torsdag 19 december 2013

Svenska journalisters uppträdande mot oliktänkande - hur länge tolererar vi det?Kenneth Sandberg om Claes Elfsberg och hans oförskämda uppträdande i TV-Aktuellt i debatten om Expressens uthängning av politiskt inkorrekta.. 

”Claes Elfsbergs agerande i sin allians med Expressens Thomas Mattsson i Aktuellt 21.00 onsdag 18 december var bland det vidrigaste som bevittnats från den “neutrala” statstelevisionen..!

Hur länge ska detta tolereras av svenska folket.!?

//Kenneth Sandberg” Se här på SVT-Play – 17 minuter in i sändningen och Läs på Avpixlat

Expressen  innehar nu 29 miljoner online-kommentarer och har registrerat över 6000 namn. Det är många som får gå igenom julen och darra och som nu skall bli av med heder, arbete och kanske familj, sant som uppdelningen av invandringen går rakt ner mellan familjemedlemmar men varför skulle det inte bara vara meningen med registreringen, att jaga människor till tystnad med ångest!. I will cast terror into thehearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike offevery fingertip of them, som det står i Koranen. Redaktör Thomas Mattsson och svenska pressen i allmänhet navigerar i farliga farvatten.  Snaphanen i övers.

Expressens "skampanj"
Marika Formgren är en fristående ledarskribent och  skriver " bland annat:
Det tidningen Expressen har ägnat sig åt den senaste veckan är vidrigt och vedervärdigt. När skampanjen (kampanjjournalistik som syftar till att spika fast medborgare vid skampåle kallas lämpligen för skampanj) började i måndags var det kommunpolitiskt aktiva Sverigedemokrater som konfronterades med rasistiska kommentarer de skrivit på nätet i skydd av anonymitet. [
Kamp för det goda eller överlevnadsstrategi? Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör, skriver högtravande att “masspridning av kanske brottslig främlingsfientlighet är en politisk gärning som blir samhällsfarlig och som därför förtjänar att blottläggas. Journalistiken ska bidra till den renhållningen av det offentliga rummet”. Bortsett från Mattssons pinsamma tystnad om samhällsfarligheten i en våldsvänster som åsiktsregistrerar sina politiska motståndare, är det tveksamt om Expressens syfte med skampanjen verkligen är att “bidra till renhållningen av det offentliga rummet”. Med tanke på att Expressen (liksom nästan alla andra svenska dagstidningar) går uruselt, medan sajter som Avpixlat, Fria tider och liknande drar allt fler läsare, kanske huvudsyftet egentligen är att lägga krokben för konkurrenterna? Jag tror nämligen att Mattsson inte som sina företrädare ser Aftonbladet som den stora konkurrenten, utan att han i stället känner sig hotad av Avpixlat och liknande sajter.
Då blir en skampanj mot personer som skriver kommentarer på dessa sajter ett effektivt vapen. Färre vågar kommentera, vilket i sig minskar sajternas attraktivitet, men framförallt är det nog många rädda medborgare som inte ens vågar gå in och läsa på sajterna efter skampanjen. Kan våldsvänstern identifiera kommentatorer så kanske de kan identifiera passiva besökare, och hamnar man i våldsvänsterns åsiktsregister och på Expressens skamlöp så kan man bli av med jobbet och det sociala nätverket. Så tror jag att många resonerar, och så tror jag att Mattsson hoppas att de ska resonera. Men det är rätt fult att låtsas vara ljusets riddare när man egentligen bara vill skrämma bort potentiella kunder från konkurrenterna.”Snaphanen, Marika Formgren och Avpixlat

Ett delat folk
Tobbes Medieblogg:
”Och allt mer delat blir det, i synnerhet efter att medierna nu bestämt sig för att tillsammans med våldsvänstern kartlägga och söka upp oliktänkande i deras hem.” Hela artikeln

Johan Hakelius om annonsen i Dagens Nyheter ”Invandring och Mörkläggning av Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin.

”Hakelius konstaterar att inget av det som stod i annonsen var det minsta rasistiskt. I stället, menar Hakelius, var det fråga om väl underbyggda och fullständigt okontroversiella fakta som praktiskt taget alla är väl medvetna om.

Hakelius text utmynnar i slutsatsen att det i Sverige finns ett slags neurotisk beröringsskräck inför frågor som berör invandring och asylmottagning. Han skriver bland annat:

Kan det då verkligen vara så stötande att argumentera för att reglera fram en något mindre ­invandring än den vi reglerat fram just i dag? Går den absoluta ­moraliska gränsen, av en lycklig slump, just här och nu? /…/ För bland svenskar är rädslan alltid störst för att debatten ska bli för fri och yvig. Aldrig för att den ska bli för snäv och enstämmig. Vore jag uppväxt i en ­mindre nervös kultur, skulle den hållningen framstå som precis så hysteriskt obegriplig som den faktiskt är.” Aftonbladet och Demokratbloggen

Invandring ochmörkläggning - En saklig rapport från en förryckt tid.Agenda på högvarv


 Mark Steyn säger: "Jag kommer att sakna de svenska blondinerna när de är utdöda" Mer av Steyn


1 kommentar:

  1. Det är inte bara Mark Steyn som kommer att sakna de svenska blondinerna!

    SvaraRadera