onsdag 22 januari 2014

Socialdemokraten Lars Stjernkvist kan tvinga kommuner ta emot flyktingarRedan den 14 februari 1999 skrev Lars Stjernkvist en artikel tillsammans med en man vid namn Hedi Bel Habib. Tyvärr så finns inte artikeln längre på nätet. Det är en lång artikel och jag har därför kortat ned den lite men det visar att vänstern och höger har samarbetat i många år. Detta framgår också i ”Det revolutionära nätverket” som man kan ladda ner från denna blogg. Läs först Sandors brev och sedan artikeln för 15 år sedan.
”Om inte alla kommuner börjar ta emot flyktingar kan det bli tal om tvång”.

 Det säger Lars Stjernqvist, som idag utsågs till flyktingsamordnare av regeringen tillsammans med moderaten Gunnar Hedberg. Svt och Sydsvenskan

Sandor Herold har skrivit ett brev till en av de två flyktingsamordnarna som regeringen utsett.
 Stolthet över vad?
Malmö 21-1-2014
Till:
lars.stjernkvist@norrkoping.se
 Från: Sandor Herold

Till Lars Stjernkvist (s), regeringens nya flyktingsamordnare

Du är tydligen stolt över att ha blivit regeringens nya flyktingsamordnare.
Detta "jobb" som du är så stolt över att ha fått går i slutändan ut på att det skall bli ett lagligt tvång att alla kommuner skall ta sitt "ansvar" och ta emot s.k flyktingar.
Precis som det numera är tvång att ta emot ensamkommande s.k flyktingbarn.
Jag tycker att du tillsammans med Erik "Babyface" Ullenhag ,även i folkmun kallad "Myten", först av allt skall flytta till ett invandrartätt område i  den kommun som ni bor i och när ni har gjort det så skall ni öppna upp ert hem för några flyktingar. Helt enkelt föregå med gott exempel!
När detta har skett, då först kan man eventuellt ha någon som helst tilltro för er. Nu tror jag inte ett ögonblick att detta blir verklighet varken hos dig eller "Myten-Babyface" eller någon annan politiker.

Vad det gäller det s.k ansvaret som ni påstår att Sverige och svenskarna har för att ta emot s.k flyktingar så skulle jag vilja att du redogjorde för vad detta ansvaret består i. Förklara för mig vilket ansvar Sverige har för t.ex det som sker i Syrien. Vilket ansvar har vi svenskar för att man där spränger, gasar, skjuter, bombar, ja i princip halalslaktar ihjäl varandra?
Är det vårt fel att dessa människor mer eller mindre beter sig som primitiva vildar mot varandra?
Jag skall villigt erkänna att jag är j-igt trött på allt dödande som sker i dessa arabiska våldskulturer som sedan resulterar i att vi får hit människor som besitter en mentalitet där allt tydligen skall lösas med våld.
Jag skall villigt erkänna att det enda som intresserar mig vad det gäller de här islamisk-arabiska konflikterna som ständigt pågår i de här länderna är att jag inte vill ha hit någon från dessa länder. Och anledningen till det är helt enkelt att jag inte vill att Sverige skall förvandlas till samma brutala våldssamhällen som många av dessa islamiska länderna idag är. Vi är tyvärr redan på god väg dit!

Eftersom jag bor i Malmö så har min familj fått vår beskärda del av ert mångkulturella paradis genom att min grabb när han var femton år gammal blev rånad av fyra arabkillar i hans egen ålder samt att min gamla mot blev utsatt för väskryckning strax innan hon nådde sitt hem likaledes av en invandrarkille.
Dessa båda händelser ägde rum i det mångkulturella paradiset Rosengård. Efter att grabben blivit rånad på sin mobil så blev han av dessa primitiva varelser ombedd att inte visa sig i Rosengård eftersom detta var ett farligt område för sådana som han att vistas i .Vad tycker du om en sådan uppmaning, Lars Stjernkvist?Är det ett sådant samhälle du vill ha? Hur kan du känna stolthet i att tvinga på kommuner som tar sitt ansvar, här kan vi verkligen tala om ett ansvar gentemot sina kommunmedborgare, att inte likt t.ex Södertälje och min egen kommun Malmö bli en mångkulturell härdsmälta?

