fredag 24 januari 2014

Sverige är tystnadens land Den svenska journalistiska eliten!

”I Sverige har gudarna, eller vilka de nu är, lyckats. Ingen journalistkår i världen, Nordkoreas undantagen, kan jämföra sig med den svenska vad gäller mörkläggning, verklighetsförfalskning, uppfostrarnit och politisk propaganda. Det är plågsamt tydligt att journalisterna är lierade med och har sin lojalitet hos den politiska makten och inte där den ska vara, hos läsarna/lyssnarna/tittarna. Journalisterna har smält samman med makten till en politisk klass som i allt väsentligt har sammanfallande intressen.”

Det tysta samförståndets sammansvärjning
Författaren Anders Isaksson (1943-2009)  beskriver i sin bok “Den politiska adeln”  denna särskilda politiska klass som fjärmar sig alltmer från verkligheten och den allmänhet som den ska representera. Det är en det tysta samförståndets sammansvärjning där möjligheterna till ärlighet och relevans är kraftigt kringskurna, eftersom sanning utgör ett hot mot gruppens existens.


 Resultatet av ett långvarigt undermineringsarbete av förtroendekapitalet är att journalister i dag är den yrkeskår som är mest avskydd och har lägst förtroende av alla. Bara 24 procent av allmänheten har förtroende för journalister.

Poeten som satte Danmark i brand
Jes Stein Pedersen i Svenska Dagbladet

 ”GHETTOTS RÖST I höstas slog den 18-årige Yahya Hassans debut ner som en bomb i Danmark. ”Digter” är en svidande uppgörelse med en brutal uppväxt i Aarhus fattigaste område – ”ghetton” kallas de officiellt i Danmark. SvD bad Jes Stein Pedersen, litteraturredaktör på tidningen Politiken, att förklara varför Danmark reagerat så starkt på Yahya Hassans dikter.
"De arga dikterna och det Hassan dessutom har sagt i medierna om det sätt som religion, aga och manschauvinism har förpestat hans familjs liv, har fört integrationsdebatten och debatten om islam ett steg vidare i Danmark. Liksom själva debatten om yttrandefrihet har rört sig åt ett annat håll. Dödshoten mot och överfallet på Yahya Hassan har fått många att inse att yttrandefriheten rent faktiskt är under press, om man inte kan uttala sig kritiskt om islam utan att tvingas ha polisbeskydd.

Jag är mest spänd på reaktionen i Sverige, där man har varit alltför rädd för att tala ut om de problem som otvivelaktigt uppstår när ett socialdemokratiserat, och mycket världsligt välfärdssamhälle under relativt få år plötsligt rymmer stadsdelar – ghetton – med övervägande marginaliserade muslimer.

Jag kan nästan inte se två parter som befinner sig längre från varandra än den moderna, fria, välutbildade och självmedvetna svenska kvinnan och den socialt nedgraderade muslimske patriarken från den etniska underklass som försöker få tillvaron i den frigjorda moderniteten att passa ihop med sitt känsliga hedersbegrepp och sin kvinnosyn.
Danmark är i många svenskars ögon skräckexemplet på ett land där främlingsfientligheten härjar, och vore jag svensk skulle jag vara stolt över att mitt land, till skillnad från Danmark, har öppnat sina gränser för varje syrisk flykting som söker asyl. Det är sann humanism.
Men många svenskar tar likväl fel med sin Danmarksdiagnos. Danskar är inte mer intoleranta mot eller skrämda av det främmande än vad svenskar i allmänhet är. Skillnaden är kanske att vi i Danmark, till skillnad från Sverige, har tagit debatten om många av de svåra frågor som måste besvaras när ett litet homogent samhälle på mycket kort tid blir ett multietniskt invandringsland.
Yahya Hassans diktsamling skär skoningslöst in i avstånden mellan dessa två parter och säger mellan raderna till dem båda: Se sanningen i ögonen, allt för många människors liv ödeläggs om hyckleriet fortsätter."  SvD och EKP
Debatten lät inte vänta på sig
”Dumheten göder den hätska debatten
Anna Dahlberg skrev en utomordentlig krönika i Expressen den 28 december 2013 med rubriken Den hätska debatten göder dumheten. I sin krönika argumenterar hon att vi lever i en konsensuskultur där man inte längre behöver argumentera för sin sak utan att man bara tycker på ett visst vis och där målet bara är att förkasta meningsmotståndarens argument utan att presentera någon form av egentligt argument själv. Kort och gott, det saknas kritiskt tänkande, korrekta definitioner, bevis, fakta, rationella argument och källkritik som del av processen. Alltså, en helt fördummad debatt.

.. Jag gick igenom det svenska skolsystemet men fick aldrig lära mig vare sig kritiskt tänkande eller hur man argumenterar. Jag gick sedan vidare ett läsår i en svensk högskola där jag läste 40 poäng samhällskunskap, men inte heller där fick jag lära mig argumentationsstrategi. 1993 flyttade jag till USA och började plugga på ett universitet där uppsatsskrivning var en viktig del av varje kurs.
…Jag hänvisar till de mest trovärdiga källor som finns i ämnet: hela den svenska vänstern med Anders Lindberg i spetsen, Erik Ullenhag, Annie Lööf, Henrik Johansson, Alex Bengtsson, feminismen med Gudrun Schyman längst fram i ledet, Gustav Fridolin och flera andra aktörer som bidrar med dumheten som göder den hätska debatten. Läs och lyssna på deras uttalanden så har ni bevis så det räcker att den svenska skolan misslyckats att undervisa såväl kritiskt tänkande som argumentationsteknik. Till och med mina tolvåriga elever skulle hålla med om det.” Avpixlat

En stadsdel i förvandling – Varning
Halshuggning, bomber och New Yorks ”Lilla Bangladesh”
in på Church Avenue och sväng höger in på McDonald Avenue och ni kommer att se de gamla arbetarhusen i Brooklyn, slitna hem med den bleka amerikanska flaggan och räcken, skumma barer som är dolda i gatuhörnens skuggor och de senaste videobutikerna som försöker hänga på i en förlorad bransch som fått ge vika för moskéer och livsmedelsbutiker som säljer getkött.
Moskéer poppar upp som svampar i källare, mobiltelefonbutiker erbjuder enkla lösningar, så att pengar kan skickas till Bangladesh och gamla män stirrar på förbipasserande, speciellt vita när dessa är otrogna kvinnor.
Detta är platsen där Mohammed Siddique avgjorde en tvist, det gammaldags sättet - genom att halshugga sin hyresvärd.” Frontpage o. Synopsis-Olsen


Läs mer om den kärleksfulla religionen:
Wafa Sultan: ”PK uppfann termerna ”radikal islam”, ”politisk islam” – islam är bara islam” 

1 kommentar:

  1. Det är hög tid att VI som inte räds att få på näbben sticker ut den rejält och ökar tempot markant nu inför valen 2014. Vi om några får absolut inte bli tysta. Det påstås att VI människor en gång har kravlat upp ur vattnet som ryggradslösa varelser och sen under årens gång utvecklat en ryggrad så vi kan gå upprätta med högt buret huvud och i detta utvecklat en hjärna så vi har blivit tänkande och kännande varelser. Tyvärr finns det alldeles för många här på jorden som stannat kvar i det ryggradslösa tillståndet och innanför pannbenet är det milt sagt skralt ja till och med mycket skralt utrustat. Bilderna här ovan på journalisteliten är lysande exempel på personer som fortfarande befinner sig på slemstadiet.. Hans K Nilsson.

    SvaraRadera