söndag 5 januari 2014

Sveriges nya ärkebiskop bär en andlig fuskpäls”Tagen eder till vara för falska profeter, som komma till eder i fårakläder, men invärtes äro glupande ulvar. 


”I Sveriges Radio P1:s Lördagsintervju går nu landets nya kvinnliga ärkebiskop Antje Jackelén till angrepp mot Sverigedemokraterna, ett parti vars framgångar hon är orolig över och vars program hon anser inte rimmar med en kristen människosyn.
 Jackelén syftar då inte endast på att man som kristen inte får ha en kritisk åsikt om svensk invandringspolitik utan framför allt att man inte får sätta kristendomen framför islam. Jackelén, som själv har “Allahu akbar” i översatt form som valspråk, menar att man som kristen inte får säga att man avskyr islam och är stolt över det.” Läs mer

Samtidigt som hon uttalar sig om Sverigedemokraternas människosyn så har det varit en mycket blodig juldag för kristna i Irak.

Julhelgen då kristna firar sin frälsares födelse är en farlig tid om man tillhör en kristen minoritet i ett islamdominerat land. I Iraks huvudstad Bagdad utförde på juldagen muslimska grupperingar flera bombattentat mot stadens kristna. Många tiotals personer dödades.

Bland annat detonerade en bilbomb utanför en kyrka när de kristna kom ut efter att ha gått i julottan. På ett torg i ett kristet kvarter i närheten detonerade en annan bomb. De två bomberna skördade minst 37 människoliv. Hur många som skadades är oklart.” Läs mer här och här

Mer att läsa om den blivande ärkebiskopen:

Inför julen 2013 -Julgåva från avgående ärkebiskopen Anders Wejryd
 ”Varför en bok  om islam?
Till ärkebiskop Anders Wejryd: Ledamöter i det tillträdande kyrkomötet fick i adventstid en överraskande julhälsning. Det handlar om boken ”Möten med islam”, där du har skrivit förordet. I boken finns en ytlig genomgång av islams grunder och förslag på olika diskussionsfrågor som: ”Kan vi som kristna hålla med om att Muhammad är den siste profeten? Ska vi tala med varandra som troende bröder och systrar eller ska vi fortsätta låta vår rädsla styra och tala om varandra?” Förutom frågornas ofta polariserade och uppfostrande karaktär, får man väl dessutom förutsätta att engagerade i kyrkan redan har elementär kunskap om islam. [..]

I boken finns en ytlig genomgång av islams grunder och förslag på olika diskussionsfrågor som: ”Kan vi som kristna hålla med om att Muhammad är den siste profeten? Ska vi tala med varandra som troende bröder och systrar eller ska vi fortsätta låta vår rädsla styra och tala om varandra?” Förutom frågornas ofta polariserade och uppfostrande karaktär, får man väl dessutom förutsätta att engagerade i kyrkan redan har elementär kunskap om islam.
…Vilka ekumeniska signaler sänder denna julhälsning? Om vi kristna inte förstår varandra bör vi väl uppmanas att ta det på allvar – och att göra bättring? Varför skickas en bok om islam som julhälsning? Det är väl i inkarnationens, evangeliets och frälsningens glädje som vi hälsar varandra till jul? Varför en bok om islam som julhälsning?


Fr. Snaphanen: (övers. från svår danska)

"Vår Herre tycker inte om Sverigedemokraterna
Den nya ärkebiskopens främsta skäl till att gå in i partipolitiken, är SD: s syn på "människovärdet", och inte för att hon vill politisera - säger hon. "Människovärde" är en sådan skumgummi-klich´e, som alla svenskar från över tio säger eller skriver  10-20 gånger om dagen, men vad är det egentligen med det ordet som har gjort svensk politik schackmatt i årtionden, och vi danskar tack och lov sällan hör i vår politiska debatt sedan Poul Rasmussens moraliska uppstötningar?

Människovärde är ett begrepp som används i etiska och juridiska sammanhang. Man kan tala om människolivets okränkbarhet eller alla människors lika värde. Enligt den kristna principen är vi alla lika inför Gud, egentligen Guds dom. Utifrån detta tänkande har människovärdet genom historien relativiserats utifrån om någon tror rätt eller lever tillräckligt gudfruktigt.

Så när Sverigedemokraterna vill minska invandringen till Sverige, är det för att de inte respekterar det kristna budskapet om att alla människor är lika inför Gud för Jackelén menar väl inte att Sverigedemokraterna inte är tillräckligt gudfruktiga?

Är det vettigt att tro att svenskarna vill minska Europas absolut högsta invandring och gör det eftersom de anser sig vara bättre i Guds ögon än något annat folk på jorden, ….?
Svaret ger sig självt, det är ren humbug, den nya ärkebiskopen är precis som tidigare, en Vänster- eller Miljöpolitiker förklädd att politisera kyrkans namn.   Därför är det bättre att säga att Antje Jackelén är okristlig, och hon har en andlig fuskpäls. Sveriges Radio anser att hennes politiska observationer bör publiceras…... 

Exakt därför  har den svenska kyrkan tappat medlemmar i en hastighet som knappast överträffas någonstans i Europa, eftersom det är en sekt av skenheliga, politiska smickrare av den världsliga makten i Sverige, tidsandan och den senaste tidens ekologiska ”smygare”. Nya ärkebiskopen oroad av SD:s framgångar 
Sveriges Radio

Anna Dahlberg, chef för Expressens ledarredaktion är åtta på DSM:s årliga lista över Sveriges mäktigaste opinionsbildare.
Listan över de 100 viktigaste opinionsbildarna kommer från DSM (Debatt, Sanningssökande, Mediakritik) och är framröstad av ledarskribenter, debattredaktörer, krönikörer och samhällsdebattörer. dsm.nu
1 kommentar:

  1. Jag gillade FÖRR KG Hammar tills denna skenhelige sk kyrkoman tillät att Ecco Homo fick ställas ut i VÅR Svenska Folkets Nationalhelgedom Uppsala Domkyrka. Efter detta började på allvar mina funderingar på att lämna Svenska Islamkyrkan. Droppen som fick bägarn att rinna över var när Biskopen på Gotland Lennart Koskinen började att leva JÄVUL med SD på Almedalsveckan för några år sen. Då var beslutet lätt att fatta, inga mer pengar från min sida till dessa falska typer. Det känns otroligt skönt att inte vara med att ekonomiskt stötta Islamkramare som bla Wejeryd och Antje Jackelen. Jag avskyr ISLAM som pesten och är jävligt stolt över detta. Att jag för mina åsikters skull INTE kan anses som kristen i Jackelens ögon är inget som rör mig i ryggen. Hon må vara överstepräst för Svenska Islamkyrkan och anse sig ha rätt att tillrättavisa oliktänkande i de egna leden men hon är min själ inte Gud Fader om hon nu skulle går och tro detta.

    SvaraRadera