen, på redaktionerna, i styrelserummen och på partistämmorna. Det som ser ut som total förvirring är antagligen ett pågående krig med ständigt skiftande frontlinjer. Nu kan vi inte tydligt urskilja vän och fiende, orsak och verkan, mål och medel, men om tio eller tjugo år kommer det kanske att framstå som självklart därför att vi då kommer att ha förstått vilka som utgjorde motståndarsidan och vad deras mål var, och därmed kunna se logiken bakom deras handlande.
Den skenbara förvirringen är ändå att föredra framför förvissningen för ett par år sedan, om att vi var på väg i hög fart rätt fram mot stupet utan att någon gjorde en ansats för att försöka förhindra katastrofen. Vem vet, i framtiden kanske det kommer att sägas om Genève att det var ett sätt för USA att ge Israel ett indirekt klartecken för ett anfall mot Iran, utan att USA kunde anklagas för att stödja det. En sak är i alla fall säker, om det skulle komma, så blir det ingen enad kör av fördömanden från den muslimska världen. Söndra och överlev.

I går kom en rätt ljummen, rentav lite surmulen, recension av den senaste säsongen av Homeland i SvD där serien liknades vid en avdankad dokusåpastjärnas desperata försök att komma tillbaka in i rampljuset och värmen. Fullständigt obegripligt, om det inte är så att man har en direkt motsatt uppfattning om vem som är hjälte och vem som är skurk i världspolitiken. Homeland ger ju en mycket mer pedagogisk, fördjupad och levande tolkning av aktuella världshändelser än vad något västerländskt nyhetsmagasin eller samhällsprogram

Snaphanen:
Förhindra vitt folkmord (fr. danska)
Weston är alltid långt ut på kanten, men hans siffror stämmer med det som händer i Sydafrika. Vi ser det bara inte av hänsyn till  Mandela och våra illusioner. Skall man blogga om det och visa det, eller lämna det? långt ut är det, det är en dystopi som demografiskt är två generationer bort, i Sverige närmare. Kommer de att vara trevliga när de kommer i majoritet. Jens Orback: När vi blir i minoritet. När muslimerna tar över.

Storbritannien ´blir ett färgkodat samhälle´ eftersom raser ´don´t mix´, säger före detta jämställdhetschef: Trevor Phillips säger att Storbritannien förnekar ökande nivåer av rassegregering. Läs här och här

 
De kanske inser det när det är för sent
Anförande av Enza Ferreri, filosofiutbildad journalist och representant för Liberty GB. Magnus orerarInga kommentarer:

Skicka en kommentar