Numera så känner jag bara ett gränslöst förakt och ett groende hat gentemot de flesta svenska politiker som tydligen ser som sin främsta uppgift att ta till vara på andra länders medborgares väl och ve samtidigt som man hela tiden pådyvlar sina egna landsmän en allt tyngre och tyngre försörjningsbörda genom en vansinnig invandring från de lägst stående samhällsbildningarna och kulturerna som idag existerar på vår jord. Men du och dina gelikar känner väl förmodligen bara stolthet när massor bestående av människor med minimal utbildning och där en del till och med är analfabeter väller in i landet och "berikar" oss?
Du känner väl förmodligen en stor stolthet när, som man kunde se igår i Rapport, en svensk trebarnsmor mer eller mindre nekas operation för en aggressiv form av hudcancer samtidigt som s.k papperslösa som inte ens har rätt att vistas i landet har rätt till sjukvård, tandvård, skolgång, ja i princip till allt som en svensk medborgare har. Det enda de alltså inte har rätt till är att vistas i landet.
Tvingades vänta i tre månader för akut canceroperation
Jag har dock en dröm och den drömmen är att sådana som du och andra mångkulturvurmande politiker sätter stoltheten i halsen när någon till er närstående blir utsatt för det som många svenskar har blivit utsatta för, nämligen att bli rånade, misshandlade, våldtagna eller något ännu värre från någon av era kulturberikare.
Det är faktiskt på det sättet, Lars Stjernkvist, att ett antal svenskar t om har fått sätta livet till tack vare er invandringspolitik!

Under årens lopp har jag skrivit många brev till olika politiker i ovanstående ämne. Jag har klart och tydligt klargjort precis som för dig vad jag tycker om deras politik och deras diskriminerande av sina egna. I ett fall så överreagerade en av dessa stackare och anmälde mig till SÄPO vilket fick den följden att jag  förärades  med ett hembesök av två SÄPO-iter. Vi hade en trevlig förmiddag som resulterade i ett vänligt ajja-bajja från deras sida vad det gällde mina skriverier.  Jag fick dock den uppfattningen att dessa båda SÄPO-iter i princip hade samma uppfattning om svenska förrädarpolitiker som jag. Så om du uppfattar mitt mail som hotfullt så tveka inte att skicka hit SÄPO du heller. Jag tillbringar gärna några trevliga timmar tillsammans med dem igen.

När dessa sista rader skrivs så lyssnar jag samtidigt på Rapports 18.00 sändning. Det jag får höra där gör bara att mitt hat mot sådana som dig bara stärks ytterligare. Där redogör man för en man vars PSA-värde kraftigt ökat och att han från sin läkare får beskedet att risken för prostatacancer nu är så stor att en operation inte kan vänta. Dock är väntetiden så lång att han befarar att han kommer att avlida innan han kommer till. Detta resulterar att han betalar 100 000 kr ur egen ficka för att få operationen utförd på ett privat sjukhus. Detta förfarande är inte alls ovanligt påpekar man i programmet.
Men du känner väl en oerhörd stolthet när du hör detta? Huvudsaken är väl att s.k papperslösa får en värdig vård, eller hur?  Vad f-n gör det att en svensk som har betalt miljoner i skatt under sitt arbetsverksamma liv får vänta på vård och att han får betala ytterligare 100. 000 kr ur egen ficka om han inte vill dö i förtid?

Istället för stolthet Lars Stjernkvist, så borde du känna skam.
Med vänlig hälsning ,Sandor Herold, Malmö

Date: Wed, 22 Jan 2014 07:40:15 +0100
Subject: Re: stolthet! för vad?
To: sandorherold@hotmail.com
From: lars.stjernkvist@norrkoping.se
Hej,

Jag vill ha ett lugnt samhälle utan brott. Därför förstår jag din upprördhet över det din son utsatts för. Men om vi ska skapa detta samhälle får vi börja hos oss själva. Avstå från oförskämdheter och påhopp. Vi känner inte varande, vet inte hur vi lever och du vet definitivt inget om mitt bostadsområde. Hälsar Lasse s

Ps. Min uppgift är att hjälpa människor som redan finns i Sverige att hitta ett bra boende och att få alla kommuner hjälpa till.

