fredag 28 februari 2014

Blandat om invasionen av afrikaner i Spanien och isvaksövningar för småttingar i SverigeDetta är svaret från Lars Stjernkvist på mina frågor.
Date: Tue, 25 Feb 2014 18:04:28 +0100
Subject: Re: det stolta hyckleriet fortsätter
To: sandorherold@hotmail.com
From: lars.stjernkvist@norrkoping.se
Hej,

Avstår från att utveckla några svar då jag antar att du inte är intresserad av svar från personer utan moral och intelligens.

Lars

Sänt från FirstClass med min iPhone

När Europa tar emot

Publicerad 27 februari 2014 05.30 · Uppdaterad 27 februari 2014 05.30
Från: Sandor Herold


Angående din artikel under signerat den 27-2.

Med vilken rätt stormar dessa afrikaner den spanska enklaven Ceuta på afrikanska nordkusten och med våld försöker ta sig in dit?
Skall, i detta fallet spanjorerna, bara stå och titta på hur primitiva individer med låg eller ingen utbildning översvämmar deras land?
Vad skall spanjorerna och övriga Europeiska länder göra med dessa människor när man inte ens har arbete till sin egen befolkning?
Har inte  Europa rätt att själva bestämma om vi vill ha afrikanska invandrare eller inte? Europas länder har väl rätten och skyldigheten att i främsta hand ta hand om sina egna medborgare innan man tar emot massorna från Afrika eller varifrån de nu kommer? Du skriver att dessa flyktingar inte skall forslas över till ett annat land utan att deras situation klarläggs?

Ja, detta hade kanske kunnat göras om dessa människor efter ett klarläggande av deras situation hade accepterat att deras situation inte berättigar dem till asyl eller uppehållstillstånd och efter detta lämnar landet enlig gällande lagar och regler. Men du likväl som jag vet vad som händer i de flesta fallen där beskedet är negativt, man försvinner och sällar sig till de illegalas skara någonstans i Europa. Bl a till Sverige där man blir s.k papperslös med alla rättigheter utom att man inte får vistas i landet.

Europa behöver inte människor vare sig från Afrika eller någon annanstans som t.om är så lågutbildade att de är analfabeter.
Jag som svensk och europe tar mig faktiskt rätten att förvägra dessa oinbjudna gäster att komma hit. Jag tar mig faktiskt rätten att tycka att mina barns och barnbarns framtid är viktigare än att folk komna från länder och kulturer där man i årtionde efter årtionde inte gjort annat än krigat mot varandra eller sina grannar och därför lever i fattigdom och misär skall komma hit. Och det gör jag av den anledningen att Europa inte skall bli som ett otal länder i Afrika och Asien idag är, d v s en mer eller mindre permanent krigszon där våldet och terrorn är en naturlig del av samhället. Människor från dessa länder måste någon gång begripa att man inte kan bygga upp välfärd genom ständiga krig. Man bygger inte byggnader genom att man spränger dem. Man bygger hus genom att man tar två tegelstenar och lägger murbruk emellan.

Förstår du inte att det som idag håller på att hända med dessa massor av människor som på olika sätt gör allt för att ta sig till Europa är en början på hela västvärldens undergång om vi inte sätter stopp för detta? Tänker du inte alls på dina eventuella barns eller barnbarns framtid?

Jag tror faktiskt att du säkerligen har tänkt i dessa banor och att du också inser att det inte kan fortsätta så här. Vi kan inte ta emot alla och försörja alla. Men anledningen till att du skriver som du gör är att du helt enkelt inte vågar annat. Du måste rätta in dig i ledet och skriva politiskt  korrekt som journalist, politiker måste göra likaledes annars är platsen vid köttgrytorna förlorad.

Skall vi överhuvudtaget hjälpa dessa människor så skall det göras på deras hemmaplan. Vi löser varken deras eller våra egna problem genom att släppa in dem  i Europa.

Du får om det känns bättre gärna kalla mig för rasist, nazist, högerpopulist, odjur, monster eller vad du vill. Jag vågar i varje fall skriva det jag anser vara rätt. Och jag tycker inte att det är rätt att släppa in dessa människor i Europa.

Vill du får du gärna citera valda delar ur ovanstående eller allt i din nästa artikel och du får även skriva ut mitt namn./ S. Herold,Malmö

Från det ena till det andra:
På förslag finns om det inte redan genomförts att det krävs tre års akademisk utbildning för att kunna bli förskollärare!

