onsdag 11 december 2013

EU – Socialistisk önskan om europeisk superstat, central europeisk regering, Högsta domstol


Morten Messerschmidt avslöjar EU:s planer och beskriver det som obehagligt.


En ny grupp i Europaparlamentet arbetar nu öppet för en konstitution som vill  inrätta en central europeisk regering, en EU Högsta domstol och kräver att medlemsstaterna måste respektera EU:s värderingar.

Av Karsten Lorentzen (DF)
Kommer någon så här i efterhand ihåg supereuropéen Jacques Delors? Han var fransk socialist och ordförande i Europeiska kommissionen, då danskarna skulle rösta om unionen 1992. Det var han som förvandlade EU: s motstånd från i första hand att vara socialistisk till att bli medborgarjämlik. I dag är han bortglömd, men hans ande präglar fortfarande tänkesättet inom EU.
Dagens EU  räcker inte för socialister. De har funnit att EU fungerar på samma sätt som ett jättestort socialkontor. Det finns alltid tillräckligt med pengar för européer att betala genom skatter. Den så kallade "Spinelligruppen" i Europaparlamentet - uppkallad efter en annan socialist, den italienske Altiero Spinelli (1907-1986), som också lånar ut sitt namn till den största byggnaden i parlamentskomplexet  i Bryssel - kommer att införa en ny konstitution för EU. Med en verklig federation, en verklig regering, Högsta domstolen efter den amerikanska modellen och gemensam finanspolitik.


Människor störs av EU: s brist på demokrati. Men i själva verket handlar det om "brist på regering", lyder  argumentet från den brittiske liberale ledamoten Andrew Duff och den tidigare premiärministern i Belgien, supereuropéen Guy Verhofstadt. De tror att krisen i Europa främst skall  tillskrivas bristen på gemensam europeisk kontroll och de kommer nu att ha botemedel mot detta..
Planerna, som har utvecklats i samarbete med den tyska Bertelsmann Stiftung, kan läsas i ett 300-sidigt utkast till "En grundläggande lag i Europeiska unionen" - med andra ord, "Konstitution", och läsningen kan få kalla kårar längs ryggraden av någon med sunt förnuft mer eller mindre intakt.
Som före detta premiärminister i Belgien hör termer som demokrati och nationell känsla inte till Guy Verhofstadt starka sida. Därför vill han med en blandning av liberaler och socialister ha en ny konstitution för Europa som sätter nationalstaterna helt ur spel. Också den danska Socialdemokratiska MEP Britta Thomsen deltar i det icke-demokratiska projektet.


Nationalstaterna skall avvecklas
Vid avvecklandet av  nationalstaterna skall  EU definieras som en "federation" av medlemsstaterna som bör vara skyldiga att "respektera EU:s värderingar." EU-kommissionen skall omvandlas till en riktig "europeisk regering", och Europeiska centralbankens makt  stärkas och ger också en sorts gemenskap om skulder.

Dansk Folkepartis ledamot av Europaparlamentet Morten Messerschmidt välkomnar det tydliga uttalandet från socialisterna, eftersom det nu måste vara klart för alla vad som EU: s supportrar går och drömmer om. Spinelligruppen är brutalt ärlig.

 "Jag kan bara glädjas över att detta kommer fram i ljuset före valet till EU-Parlamentet i maj. Nu har  danskarna  svart på vitt att socialisterna vill avveckla nationen och ta bort all suveränitet från medlemsländerna. Det kan beskrivas som ett befriande tydligt uttalande. Och jag ser mycket fram emot för att höra mer om regeringens svar på detta långtgående förslag till reformer i fördraget ", säger Morten Messerschmidt.

Han varnar för att förslaget kommer att inte bara underminera det nationella självbestämmandet i medlemsstaterna, men att det också innehåller direkta totalitära takter, vilket leder tankarna till de  gamla diktaturerna i Östeuropa. Inte ens kritik av EU skall vara tillåten, eftersom detta kommer att vara i strid med EU's värderingar..

”Jag noterade att medlemsstaterna bör vara skyldiga att leva upp till "europeiska värderingar". Dessa värderingar kan förstås av den icke valda EU-kommissionen och EG-domstolen och tolkat efter gottfinnande (efter eget godtycke) och kommer naturligvis att göras så.  I praktiken innebär det att EU-skeptiker och EU-motståndare därmed blir helt undantagna från att sätta sin prägel på debatten,” säger Morten Messerschmidt.

Det får mig att rysa. "

Bättre pengar än demokrati

Morten Messerschmidt tillägger att slöseriet med pengar i EU: s system är omfattande - och att en del av manövern med att tillskansa sig mer makt handlar också om lättare tillgång till EU-befolkningens pengar.

”EU har slösat miljarder dollar på värdelösa projekt inom områden som social-och arbetsmarknadsområdet. EU-revisionens rapporter  är varje år varje fylld med den ena skräckrapporten efter den andra, och jag hade aldrig anat  att jag varje dag i flera månader kunde fylla ett inlägg  med en ny berättelse om slöseriet med pengar. Det hela är ´varmluft och tomma projekt´ , säger Morten Messerschmidt.

Spinelli-gruppens förslag, skall enligt honom ses som en konsekvens av de rödgröna partiernas önskan att EU ska komma till deras undsättning i deras egna valkretsar, där den politiska dagordningen som regel innebär att leva inom sina tillgångar och dra "åt svångremmen.”

Men han varnar för att länderna kommer att få betala ett mycket dyrt pris för gruppens planer på en federation.

”Socialister i Spinelli-gruppen har visat att de är villiga att sälja ut sitt eget lands suveränitet för en påse med pengar. Att de är villiga att sätta demokratin på undantag. Gruppens förslag är mycket obehagligt. Jakten på miljarder och åter miljarder har gjort dem blinda för det faktum att EU: s planekonomi i sig är en del av orsaken till den strukturella krisen i EU och att befolkningarna  kommer att få betala ett mycket högt pris"", säger Morten Messerschmidt. Spydpiget 1 och 2, Karsten Lorentzen

Läs mer:

2 kommentarer:

 1. Denne man var den som med sitt tjatande varje dag i TV fick ovilliga svenskar att till slut rösta FÖR ett medlemskap i EU.
  På min dåvarande arbetsplats var jag den ende som röstade EMOT vilket jag idag är stolt över:

  Ulf Dinkelspiel

  http://www.svd.se/kultur/litteratur/sveriges-motvilliga-vandring-till-bryssel_3547299.svd

  Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna jävla Landsförrädare Dinkelspiel har snart fått som han innerst inne ville. I valrörelsen mörkade fanskapet ALLT bara för att få tillräckligt med enfaldiga Svenskar att gå på lögnerna. Denna satans lögnhals önskar jag någon gång kommer att åtalas om inte så efter sin död få brinna i helvetet.Eftersom jag hatar ALLT vad EU är och står för är jag en konsekvent NEJ sägare.

   Radera