måndag 9 december 2013

Afrikas fattigaste länder dräneras på arbetskraft. Upprop till svenska folketBrain drain på yrkesutbildade från Afrika

"Varje år lämnar tusentals kvalificerade doktorer, advokater, arkitekter och andra yrkesutbildade Afrika för väst. De frestas av de högre inkomsterna och de ljusare framtidsutsikterna.

Men intelligensdräneringen [brain drain] skadar Afrika svårt. Utvandringen
av kvalificerad arbetskraft gör kontinenten fattigare och hämmar utvecklingen. Universiteten
utbildar elever, som sedan tar med sig kunskapen utomlands.

I Namibia, Zimbabwe och Sydafrika har läkarflykten varit så överväldigande att man tvingats rekrytera hundratals kubanska läkare för att fylla gapet."476, News bbc talking point, News hi Africa

Men så  här skriver DN:

Låt inte LO bestämma


Publicerad 2013-12-08 00:05
Socialdemokraterna vill göra en av få lagliga vägar in i Sverige smalare. Det har andra orsaker än omsorgen om arbetsmarknaden.
För några år sedan kunde hos Socialdemokraterna skönjas en antydan till omsvängning i frågan om arbetskraftsinvandring. Partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson var angelägen om att komma åt oseriösa arbetsgivare. Men hon framhöll att antalet jobb inte är statiskt och att rörlighet är något i grunden bra.
Antalet jobb växer med antalet människor som arbetar. Och en generös arbetskraftsinvandring skapar på sikt en mer dynamisk arbetsmarknad

….Att människor flyttar hit och från dag ett betalar skatt och konsumerar, bidrar till välfärd och tillväxt, kan i det stora hela inte vara annat än positivt.  DN-huvudledare

Läs också en artikel om Paul Collier och dennes bok "Exodus":

Mannen som bröt tystnaden.
Boken skrevs med utgångspunkt från vad som händer när de smartaste och intelligentaste och mest välmående människorna  utvandrar från de fattigaste länderna. Författaren menar att rika länder skall vara generösa med att ge asyl till dem som behöver det men asylen borde vara tidsbegränsad. ”Med andra ord, när det är säkert för flyktingar att resa hem ska de skickas tillbaka för att hjälpa till att återuppbygga sina konflikthärjade samhällen” The Spectator

Upprop – Olle Ljungbeck


Till bl a riksdags- och regeringsledamöter förutom till medborgarna.


Svensson nu är det kris. Nu måste Du handla.


I går (3/12-13) chockades svenska folket när medierna informerade om att den svenska skolan nått bottennivå. För en människa som inte bara tanklöst tar emot information utan analyserar verkligheten kunde detta inte vara en överraskning. Har man som Sveriges regering och riksdag gjort skolan till en marknadsplats för riskkapitalister kunde det inte slutat på annat sätt.


…Det ojämförligen största brottet mot de svenska medborgarna är dock den massinvandring som pågår sedan några år tillbaka.


Kostnaderna för invandringen ligger i dag – lågt räknat – på ca 150 miljarder om året. Att det inte är mindre går att sakligt redovisa. Summan ligger emellertid troligen högre – kanske 200 miljarder. Men eftersom politiker och myndigheter vägrar att ge dig, Svensson, hela sanningen om de verkliga kostnaderna, får Du avvakta tills någon tar fram dem. Men de 150 miljarderna har seriösa ekonomer räknat fram.


…Politikerna och de som företräder medierna söker ju ständigt påstå att massinvandringen är vi skyldiga att acceptera av humanistiska skäl! Men kan det vara humanism när man å andra sidan låter invandrarna bete sig omänskligt och grymt mot landets egna invånare. Denna slags humanism kan inte förstås på annat sätt än att de mot övriga länder vill framstå som humanistiskt överlägsna andra. Men i själva verket är det en känslokall och inhuman attityd till det egna folket.

…Svensson om Du skall ha en chans att ändra på utvecklingen kan Du ABSOLUT  INTE lägga din röst på de 7 partier i riksdagen, som varit där längst.


Om Du ändå röstar på dem, beter Du dig som en hund. Trots att din husse slår dig dagligen slickar Du hans hand när han slagit dig.


…När detta skrivs har jag fått mig berättat att i flera fall ersätts kritiska och medvetna socialdemokrater med invandrare på valsedeln. I ett fall placeras en socialdemokratisk riksdagskvinna på icke valbar plats till förmån för en invandrare som när denna var SSU-ordförande i ett län, fifflade med andras medel.”Läs hela artikeln


Rubriker:


Det monitärapenningsystemet på väg att kollapsa.


Feministerkrattar manegen för talibaner


På bloggen kommer jag varje dag att lägga in text från min tidigare blogg. Inlägg som skrevs vid ungefär  samma datum som nu 2008.
3 kommentarer:

 1. Det är bara kapitalistiska utsugare som styr det här landet nu!
  Det är klassisk storfinanspolitik att skapa så mycket arbetslöshet som möjligt för att på det sättet dumpa lönerna. Storfinansen vill inget hellre än att göra om vårt land till ett u-land, något som sossarna bekämpade på 20-talet.
  Idag går sossarna i storfinansens ledband, liksom vänsterpartiet och miljöpartiet.

  Det är helt klart att 7-klövern är en kriminell kartellbildning för att utsuga och förtrycka det svenska folket och idag även försöka ta landet från sitt eget folk. Värre förrädarregim har Sverige aldrig haft!

  SvaraRadera
 2. Hittade nedan på TextTV. Nu kan man inte längre vara anonym när man kommenterar på olika bloggar och definitivt inte på
  "Avpixlat"

  "SD-topp avgår efter Avpixlat-inlägg
  Sverigedemokraten Marie Stensby, suppleant i partistyrelsen och ordförande i nordvästra Jämtland, hoppar av alla sina uppdrag med omedelbar verkan, uppger SD:s pressekreterare Martin Kinnunen. Det efter att Expressen avslöjat att hon anonymt skrivit nedsättande kommentarer om bl.a. muslimska invandrare på sajten Axpixlat. Där kallar hon dem för "de invaderande styrkorna", "patrasket" och "gräshoppssvärmar". Om ensamkommande flyktingbarn som hungerstrejkade skrev hon: "Hoppas de svälter sig till döds!".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Avpixlat och Fria Tider har på något sätt läckt epostadresser som Expressen har tagit del av och därmed har man även fått tillgång till de namn som man använder som sitt alias. Man har fn identifierat ett antal hundra personer som man senare skall skriva om i tidningen.

   Radera