Sänt från FirstClass med min iPhone

Hej igen Lars!

Jag tycker att du för omväxlings skull kanske skulle bekymra dig om de svenska ungdomar som p g a bristen på bostäder tvingas att bo hemma långt upp i åldern tack vare sådana som somaliern och hans numera 14 ungar här nedan.
Men det är väl som med de  svenska cancersjuka som tvingas att betala sina operationer själva som med svenskar som inte kan få bostäder. De får väl skylla sig själva!
Det är just sådana här grannar som den här somaliern jag önskar att du och "Myten" skulle bo grannar med så att ni kunde njuta av det som ni har ställt till med.

Nej, jag vet inte hur du bor men jag är helt säker på att du knappast bor i lägenhet i ett invandrartätt område i Norrköping.Men du kan väl berätta hur du bor?

Och ännu en gång, du borde känna skam över det gör mot ditt eget folk!
Och om du tycker att jag är oförskämd eller hotfull, så varsågod,anmäl mig då. Det skulle jag ta som en utmärkelse och en ära  om något sådant skulle komma från en sådan som dig.
Du skall veta, Lars,att jag är inte någon j-a mesig svensk som du kan skrämma hur lätt som helst .J ag är nämligen kommen hit som fyraåring från Ungern 1956 och har ett ungerskt temperament som inte går av för hackor. Så för sådana som dig och "Myten" har jag ungefär lika stor respekt för som en hundskit på trottoaren.
Förmodar att du nog inte har fått dylika mail tidigare och tyvärr är det därför ni kan behandla ert eget folk som ni gör därför att svensken vågar inte reagera på det sättet som ni har gjort er förtjänta av. Hade svensken vågat reagera tiondelen av vad jag gör mot ert folkförräderi så hade inte landet Sverige varit vad det är idag.
En stark ungersk pusztasalami är nämligen något helt annat än en smaklös sladdrig och vattnig svensk falukorv Köp en ungersk gyulai-korv så förstår du skillnaden.

Läs nu om den stackars trångbodda somaliska familjen och hjälp dem t ex genom att låta någon av dem få bo hos dig. Det vore väl en fin gärning och ett fint sätt att visa att du inte är samma hycklare som de om flesta av dina politikerkompisar är i denna fråga.
Sandor Herold, Malmö
"Låt flyktingar stimulera glesbygden" - DAGENS NYHETER    990214

Dagens system för flyktingmottagande är alltför inriktat på socialpolitiska åtgärder och för lite på företagande. Resultatet blir bidragsberoende. Det här systemet bör skrotas. I stället bör vi samordna flyktingmottagandet med stödet till orter som är på väg att avfolkas.

På så sätt kan vi stimulera driftiga flyktingar att bosätta sig i Norrland. Invandrarna måste ses som ett nationellt till­växtinstrument. Det skriver Lars Stjernkvist och Hedi Bel Habib, chef för respektive expert vid Integrationsverket.
Integrationsverket vill skrota dagens system för flyktingmottagande och göra invandrarna till ett till­växtinstrument. Integrationspolitiken ska i huvudsak inriktas på att stärka den enskildes förutsättningar att stå för egenförsörjning. Detta mål kan dock inte åstadkommas utan grundläggande förändringar i dagens system.
Dagens system för omhändertagande av flyktingar kännetecknas fortfarande till alltför stor del av socialpolitiska åtgärder som för det mesta resulterar i ett långvarigt bidragsberoende i form av i första hand socialbidrag.
Inom ramen för detta passiva omhändertagande har staten betalat ut cirka 30 miljarder till landets kommuner mellan 1991 och 1998. Resultatet är att mellan 6 och 16 procent av dessa flyktingar står för egenförsörjning efter en introduktionsperiod på 3,5 år.
Det finns självfallet en rad orsaker till denna verklighet, och det krävs en rad förändringar för att vända utvecklingen. Vi tror att en del av problemen och lösningen går att spåra i dagens mot­tagnings­system.
Kommunernas arbete med att tidigt stimulera egenföretagande bland flyktingar under Intro­duktions­perioden är nästan obefintligt. Bland de 100.000 flyktingar som mottagits av kommunerna mellan 1992 och 1994 hade år 1998 bara 0,5 procent startat ett eget företag eller stimulerats till att starta eget.
Ur ett långsiktigt perspektiv är detta ett enormt bortfall av tillväxt med tanke på att upp­skattningsvis 30 procent av dessa 100.000 personer har förutsättningar från sin hemlandstradition att driva eget företag. Bortfallet skulle motsvara cirka 90.000 arbetstillfällen om man utgår från arbets­förmedlingens uppskattningar enligt vilka varje lyckad egenföretagare genererar 3,3 nya arbeten.
…Kooperativa företagsformer, till exempel, skulle sannolikt attrahera en del nyanlända eftersom dessa inte kräver att varje individ i kollektivet har kunskap om företagsadministration. Dessutom kan den kooperativa företagsformen drivas av svenskar tillsammans med personer med utländsk bakgrund, som kan berika företaget utifrån egna kulturella förutsättningar.
…Kostnaderna för flyktingmottagande bör även samordnas med det ekonomiska stödet till geografiska områden på väg att avfolkas. Att samordna det regionala stödet till glesbygden och kostnaderna för flyktingmottagande skulle inte bara effektivisera introduktionsarbetet, utan också motverka de regionala obalanserna i befolkningsstrukturen och de strukturella problem som dessa orsakar på arbetsmarknads- och infrastrukturområdet.
Befolkningsminskningen är ett nationellt problem. Av landets 288 kommuner tappar 210 befolkning. Men skogslänen har drabbats hårdast och kommer under det kommande decenniet att minska med 100.000 personer.
Många kommuner driver i dag en aktiv närings- och tillväxtpolitik. De mest drivande, drygt 50 kommuner, ingår i dag i ett nationellt nätverk för tillväxt. De har bildat åtta "kommunfamiljer" med likartade styrkor och svagheter. Många av dessa har kunnat identifiera integrationsstrategier baserade på lokala och regionala tillväxtvisioner. Bra exempel är ett antal kommuner i Skåne, Uppsala och Väst­manlands län, där tvåspråkighet och kulturkompetens ses som viktiga instrument för att främja småföretagens exportmöjligheter och näringslivets internationella expansion.
Många av dagens flyktingar och invandrare kommer från länder där eget företagande är en vanlig försörjningsform. Historiskt sett kan invandrad företagsamhet ses som ett tillskott av frisk vävnad som bidrar till att förnya det svenska näringslivet. År 1955 fanns det 5.000 egna företagare med utländsk bakgrund.
…Bristen på mindre företag som kan suga upp den frigjorda arbetskraften är ett allvarligt strukturproblem i många kommuner. Strategier för flyktingmottagande kan här motivera före­tag­samma flyktingar att flytta till dessa kommuner. Ur ett kommunalt tillväxtperspektiv kan detta bidra till att diversifiera näringslivsutvecklingen och skapa en mer balanserad sysselsättningsstruktur.
            Det finns i dag två utredningar som kan stärka oss i vårt tillväxtinriktade synsätt på flykting­mottagande och integration. Utredningen om validering av utländsk yrkeskompetens (SOU 1998:165) föreslår att Kom­­­petens­utvärderingen ska finnas på regional nivå och vara en naturlig del av regio­nernas arbete med bland annat tillväxtavtalen. En pågående utredning om eget företagande bland personer med utländsk bakgrund kommer också att föreslå förändringar i samma riktning.
            Som anställda på Integrationsverket får vi ibland frågan vad invandringen kostar. Svaret måste bli: det beror på om vi betraktar invandrare som en kostnad eller ett nationellt tillväxtinstrument.
LARS STJERNKVIST,  HEDI BEL HABIB
14/2 1999


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar