lördag 7 december 2013

Svenska kyrkan förkunnar allt utom Guds ord  ”Vi skall akta oss för de falska profeterna, som kommer klädda som får, men i sitt inre är rovlystna vargar". Matt.7:15Kyrka & Folk, 5 dec. 2013, nr 49 sid 3 
Kyrka & Folk, 5 dec. 2013, nr 49 sid 4 -
Är RFSL Bibelcertifierat undrar Lennart Sackrédeus?


I en tid som vår uppträder många som utger sig för att ha ett budskap från Gud. Det skedde också på Bibelns tid.

"Ty hög som låg, alla söker de orätt vinning. Både profet och präst, alla handlar de lögnaktigt. De tar det lätt med att hela mitt folks skada och säger: 'Allt står väl till, allt står väl till'. Men allt står inte väl till." (Jer 6:14, 13)

Många falska profeter skall träda fram och bedra många." (Matt 24:11)

"Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda." (Matt 24:24)

Falska bröder, falska apostlar, falska vittnen fanns i Jesus undervisning och i den nytestamentliga församlingens tid. Låt dom inte få något inflytande över er, säger Jesus till sina lärjungar i bergspredikan. ” Pröva profeterna

Siewert Öholm

Jackelén måste förstå saklig kritik:

 ”Det finns minst tre huvudfrågor i kritiken mot Jackelén som hon behöver besvara innan hon installeras i sitt nya ämbete.


Det gäller hennes förhållningssätt till kyrkans bekännelse om Jesus.
Det gäller hennes religionsdialog, och påståendet att muslimer och kristna tillber samma Gud.
Det gäller hennes märkliga samband med DDR-spionen, lundaprofessorn och senare prästen i Svenska kyrkan.


Jag är inte teolog, men jag frågar för att jag är intresserad av innehållet i kristen tro. Jag vill inte vara illvillig, men jag är nyfiken både som journalist och kyrkomedlem. I motsats till Jackeléns text i DN tycker jag att det är en självklarhet att kyrkans ledare måste avkrävas tydlighet och precisering av trons innehåll. Att som biskop avfärda jungfrufödseln som symbolik, eller bilden av Jesus i Nya testamentet som tankekonstruktioner (KG Ham­mar) skapar nya frågor. Jackelén måste förklara om Jesus menar något annat när han själv säger: "Jag är vägen, sanningen, och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."
Som av en tillfällighet illustreras Jackeléns DN-artikel med ett möte mellan vår tids inneprofet, buddhisten Dalai Lama. KG Hammar ser sig själv som "en liten buddhist innerst inne". Gör hon det också?

Här kommer tydligt nästa fråga in, den om religionsdialogen. Inför valet gled hon i svaret om vem som är störst, Jesus eller Muhammed och hon försvarar sitt valspråk, Gud är större, med en tolkning av en text i 1 Johannes brev 3:18. För mig handlar den texten och det stympade citatet om själavård, och möjligen dialog med sitt samvete. Inte dialog med islam eller Dalai Lama. Valspråket "Gud är större" är direkt olämpligt i vår tid eftersom det i dag är ett militant islamiskt stridsrop mot kristna och judar. Det är helt enkelt en billig flört i en ogenomtänkt religionsdialog.

Det tredje problemet med Jackelén är hennes bakgrund och kontakter med DDR-spionen, professorn och prästen i Svenska kyrkan. Varför tenterade just han henne, enligt hennes egen uppgift. Fanns det kontakter i den tiden som borde vara kända i dag? I praktisk handling kanske hennes israelantipatier kan spåras här. I hennes julkrubba i Lund förra året hånade hon Israels säkerhetsstängsel med att låta en mur gå rakt genom Betlehem. Radikalt. Kanske, men mer kvasiradikalt.

Jag tror inte att Antje Jackelén ska räkna med att seriösa frågor och kritik kommer att tystna. Det kan bara ske genom seriösa förklaringar från henne själv, inte genom välvilliga stödkampanjer.”Världen idag

Falska profeter i kyrkans tjänst - Ack så simpelt förtal välskrivet men felskrivet av Pastor Marx

Rödluvan = Svenska Folket  |   Vargen =  Gudlösa Globalister

SD - en ulv i fårakläder?

