torsdag 16 januari 2014

Kriget i Syrien har kostat svenska svenska skattebetalare 930 miljoner hittills Asylsökande vill till Sverige


 Syrier säger: ASYL I SVERIGE


        Tag hänsyn till inbördeskriget som Danmarks grannland gör


 Jyllands-Posten gör vad inga svenska tidningar gör, de skriver att den svenska invandringen per. capita är Europas överlägset största. Varför gör de så att de släpper in tusentals till som ger grund för asyl och som inte kommer att identifiera sig? De ställer Svensson inför fullbordat faktum, och de har lyckats. Jag kallar det en statskupp i slow motion, snabbt för livet i ett land, men långsamt för en människa.

Sverige har blivit  Skandinaviens och Europas största flyktingmagnet. Just nu är Syrien den värsta humanitära katastrofen på decennier - och 60 procent av alla syrierna som på sin flygresa från kriget till Europa söker asyl i Sverige eller Tyskland, säger chefen för den norska utlänningsverket, UDI, Frode ledare, i en intervju med Jyllands-Posten.
Endast Tyskland och Frankrike fick i fjol fler asylsökande än Sverige. Men även om Tyskland redan i slutet av november nådde 100.000 asylsökande, mäts det i förhållande till storleken på Tysklands långt färre än de mer än 54.000 som lämnat in sin ansökan om asyl i Sverige.

Medan vi i Danmark i åratal har haft en ibland högljudd diskussion om invandring, flyktingar och asylsökande, har diskussionen i Sverige varit betydligt mer dämpad. Det har inte varit välkommet att kommentera kritiskt på den stora invandringen till Sverige - även om antalet invandrare är det högsta någonsin. Under 2013 fick 116.500 utländska personer arbete eller uppehållstillstånd i Sverige, vilket är det högsta antalet någonsin och en ökning med fem procent, jämfört med 2012. Siffrorna omfattar både anhöriginvandring, arbetstillstånd och asylsökande med uppehållstillstånd. Det finns många öppningar för en förklaring….

”Jag tror att det finns en annan ton i debatten i Danmark, och jag tror att medierna i Danmark reagerar annorlunda än de svenska medierna. I Sverige har alla partier - utom Sverigedemokraterna – stött  den nuvarande politiken på detta område ", säger Fredrik Beijer.

Särskilt i de svenska medierna, har det varit en livlig debatt - inte om hur många asylsökande som sådan, utan om varför Sveriges grannländer, framför allt Norge och Danmark, inte har fått fler asylsökande som ett sätt att visa mer solidaritet och minska trycket på Sverige.

"Men det har varit en konstig debatt, eftersom det inte är länderna som avgör hur asylsökande ska söka asyl, det är asylsökande själva", säger Frode ledare. I sin tur  menar flyktingexperter i både Norge och Sverige att reglerna för beviljande av asyl är mycket lika i de tre länderna.

Så med andra ord: Res till Sverige för asyl, till Danmark för att studera och till Norge för att arbeta. Asylsökande vill till Sverige. Snaphanen och Jyllandsposten

Sveriges skattebetalare ger 930 miljoner kr till Syrien
Publicerat den 15 januari 2014 kl 11:39

Carl Bildt satsar svenska skattemedel på att skapa "demokrati" i Syrien. (CSIS | Center for Strategic & International Studies/CC-BY-NC-SA)

Sedan oroligheterna inleddes i inbördeskrigets Syrien har Sverige skickat över 700 miljoner kronor i bistånd och är därmed världens tredje största givare efter USA och Storbritannien. Nu ökar regeringen biståndet ytterligare, ytterligare åtminstone 230 miljoner kronor i humanitärt stöd, skriver utrikesminister Carl Bildt och biståndsminister Hillevi Engström.
En stor del av de svenska skattepengarna ska gå till att främja ”demokrati och mänskliga rättigheter” i landet.
”Sverige har ett stort biståndsengagemang i den syriska krisen. Under 2013 bidrog vi med över 400 miljoner kronor. Och vi är redo att fortsätta detta stöd under 2014. Vi har avsatt ytterligare 145 miljoner kronor till mänskliga rättigheter, demokrati och återuppbyggnad för 2013–2024″, skriver duon. SvD
 Gotiska: Sveriges befälhavare är nog inte längre svensk

”Analys: Att Fredrik Reinfeldt monterat ned det svenska försvaret beror sannolikt på att han velat utpressa svenskarna till att gå med i Nato. Samtidigt ingår destruktionen av det svenska försvaret i samma paket som vill avskaffa den svenska nationen och blanda upp det svenska folket. Sverige kan bli en utmärkt militärbas för USA förutsatt att svenskarna hålls på plats. 

USA behöver Stockholm för dess strategiska läge mot Ryssland och därför är det viktigare att ladda upp Sverige än att Sverige marknadsför diverse ”svenskt” krigsmateriel i Afghanistan, Syrien och Libyen. Att ett stärkt svenskt försvar även kommer riktas mot svenskarna ska inte uteslutas.” Hela artikeln
 Norska officerare kallas hem från Sverige. Här kan du ladda ner gratis och läsa om hur landsförräderiet planerats


Inte satir: Den svenska flaggan är fortfarande rasistisk. Svenska skolflickor skickades hem för att de bar tröjor med svenska flaggan.www180grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar