söndag 19 januari 2014

Svenska journalister vill förgöra det svenska folket“De som gudarna vill förgöra bör först göra journalisterna galna.
Sedan följer resten av befolkningen efter.” 
Läs Julia Caesars söndagskrönika sist i detta inlägg av Kenneth Sandberg om svenska journalisters ljugande.

Den amerikanske författaren Chris Hedges pekar i sin bok Illusionernas rike: slutet för bildning och segern för spektaklen på den tryckta pressens minskade upplagor och på etermedias ökande inflytande med mindre fakta och information och mer "spektakel" = underhållning och upplevelser. Från Kenneth Sandberg:

“I helgen överfölls en antirasistisk demonstration, där barn gick med, av nynazister som bland annat knivskar två personer”.

Så löd den osignerade ledarartikeln i SkD. Detta trots att det enligt Polisen i Stockholm bara var en person som skadats och den personen var en av deltagarna i Svenska motståndsrörelsen (SMR). Samt att en förundersökning inletts gällande en känd vänsterhuligan som deltog i den s.k Linje 17-demonstrationen.

Undertecknad har under en dryg vecka gjort fåfänga försök att komma i kontakt med Martina Jarminder (MJ) som stod för den dagens övriga ledarartiklar i SkD. Detta för att få svar på frågan vilken källa man på SkD-redaktionen haft för sin uppgift i ledarartikeln. Och om man möjligtvis hade för avsikt att göra något tillrättaläggande i tidningen.
Martina Jarminder (den rätta)
MJ har dock visat sig helt okontaktbar via såväl tele som E-post. Inte heller har mina önskemål framförda till övriga redaktionsansvariga resulterat i att MJ hört av sig.

Det än mer alarmerande är att inte ens verkställande direktör, chefredaktör och ansvarig utgivare Lars J Eriksson har behagat besvara mina frågor. Överhuvudtaget har SkD´s ansvariga på redaktionen uppvisat en total ignorans visavi mig såsom prenumerant på tidningen.
 Lars J Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare
 
 Att en tidnings journalister, redaktörer och ansvariga utgivare visar sitt avståndstagande gällande politisk extremism och våld – inkluderande SMR´s störande av Linje 17-demonstrationen – är givetvis helt i sin ordning. Men när det som i det här fallet sker på bekostnad av fakta och journalistisk etik, då blir det oacceptabelt.

Svenska tidningar brottas med tilltagande ekonomiska problem på grund av allt färre prenumeranter. Allmänheten har idag tillgång till nyheter och information av ocensurerat och icke-vinklat slag, varför det helt logiskt medför färre som är villiga att betala för desinformation och indoktrinerande propaganda från tidningsredaktionerna.

SkD är inget undantag. Tyvärr, eftersom det samtidigt är uppenbart att det finns medarbetare vid tidningen som har såväl kunnande som intentioner att tillhandahålla en papperstidning som förmedlar fakta och överlåter till läsarna att själva analysera och dra slutsatser. Det är dessvärre dessa duktiga mediearbetare som på grund av ledningens prioriterande av Politisk Korrekthet får ta konsekvenserna av tidningsdöden och blir tvungna att söka andra forum för sina ambitioner att spela en viktig roll för samhällets utveckling.” Skd

........
 Nedan ännu ett exempel på journalistiska övertramp på SkD:

”Solidaritet med den attackerade SSU:aren, men samtidigt en protest mot högerextremt våld. SSU:s manifestation riktade bland annat udden mot Sverigedemokraterna.
Ironiskt nog tillhörde Sverigedemokratisk ungdom till dem som hakat på torsdagen manifestation, skriver Karsten Bringmark.

Som i papperstidningen följde upp med:
- Men torsdagens manifestation gick inte precis deras väg. Och det uppstod också en våldsam incident, där, enligt uppgift, de var inblandade.

Antydandet från Karsten Bringmarks sida att det var SDU:are som stod för våldet blev dagen efter genom en “halvpudel” något korrigerat i SkD, sedan det framgått att det var en grupp på sju-åtta vänsterextremister som stod för hot och våld vid demonstrationen.”Skd

Carl är en av Sveriges främsta experter på opinionsanalys med särskild inriktning på väljarbeteende och värderingar.
Carl har en lång erfarenhet inom kommunikation, undersökningsverksamhet och politik. 
 .............
Sent: Saturday, January 18, 2014 2:52 PM
To: Kenneth Sandberg
Subject: Re: SkD´s journalistiska förfall...

Vänligen sluta skicka e-post av detta slag till mig.

Skickat från min iPhone"

Citat från Överste Bo Pellnäs i en artikel om de politiska partierna som varumärke mer än som en idérörelse.

”Som medborgare bör vi ta ett ansvar för att eftertänksamma och analytiska politiker överlever i denna nya sköna värld där alla springer allt fortare och ropar allt högre. Demokratins behov av god journalistik har aldrig varit större. Journalister måste nu stå raka i vinden, bokföra och analysera allt som sägs och påstås. Därefter - låt oss hoppas att väljarna belönar dem som höll sig för goda att göra pajaskonster i den svenska demokratins nyresta cirkustält.

För övrigt anser jag att Gotland måste försvaras.”ÖC

Kan svenska folket hoppas på att svenska journalister och politiker är analytiska och  sanningsenliga inför valet 2014??


Julia Caesar:


Anti-islamisk grupp patrullerar klubbar i Polen för att skydda kvinnor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar