fredag 3 januari 2014

Svenskar - dags att säga ifrån år 2014

 
Partisympati 2013-12
Väljarstödet, december 2013
Inhämtningsperiod 2013-12-09 till 2013-12-22
Svar inhämtade via telefon.
Antal respondenter 3429

Moderaterna 24,6%
Folkpartiet 4,0%
Centerpartiet 3,1%
Kristdemokraterna 3,5%

Socialdemokraterna 31,3%
Vänsterpartiet 9,3%
Miljöpartiet 8,4%
Sverigedemokraterna 15,7%

Alliansen 35,3%
Rödgröna 49,0%

Osäkra 14,9% 

DSM:s nisch är:
Att säga det som sällan sägs
men som borde sägas...
behöver sägas.
 DSM nr 6 -2013

Ur innehållet:

”Pseudonymet Julia Caesar utsedd till Sveriges 80:e viktigaste opinionsbildare – Åkesson fyra

Visste ni att Julia Caesar som nykomling placerat sig på plats 80 på listanöver 2013 års viktigaste opinionsbildare? Det är en lista som sammanställs årligen av tidskriften DSM, (som ni för övrigt måste prenumerera på).

Det är nog första gången som en pseudonym placerat sig på den listan och dessutom så högt upp.
Listan tas fram genom röstning bland 300 politiska reportrar och ledarskribenter, dvs. just de som aldrig ens låtsas om att ”Julia” finns. Än mindre skulle de nedlåta sig att citera något som ”Julia” har skrivit. Så hur förklarar man att några av dem har röstat på henne? På något egendomligt sätt tycker de att det är bra att ”Julia” finns, för att hon skriver saker som de själva inte vågar. Alltså kan man säga att Julia fungerar som något slags alibi för dem, skriver bloggen aktualia. Exponerat


” Av Anahita Solimanaznavi
Ni kommer bli bestulna på ert land, och jag antar att det är ok. Så länge ni inte anser er ha ett land. Så länge ni inte ser värdet av det, eller ser något problem med att så småningom behöva göra avkall på de värderingar, och den kultur som ni är uppfostrade med. Så länge ni inte tycker att det är ett problem att ert land håller på att gå under.
Om ni inte bryr er om att generationer av era mor- och farföräldrar offrat blod, svett och tårar för att bygga upp ett Sverige – som nu raseras i en takt snabbare än ett korthus rasar – då är det helt förståeligt. Om ni anser att det gradvisa förråandet av samhället ska få fortgå, där människor som jobbat hela sina liv här får stå tillbaka för en solidaritet som sträcker sig till flyktingboenden, men inte till äldreboenden; till hemlösa romer men inte till härbärgen; som sträcker sig till världens alla nödlidande men inte till ert eget folk.
För jo: Ni är ett folk.
Lika mycket som kurderna. Lika mycket som assyrierna. Lika mycket som indianerna. Lika mycket som alla andra grupper vars gemenskap byggts upp av gemensamma värderingar, normer och seder. Vars grundsten byggts av ett språk och ett land.
Och ni har rätt till ett land. Och ni har rätt till en kultur. Även om jag vet att det finns många som vill försöka få er att tro det motsatta. Till och med era egna ledare. Och jag förstår att det tar emot. För ni är ett fint folk. Ett omtänksamt folk. Som inte är vana att ta för er och helst inte vill tro att ni är något. Men ni blir utnyttjade. Korrumperad av era egna.
Och jag tror att det är dags att säga ifrån nu. Medan ni ännu kan. Anahita Solimanaznavi” Snaphanen

Sverige får straffa sina laglydiga medborgare
…Visst har Tino Sanandaji rätt i att vi medborgare ska bestämma över vårt land och samtidigt har Lena Andersson rätt i att kollektivet kan besluta över medlemmarnas huvuden vad som ska gälla. Själv är jag rätt upprörd över att tvingas betala mellan 15-20 000 kronor nu i januari 2014 för att få ordning på två tänder. Medan illegala icke-medborgare får betala 50 kronor per besök för liknande akuta åtgärder. Jag begriper lika lite som min ryska svärdotter (för så fungerar det inte i Ryssland) varför det är så dyrt för mig som fattigpensionär med denna tandvård (måste låna till detta), men om jag kommer hit illegalt från ett annat land så är det nästan gratis.

Men för sjutton jag som har haft det så bra och har fått bo i ett land utan krig och svält ska väl inte klaga. Då är det helt i sin ordning att staten ändrade systemen, gav mig fattigpension för resten av livet, lät mig betala mer i skatt än andra för att jag är pensionär, plus att jag blir tvungen att låna till vården av den del av kroppen där tänderna sitter. Ge allt till de nya som kommer till Sverige. Vi andra ska inte ha något! Vi är så lite värda och snart ingenting alls. Både som människor och medborgare.”Läs mer Annhelenarudberg

Sanna Raymann svarar Lena Andersson på hennes artikel i DN:


3 kommentarer:

 1. Vi måste helt enkelt göra som ryssarna. Vi måste göra revolution mot den här Sovjetdiktaturen2 som råder här i Väst.

  I Ryssland har folk idag framtidsoptimism, och det går inte en dag utan att nya satsningar på demokratin diskuteras allt medan ryssarna får det bättre och bättre.

  Men det krävs att man störtar förrädarna i riksdag och regering först!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär inte bli tid över på länge att samla folket till att göra revolution i detta land. Det som står för dörren är guldbaggegalan sen är det snart vinterOS och sportlov sen kommer allt slag i slag påsk, allsång på skansen, midsommar, semester och vi får inte glömma valen etc så detta året är nog kört tidsmässigt för viktigare saker än att rädda landet till kommande generationer Svenskar.

   Radera
  2. Träffande beskrivning av oss svenskar - tyvärr!!

   Tur att man är så gammal så man slipper den hemska framtiden.

   Men tyvärr också för gammal för att utvandra. Min son förstod som tur för honom att utvandra i tid - men tråkigt för mig.
   Heima

   Radera