fredag 17 januari 2014

De svenska PK-journalisterna måste bytas ut, snartSyriska flyktingar tar vägen via USA till Sverige. DN


Wesley Clark är en amerikansk pensionerad fyrstjärnig general som var militärbefälhavare för USA europeiska Command från 1997 till 2000. Han var den som ledde Natos bombkampanj mot Jugoslavien (numera Serbien) och den senare delen av Kosovokriget.
Sagt av Wesley Clark i Democracy Now 2007:
Vi kommer att ta sju länder inom fem år och börjar med Irak och sedan Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och avsluta med Iran. (- We’re going to take out seven countries in 5 years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran.) Läs mer här och här

Sent: Thursday, January 16, 2014 2:40 PM
To: Den svenska journalistkåren inom TV, radio och dagstidningar m.m. Ingen nämnd men ingen glömd
Subject: Dagens Samhälle – Artikel om svenska folket

Blyga svenskar skadar integrationen”, skriver Pontus Herin i Dagens Samhälle.
  
En journalist med verklighetsförankring kunde förstås vända på problemet och skriva 

Integrationens misslyckande beror också på svenska folkets befogat kritiska inställning till massinvandringspolitiken”.

Men tillbringar man sitt liv i den svenska PK-journalistikens skyddade värld, så är det helt brukligt att skuldbelägga och hacka ned på det folk som finansierar denna självutnämnda moraliska elits glassiga tillvaro.

//Kenneth Sandberg

Pontus Herin: Ett demonstrationståg mot svenskhet
…Anmärkningsvärda siffror som skoningslöst visar på den verkliga problematiken när det gäller integration. Vi kan ha jobbcoacher, instegsjobb, SFI och en massa andra utbildningsinsatser. Vi kan ha nya reformer och lagar och faans moster. Men till syvende och sist handlar det så oändligt mycket mer om våra infödda attityder och personligheter. Och dessvärre blir jag hela tiden mer övertygad om att vi infödingar är kroniskt dålig på hela skalan: allt från den enkla kontakten på bussen och snacket på rasten till att anställa människor med ”fel” namn och bosätta sig nära någon med ”fel” hudfärg. Läs hela artikeln

Dumhetens pris
Sverige är uruselt på att få in invandrare på arbetsmarknaden/.../En vanlig förklaring till den trista statistiken är att Sverige under de senaste decennierna mest tagit in flykting- och så kallade anhörighetsinvandrare/.../Det  spelar naturligtvis in, men...

Stora skillnader mellan svenskar och invandrare skapar sociala spänningar, frustration och uppgivenhet. Det har i sin tur skapat en extrem boendesegregation som spär på spänningarna och som också är dyrt för hela samhället. Läs

Läs Sandors brev till Maria Lovén

---------- Vidarebefordrat meddelande ----------
Från: Sandor ... <sandorherold@hotmail.com>
Datum: 16 januari 2014 16:47
Ämne: Mycket näpet reportage!
Till: "maria.loven@sydsvenskan.se" <maria.loven@sydsvenskan.se>

Näpet reportage
Mina ögon tårades i morse när jag läste det näpna reportaget om de små ensamkommande afghanska flyktingpojkarna nere i Falsterbo. (artikeln hittas tyvärr inte på nätet )


Särskilt när jag såg bilden av deras små skor i skostället! Den bilden påminner mig om när Snövit kom in i de sju dvärgarnas hus och fick se deras små skor uppradade på liknande sätt som de små afghanska pojkarnas. En mycket känslofull bild som inte lämnar ett öga torrt!
För att reportaget känslomässigt skulle vara en fullpoängare så saknar jag en bild där husfadern Torbjörn Wiik läser en godnattsaga för de små.

Jag saknar också en redogörelse för hur de  små tog sig till Sverige. Säkert har dessa stackare precis som många av de andra småttingarna promenerat i åratal, legat gömda under lastbilar, kanske simmande tagit sig över Medelhavet, suttit i mörka kalla containrar. Det hade varit intressant att få ta del av och jag hoppas att du följer upp detta reportage och redogör för detta.

För det kan väl inte vara så att man har satt sig på ett flyg i Kabul och stigit av i t.ex  Köpenhamn och tagit tåget över Öresundsbron eller på något liknande sätt bekvämt rest till Europa?

I reportaget så framkommer det på ett fint sätt hur mycket de små saknar sina mödrar och syskon. Jag hoppas att du har lugnat de små och förklarat för dem att mamma och syskonen, kusiner och sysslingar och pysslingar, ja i princip den de vill snart är här i Sverige också.

Jag tackar ännu en gång för ett gripande reportage och jag överväger faktiskt att åka ner till Falsterbo med lite leksaker till de små.

Eller hade det kanske varit mer befogat att åka ner med lite raklödder, rakblad och några kondomer?

Vad tycker du?

Med vänliga hälsningar

Sandor Herold,Malmö

Här är en annan artikel om Falsterbo och flyktingar

Dom kallar oss PK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar