söndag 17 november 2013

Signaturen ISM om morden i Ljungsbro

Sverige sett från Danmark

Ljuset kommer att segra, det tvivlar jag inte på. Det kommer återigen att bli dag i Sverige.

 


 Morten Uhrskov

 I ett brev till redaktionen på Expressen skriver signaturen ISM angående en krönika av fru Jenny Strömstedt som börjar sålunda:
En familj ligger och sover i Ljungsbro..." f v b till Jenny Strömstedt, tack

Nacka den 14 november 2013

Expressens redaktion
F v b till Jenny Strömstedt

”En familj ligger och sover i Ljungsbro…”        

Bästa Jenny Strömstedt,
Den 9 november skrev Ni i Expressen om hur en pojke blir ihjälslagen  och hur en kvinna som försöker rädda honom dödas i Ljungsbro: . ”Det hände. Från ingenstans hände det i Ljungsbro.”

Nej, fr Strömstedt, det hände inte från ”ingenstans.” Detta – liksom så många andra brutala mord i dagens Sverige – är ett resultat av den vettlösa invandrings- och flyktingpolitik som den politiska klassen -  med benäget bistånd från sina gläfsande bandhundar i medierna - bedrivit i decennier. Mördaren i just det här fallet är  - som bekant  - en brottstyngd kongoles vid namn  Doudou Ahoka.
Detta faktum att de båda blev offer för det mångkulturella samhället berör Ni givetvis - trots Er upprördhet över den tragiska händelsen - inte med ett enda ord i Er kolumn. Varför inte?
”Läs hela det fantastiska brevet här och Expressenkrönikan
Fakta om Jenny Strömstedt:
Gör: Journalist och programledare
Född: 1972
Började skriva för Expressen: 2009
Har tidigare: Skrivit flera böcker och gjort allt från barn-tv och partiledarutfrågningar till att producera granskande samhällsjournalistik, nyheter och feature.
Skriver om: Aktuella snackisar och eviga livsfrågor
Gillar: Svenneliv, världen samt ostron.
Bonusinfo: Har universitetspoäng i drejning och har skrivit tre böcker.”
Själv vill jag tillägga att det hände inte alls från ingenstans. Mannen kom från Kongo, som lär vara helvetet på jorden. Bl.a. kan man i Läkartidningen från juni 2013 uppdaterad i november 2013 läsa att:

Två miljoner våldtagna i krigets Kongo

I Kongo är det farligare att vara flicka än soldat. Våldtäkt, tortyr och förnedring används som vapen – majoriteten offer är barn. I dag står deras enda hopp till de läkare som vågar arbeta här. Doktor Mukwege är en av dem. När han vädjade om ett ingripande från omvärlden blev han utsatt för mordförsök.”Läkartidningen

I Correspondenten skrev man sålunda följande:

Han är en produkt av vårt samhälle.
Den mordmisstänkte 33-åringen var tolv år gammal när han kom till Sverige.
- Han är i dag en produkt av vårt moderna samhälle.
Det säger 33-åringens före detta övervakare till Corren.” Läs hela artikeln

I lördagens Correspondenten kan man läsa följande insändare :

Brottslingen är inte offret
Rubriken ”En produkt av vårt samhälle” som Corren valde beträffande dubbelmördaren i Ljungsbro är provocerande. Vårt samhälle har gett honom flera möjligheter till både utbildning och behandling. Men han har valt droger och kriminalitet i stället. Förutom all rädsla, död och stor sorg som denne man har orsakat, så väntar nu stora kostnader för ytterligare en omfattande rättegång, fängelsevistelse och ekonomiskt ansvar för hans barn, som han har svikit. Vem står för dessa kostnader? Jo, samhället.

Vårt samhälle får oförskyllt mycket kritik för bristande ansvar, medan den enskilde individen får en ”offerstämpel”. Det är en ökande tendens, vilket är upprörande. IT”ÖC

I samma tidning (ÖC) finns en intervju med Leif G Persson om hans senaste bok.
Angående namnleken Claes Bodström/Thomas Borgström svarar han följande:


”– Ha ha, det är två ovanligt korkade konstaplar. Jag såg att den misstänkte i Ljungsbro skulle ha Bodström som försvarare. Enbart det visar ju att det är ett psykfall. Det får du gärna skriva. Han är jävligt illa ute om han ska ha Bodström som försvarare. Det kan sluta precis var som helst, men det kommer inte att sluta bra.”SvP anmäler Aftonbladet och Ehsan Fadakar för hets mot folkgrupp

I en artikel med titeln ”Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur”  som publicerats i kvällstidningen Aftonbladet framför Ehsan Fadakar missaktning mot norrmän på grund av deras nationella ursprung, något som enligt lagtexten faller inom ramen för hets mot folkgrupp.

I anmälan anser Svenskarnas parti att artikeln i sin helhet hetsar mot folkgruppen norrmän och visar missaktning mot dem i synnerhet i följande stycke:

”Allt verkar gå ut på att bevara den norska kulturen, vad den nu är värd. Norrmännen har inte direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare.”

Stycket är något som tydligt måste anses gå över gränsen för vad som avses bryta mot lagen om hets mot folkgrupp då det enligt 16 kap 8 § brottsbalken ”är hets mot folkgrupp att uppsåtligen, i uttalande eller i annat meddelande som sprids, hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning".
Ett exempel på en person som är offentlig med att han har blivit "oerhört kränkt och sårad" av texten är moderaten Ole-Jörgen Persson som själv är av norskt ursprung, och det finns all anledning att misstänka att han inte är ensam, inte minst med anledning av den stora spridning som Aftonbladet har och de starka reaktionerna från norrmän såväl i Sverige som i Norge.
…−       Det är inte acceptabelt att Aftonbladet och dess skribenter lägger ut ett sådant öppet hat gentemot nordbor, och när de nu så omaskerat angriper en grupp som till skillnad från svenskarna faktiskt skall skyddas av lagen så vill vi passa på att få det prövat, kommenterar Anders Ärleskog, vice partiledare i Svenskarnasparti. - Hatet mot nordborna får aldrig stå oemotsagt, avslutar han. Svp

Margot Wallström gråter över alla vålddtagna kvinnor i Kongo. Är det någon som sett eller hört henne gråta eller beklaga alla kvinnor i Sverige som har våldtagits?


--

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar