måndag 13 januari 2014

Sanningen om invandringen till StorbritannienFrån Snaphanen:

BBC 7.1.2014 – sanningen om invandringen
"Ett beslut togs i Westminster och Downing Street utan offentlig debatt, en blandning av goda avsikter, önsketänkande och en massa felbedömningar. Allmänheten borde ha blivit informerad.”
Man måste vara noga med att kalla något "sanningen", säger konservativa skribenter. Nick Robinson om sanningen om invandringen. Snaphanen och BBC news

David Cameron har blivit slagen av "fruktkakor (slang), galningar och garderobsrasister". Kanske dags för en förändring av tonen mot UKIP, Herr statsminister?UKIP är ett gäng fruktkakor (slang), galningar och garderobsrasister mestadels. Vi vet detta eftersom David Cameron berättade under 2006. 1.

David Cameron ångrar inte den kommentaren. Han har aldrig frångått denna kommentar, och tidigare i år tillade han att det finns några "ganska udda" människor som stöder UKIP.
Eefter att en fjärdedel av väljarna i Eastleigh röstade för garderobsrasister och fruktkakor önskar  vissa konservativa parlamentsledamöter personligen att PM  (pemiärministern) kommer att lägga an  en något annorlunda ton. Blogs telegraph

Storbritanniens version av Tea Party,  UKIP – Nigel Farage

  I årets lokalval - den brittiska versionen av midterms - tog UKIP fantastiska 23 procent av rösterna, upp från 3,1 procent de vann i 2010 års riksdagsval. Deras ledare, Nigel Farage, är stärkt av av deras senaste framgångar.” Fox News

  Vi vill ta tillbaka vårt land, vi vill ta tillbaka vår regering, och vi vill ta tillbaka vår födslorätt, "sade Farage till  FoxNews.com  på ett  rättframt språk som sällan ses och hörs  i brittisk politik. Fox News

9 januari 2014
Fr. Snaphanen:
Nigel Farage: Enoch Powell  hade rätt

Det har tagit sin tid, Cameron och Blair beträffande‘fruit cakes and loonies and closet racists’.

Nigel Farage sade i går att "den grundläggande principen bakom delar av Enoch Powells ökända tal Floder av blod var rätt.

UKIP- ledaren blev tillfrågad om han instämde i ett uttalande om hur den "inhemska befolkningen kände sig som främlingar i sitt eget land". Han sa att det var sant - men verkade bestört  när han fick höra att uttalandet gjordes av den kontroversielle Tory ministern på 1960-talet.

Avsnittet från det tal som lästes upp för Nigel Farage var: "Den inhemska befolkningen befann sig gjorde främlingar i sitt eget land, deras fruar kan inte  få sjukhussängar vid förlossning, deras barn kan inte få skolplatser, deras hem och grannskap förändras till oigenkännlighet.” 2.

Nigel Farage sa att det var sant "i en stor del av England” - innan man berättade Sky News att det var en del av 1968 års varning för rasistiskt våld som ledde till att Powell fick sparken från Torys främre bänk och politiskt marginaliserad. Grundprincipen om Enoch Powells Floder av blod tal var rätt, säger Nigel Farage. Snaphanen

Läs mer om Farage och Storbritannien

 
1.fruitcake
En nedsättande term för en homosexuell man.
Någon som är helt galen.
En tårta med bitar av frukt och dränkt i skotsk whisky.

2.
Här är avsnittet direkt hämtat från den svenska översättningen av Floder av Blod:

”De fick finna sig i att deras fruar inte kunde finna sjukhusbäddar vid barnafödande, deras barn inte finna skolplatser, att deras hemmiljö och grannskap förändrats i grunden, och se sina planer och framtidsutsikter omintetgjorda; på arbetsplatsen fann de att arbetsgivaren tvekade vad gällde kraven på immigrantarbetarna på den disciplin och kompetens som krävdes av de inhemska arbetarna; de började så småningom höra fler och fler röster som sa dem att de nu var oönskade. De erfar att det enkelriktade privilegium som ska genomföras i Parlamentet - en lagstiftning som inte kan, och inte är ämnad att fungera som ett skydd för dem eller stilla deras farhågor - görs för att ge främlingen, den missnöjde och ombudsprovokatören kraften att hänga ut dem.”

"I det här landet kommer den svarte mannen inom 15 till 20 års tid att dominera över den vite mannen.
”Jag ser floden Tibern skumma av blod…"

Fr. Snaphanen

”Enoch Powell – 1995 Odd man out 
Ett intressant porträtt av Enoch Powell som gammal man 1995,  klar, lågmäld, skarp, välformulerad. Också hans hustru, barn och Margaret Thatcher medverkar. Återutsänt vid hans bortgång 1998. Jag minns ännu en gång den rasande BBC dokumentären som överraskande, men i huvudsak gav Powell rätt, på 40 års- dagen av sitt Rivers of Bloodtal: Weekendfilm: “BBC – Rivers of Blood  .

Också ganska avslöjande är Enoch Powell Interview Frost On Friday 1969 där han vid 57 års ålder, var på höjden av verbal vältalighet. Lägg märke till David Frost, när han 22.35 minuter in i filmen försöker löjliggöra att Englands invandrarbefolkning fram till år 2000 kommer att vara mellan 5-7 procent av den engelska befolkningen.
David Frost
Siffran blev i verkligheten omkring 10 procent och här räcker Tony Blairs 4 millioner inte långt. Powell undervärderade alltså tillväxten.”Snaphanen. BBC

Så här sade Margaret Thatcher vid hans död
"Det kommer aldrig att bli någon annan så övertygande som Enoch Powell. Han hade en sällsynt kombination av egenskaper som alla byggde på en osviklig tro på Gud, en orubblig lojalitet till familj och vänner och en orubblig hängivenhet för vårt land."

Powells berömda tal i april 1968 – Floder av Blod

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar