tisdag 7 januari 2014

Det stora hotet mot västFr. Snaphanen

Förnuft och känsla
Ingen som betraktar  Sverige eller svensk debatt vad gäller  invandringsfrågor kan undgå att märka att den styrs icke av rationalitet, utan av känslor och sentimentalitet, och desto värre är hur saker förs fram ……. men för personer med ett stort ansvar är det förödande att föra en demokratisk debatt dessutom . Om våra ledare icke har 1) kunskap och 2) icke är rationella är vi sålda. Inga fakta eller röda blinkande lampor hittills har gjort ett stort intryck i Sverige, och jag är som sagt på väg att förlora hoppet att de gör det.


Dr Dalrymple har gjort några iakttagelser om känslors makt över logik och förnuft, vilket passar väl enligt ovan:

”Nyligen har jag deltagit i flera offentliga debatter och diskussioner mer än vanligt (för mig, alltså). Jag upptäckte vad många före mig har upptäckt, nämligen att det inte är logik som övertygar utan känslor, och att det är så även med högutbildade i publiken. Ett omsorgsfullt konstruerat argument tenderar att tråka ut i stället för att imponera, och gör honom som brukar det att se arrogant eller självbelåten ut  i ögonen på dem som deltar. Ett skämt är effektivare än statistik ...... Jag upptäckte också hur svårt det är att säga sanningen offentligt, åtminstone i vissa frågor.”
…Generositet på bekostnad av andra, oavsett om det är ekonomiskt eller moraliskt, är inte generositet, det är moralisk exhibitionism. Där sentimentalitet genomsyrar, kan vi inte göra rätt distinktioner.” Läs hela artikeln. Dalrymple har även skrivit om ungdomsupploppen i Storbritannien

Fr. Snaphanen
Med en karriär som Lars Gustafsson åt njuter han lyckligtvis vissa naturliga privilegier. Läs allt. (Tack för tips till HH.)

Talande tystnader
 Lars Gustafsson om hotet från en kollapsad offentlighet
Det är inget tvivel om att vi befinner oss i en period av extrema och olycksbådande tendenser. Dit hör tsunamiliknande, snabbt växande klasskillnader, påtvingade folkvandringar med katastrofala verkningar. Vid horisonten skymtar tydliga krigshot.
Den varufetichism som Karl Marx så sinnrikt beskrev i “Parismanuskripten” hotar dränka det västerländska kulturlivet i ett tröttsamt anonymt brus. Mot en växande anonymitet och en allt anonymare vardag växer behovet av ställföreträdande liv. Skickliga ordnasare som Knausgård och Norén ersätter Ekelöf och Kyrklund. Den tid när man kunde erövra världen med 17 dikter förefaller plötsligt ligga lika långt tillbaka som Sapfo och Alkaios. Nu skall det vara ett par kilo flöde.

Medan inhemsk och importerad antisemitism har gjort Malmö till en i stort sett outhärdlig stad för judar, söker pigga analytiker med ficklampa och förstoringsglas efter eventuella spår av antisemitism i Richard Wagners operor! Vem är det meningen skall skämmas?

I den glasbubbla som är de offentliga intellektuellas värld i Sverige berörs några av de allvarligaste problemen knappast med ett ord. Vi har – kort sagt – att göra med en ny prydhet. Men de förbjudna områdena är inte längre sexuella. Starkt inflammerade problemområden som skola, brottslighet, ett livsfarligt sjukvårdssystem, nedtyngt av landstingskorruption och byråkrati, kolonialutplundring av gruvsöndrade landskap berörs knappast alls i en skönlitteratur dominerad av elaka pappor, alkoholism och relationsproblem – kort sagt en privatiserad litteratur. Jag hör ett offentligt samtal som skruvats ner till hörbarhetsgränsen.” Expressen

En artikel av Soeren Kern som är Senior Fellow vid New York-baserade Gatestone Institute. Han är också Senior Fellow för Europeisk politik Madrid-baserade Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group
Frankrike: Det hotande slaget om muslimsk integration


Bland den långa listan med rekommendationer ... säger panelen att offentliga skolor i Frankrike bör undervisas i arabiska och afrikanska språk snarare än på franska.