Isvaksbad för förskolebarn!
  Är det rätt att hissa ner förskolebarn i en isvak?
 Det frågar en anonym person, som anmält Saltarö Barnbod.
– Vi bedriver Ur och Skur-förskola där pedagogiken bygger på ett upplevelsebaserat lär­ande, säger Olle Markstedt, förskolechef. 
Värmdö kommun har fått in en anonym anmälan gentemot Saltarö Barnbod.
Anmälaren ifrågasätter bland annat barnens säkerhet, och uppger att de äldre barnen hissas ner i en isvak där det är djupt vatten. Det skapas förväntningar och ett grupptryck uppstår bland barnen att delta i aktiviteten. Anmälaren menar att det medför risker.

Dessutom anser anmälaren att bemötandet från den ansvariga pedagogen är skrämmande vid framförande av klagomål på verksamheten. Det gör att föräldrar drar sig för att påpeka brister i verksamheten.

”Tvingar ingen”

Olle Markstedt, förskolechef, säger att man arbetar med upplevelsebaserat lär­ande och att de barn som får delta i isvaksövningen är mellan fyra och fem år.

– Vi sågar upp en isvak och håller barnen i händerna. Vi har tre vuxna som är med, en i bastun och två vuxna ute, säger han och fortsätter:

– Vi tvingar inget barn som inte vill att delta i någon aktivitet. Vi har full kontakt med föräldrar. Men vi vill inte att utomstående ska vara med av hänsyn till barnen.
Han säger att isvaksövningen bara är en av många som bedrivs utomhus.

Inspirerad av Mulle

Förskolan har funnits sedan 1992 och bedriver en frilufts­pedagogik som bygger på friluftsledaren Gösta Frohms (Skogsmulles grundare) tankar om att barnen ska vara ute i naturen.

– Vi har en aktivitet där vi sitter i bastun och blir varma och går ut i snön. Och sedan talar om hur värme och kyla påverkar kroppen.  Ju äldre barnen blir dest mer utvidgar de sitt geografiska område och sin kunskap. De lär sig sova ute och sova i tält. När de blir större kan de använda geocashing.

Förekommer något grupptryck att delta i isvaksövningen?

– Nej, det finns det inte. De som inte vill behöver inte vara med. Vi brukar tala om att djuren har olika förutsättningar, precis som vi människor, och alla behöver inte göra allting.

Känner du igen att du skulle vara så skrämmande att föräldrar inte vågar påpeka brister?

Jag är snäll, men om man inte delar varandras uppfattning kanske jag kan upplevas som skrämmande eller stötande när jag uttrycker mig.

Kommunen, som är tillsynsmyndighet, har nu begärt ett svar från förskolan. Bland annat vill man veta vilka säkerhetsåtgärder som vidtas vid isvaksövningen. Nvt

3 kommentarer:

 1. Att låta förskolebarn pröva på isvak är egentligen inte bättre än att tuta i dem att de varken är han eller hon utan hen.

  Ska ungarna träna sig för tredje världskriget eller vad är meningen?

  Kanske svenska ungar ska härdas till att numera bo i kåkstäder så att invandrare kan få bo i svenskarnas f.d. bostäder?

  Allt är vansinnigt, och värre blir det så länge kulturmarxistisk indoktrinering pågår. Men ju värre det blir desto förr vaknar folk!

  SvaraRadera
 2. Det går dagar, månader och år av väntan på att Svensken skall vakna ur den djupa DVALA de har befunnit sig i de senaste 50 åren. I denna väntan blir problemen bara värre och värre och därmed svårare att bemästra ju längre tiden lider. Det verkar som om det finns någon form av narkosmedel i all den dynga som dagligen vräks ut ur PKelitens väloljade och väl tilltagna trutar. Något skumt är det som får Svenska folket att inte bry sig om något mer än hur många dagar det är kvar fram till den 25 i varje månad. Svaret till Sandor från stolpskottet Stjärnkvist är bevis på att han tillhör INTE de skarpaste knivarna i knivlådan. Men detta har VI visst i många år redan.

  SvaraRadera
 3. "Sänt från FirstClass med min iPhone! "

  Sådana svar har jag också fått av journalister och andra självpåtagna makthavare. Jag uppfattar det som att de vill visa
  att VARFÖR de svarar är för att de har litet tid över när de sitter på ett tåg eller på annat sätt kan nedvärdera sig själva och att sänka sig så lågt som att öht svara på i deras ögon dumma frågor. Ska man skratta eller gråta???

  SvaraRadera