Debatt Publicerad: 2013-12-05 16:04
Ulf Sundkvist, pastor i Pingstkyrkan, Karlskrona
I en av versionerna av ”Rödluvan och vargen” är upplösningen dramatisk. När lilla Rödluvan kommer till sin mormor känner hon inte riktigt igen henne. Kläderna, rummet och miljön stämmer – det måste vara mormor – men öronen, ögonen och munnen är för stora. Flickan blir frågande, men låter sig ändå luras. Berättelsen når spänningens krön när också Rödluvan slukas av vargen som klätt ut sig. Vore det inte för jägaren, räddaren i nöden, skulle sagan aldrig godkänts som bra läsning för barn.

När Sverigedemokraterna samlades till landsdagar i mitten på november såg det ut som vilket landsmöte som helst. Ett presidium med valda ordförande och sekreterare på ett podium i en kongressal. Dagordning, val, motioner och beslut enligt reglerna för föreningar från folkrörelsesverige. Knappast mindre demokratiskt än något annat parti i Riksdagen.
Dessutom en välklädd partiledare som hanterar media professionellt. Han vet att säga det som kan sägas. Han vet att utmana precis fram till gränsen för det tillåtna. Han vet också på vilka strängar han ska spela för att möta det missnöje som finns i alla partier.
Sedan har han ju sitt triumfkort. Nationalismen. Sverige är vårt och vi ska bestämma över vårt eget land. De som kommer hit ska underordnas. För övrigt anser han också att det kommer alldeles för många. Den stora invandringen är problemet nummer ett. Och det avhjälps enklast om vi stänger gränserna.

Samtidigt. I vissa avseenden låter Jimmie Åkesson som en kristdemokrat. Han gillar den klassiska kärnfamiljen och är tveksam till sena aborter. I andra avseenden låter han som en socialdemokrat. Precis som LO vill han minska arbetskraftsinvandringen. Allt för att förhindra lönedumpning. Vidare låter faktiskt Jimmie Åkesson som en moderat. Hans krav på lag och ordning, på fler poliser och längre straff känner säkert justitieminister Beatrice Ask till. Sedan har vi försvaret. Mer pengar dit. Sverige måste kunna försvara sig.
Även Folkpartiet och Centerpartiet imiteras. Det måste bli bättre ordning på skolan. Och landsbygden, det svenskaste av allt, måste bevaras.

Så nu står hon där, Rödluvan med sin korg full av röstsedlar och frågar. Varför har du så stora öron? Det är för att jag ska kunna höra dig bättre. Inga andra lyssnar på din oro för Sverige. Men varför har du så stora ögon då? Det är för att jag ska kunna se dig bättre. Ingen annan ser att du inte gillar invandrare. Men varför har du så stor mun? Det är för att jag ska kunna säga två saker samtidigt. Jag måste kunna säga att du är vacker, viktig och värdefull, men inte invandrarna och flyktingarna där borta, samtidigt.

Skulle Rödluvan slukas i valet nästa år kan vi bara hoppas att det kommer en jägare som inte räds vargen i fårakläder.” Hemmets vän

Falska profeter i Svenska kyrkan

4 kommentarer:

 1. Gamla 7Klöverväljare kan göra det enkelt för sig vid valen till EU och senare till bla Riksdagen rösta på SD. Med detta val kan man ägna sig åt trevligare saker än att lyssna på 7Klöverns Lands och Folkförrädande lögnhalsar

  SvaraRadera
 2. Egentligen är det skojigt, riktigt tokroligt kan man tycka. Idag har kommunismen och liberalismen blivit så trängda i den verklighet de befinner sig så att de måste krypa in i kyrkan för att därifrån föra fram sin svenskfientliga propaganda.

  Kommunister anser annars att religionen är folkets opium och dem som kallar sig humanister brukar vara liberaler som också säger sig vara ateister.

  Nu är de knäsvaga och behöver söka skydd i kyrkan, som naturligtvis tar emot dem med öppna armar. Den protestantiska kyrkan agerar precis som Sveriges förrädare gör inför kriminella asylsökare. Det kanske kan vara dags att tänka på en reformering av kyrkan till att bli mer ortodox så att det finns någon slags "gränskontroll" över invandringen till svenska kyrkan?

  SvaraRadera
 3. Heima, on december 8, 2013 at 12:53565 said:

  Eftersom många svenskar i dag inte är så religiösa som förr i tiden och många lämnat kyrkan bl.a. för att slippa kyrkoskatten har följden blivit att de antagit en NY RELIGION som kallas
  POLITISK KORREKTHET och känner frid i själen med detta ställningstagande.


  SvaraRadera
 4. Jag tillåter mig att citera mig själv:
  "Förut lämnade man Sv Kyrkan för att man INTE trodde - nu gör man det för att man GÖR det"

  SvaraRadera