     "Det skulle inte längre vara upp till franska invandrare att anta franska kulturen, men för Frankrike att överge sin egen kultur, språk, historia och identitet för att anpassa sig till andras kulturer."  Jean-François Cope, UMP partiet.

     I stället för integration, "parallella samhällen bildas som kontinuerligt tar avstånd från varandra." - Alain Finkielkraut, författare till L'identité malheureuse.  (ung. Den olyckliga identiteten)
En panel utsedd av Frankrikes premiärminister Jean-Marc Ayrault för att granska Frankrikes integrationspolitik har uppmanat regeringen att genomföra en "ny form av sekularism" som skulle höja profilen för islam i det offentliga livet- med syfte att förbättra integrationen av muslimska invandrare.
De kontroversiella rekommendationerna ingår i en serie av fem dokument som diskret publiceras på premiärministerns officiella hemsida i november, men bara kom till allmänhetens kännedom den 12 december, efter en föredragning av den franska dagstidningen Le Figaro.
Jean-François Copé, ledaren för Frankrikes största oppositionsparti, konservativa UMP, sade i ett uttalande att förslagen är "explosiva och oansvariga", därför att de ersätter "den enda och odelbara Republiken Frankrike med en brokig sammansättning av samhällen, etniciteter och grupper av alla slag. Copé:

"Denna rapport är ett försök att göra mångkulturalism till den nya modellen för Frankrike. Det skulle inte längre vara upp till invandrarna att anta den franska kulturen, men för Frankrike att överge sin egen kultur, språk, historia och identitet för att anpassa sig till andras kulturer .. . jag kan inte acceptera att vi bygger ett samhälle där "ansvar" ersätts fullt ut med "rättigheter." Franska väljarna bör veta att i den här rapporten visas ordet "ansvar" endast 13 gånger, medan ordet "rätt" upprepas 440 gånger. "

…Ledaren för FN, Marine Le Pen, som har uppnått rekordpopularitet på grund av sin kritik av den skenande invandringen, anser att rapportens rekommendationer är "en mycket allvarlig provokation" och skulle, om de genomförs, innebära att "en krigsförklaring franska folket. "
Den negativa reaktionen på rapporten har fått de styrande socialisterna på defensiven.
Dessutom, skyller 68% av befolkningen i Frankrike problemen på muslimsk integration på invandrare som vägrar att integrera, och 52% skyller på kulturella skillnader. 
Undersökningen visar också ett växande motstånd mot symbolerna för islam. Nästan två tredjedelar (63%) av franska folket säger att de är emot att muslimska kvinnor bär slöja eller islamiska huvuddukar i det offentliga, och endast 18% säger att de stöder byggandet av nya moskéer i Frankrike.

Men den franske filosofen och essäisten Alain Finkielkraut menar att mångkulturalism och skenande muslimsk invandring är ansvariga för förstörelsen av den franska nationella identiteten.
Finkielkraut:
     "Invandring brukade gå hand i hand med integration i den franska kulturen. Det var spelets regler. Många av de nyanlända vill inte längre spela med enligt denna regel. Om invandrarna är i majoritet i deras bostadsområden, hur kan vi integrera dem? ... Många muslimer i Europa återislamiseras .... Vänstern vill inte acceptera att det finns en konflikt mellan civilisationer.” Läs hela artikeln på Gatestone

”Det är bra att det finns gula fransmän, bruna fransmän och svarta fransmän. Det visar att Frankrike är öppet för alla raser under förutsättning att de inte blir för många.
 Ty då kan Frankrike inte förbli Frankrike. Förstår man inte det har man hjärna som en kolibri.” Charles de Gaulle

1 kommentar:

  1. Tänk om västvärldens beslutsfattare ändå hade haft så pass stor hjärna som en kolebri. Då hade i varje fall överlevnadsinstinkten för sin art funnits där.

    SvaraRadera