fredag 21 februari 2014

Kampen om godheten
Det finns många som tjänar på att vara goda på andras bekostnad, d.v.s. svenska skattebetalare.

Miljöpartiet vill ge bostadsgaranti till EU-migranter
Gustav Fridolin:
"När vi har rasismen och diskrimineringen av romer i Europa så får inte Sverige bli en del av det. Vi får inte här agera på ett sätt som gör att vi får större lojalitet med den politik som drabbar romer i Rumänien än vad vi faktiskt har med människorna."
Varför har Sverige fått politiker som känner mer solidaritet med varje folkgrupp på jorden, utom just den de är valda att representera? Tobbes

Sveriges Kristna borde Fasta för SANNINGEN

Fasta för klimatet, uppmanar Sveriges kristna råd, SKR.
I samband med klimatförhandlingarna i Warszawa förra året startade på uppmaning av Filippinerns chefsförhandlingar den globala rörelsen Fasta för klimatet. Det handlar om att fasta första dagen i varje månad fram till dess att ett klimatavtal är klart.
-Våra livsstilfrågor är väldigt centrala för vår överlevnad, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, SKR.
Karin Wiborn påminner om att kyrkorna förkunnar att det är människans uppgift att vårda skapelsen och därför behöver våra konsumtions– och produktionsmönster förändras. Resultatet av vårt sätt att använda jordens resurser blir på de fattigas bekostnad som får sina möjligheter till ett drägligt liv ödelagda.
-Kyrkans tradition är att vara i fasta och bön och just nu befinner sig vår värld i ett akut läge. Vi behöver ställa in vårt eget sinne för att förändra oss själva och för att kunna bruka jorden rätt, säger Karin Wiborn.
Fastetiden i det kristna livet inleds med askonsdag nästa vecka. En dag som SKR ser som en bra start för att vara med i fastan för vår världs välbefinnande.
-Vi behöver återta den kristna traditionen av fasta och bön. Som vi delar brödet i nattvarden så delar vi jordens bröd. Tänk vilken makt det vore om en tiondedel av alla kristna hakade på i fasta och bön, säger Karin Wiborn.” Dagen

Kurt Lundgren, Östra Ölands Fria Horisont är det många som saknar.
I ett av sina sista blogginlägg passade han på att ge Svenska kyrkan en känga. "Men denna kyrka gör sig av med sina begåvningar och späder ut saltet, så att saltet blir bräckt, eller en annan metafor: Kyrkan är som en ljummen avslagen pilsner. Kyrka, var är din udd?", skrev han dagen innan han dog.
 1. Svenska kyrkan snart en liten virrig sekt
Vi har varit på turné
och kommit lätt på sne
finns det ingen som kan säga var vi é.

2. Råd till kyrkan : Omvänd muhammedanerna
Skolavslutningar i kyrkan är en laddad fråga.
Den tändande gnistan var biskop Ragnar Persenius inlägg i Dagens Nyheter den 11 januari.
Där ger Ragnar Persenius argument både för och emot skolavslutningar i kyrkan.

Jag vet inte varför biskopen skäms för sin kristna religion och att han därför vill att så få som möjligt skall komma i kontakt med Guds ord och Hans hus, skall inte en av biskopens främsta uppgifter vara mission? Kyrkan kan ju börja på hemmaplan i det mest hedniska av alla länder, Sverige. Varför sända ut missionärer till det svarta Afrika när det finns flest hedningar i Uppsala stift?
Kyrkan har ju alla tecken på en organisation i förfall och under upplösning - man känner igen sådana förfallssymptom på två saker:
1. Ständiga inre bråk och konvulsioner om bagateller.
2. Det går aldrig att få tag i någon, aldrig någon ansvarig som svarar på telefon eller via mejl. Och när ledningen har gått i ide så sover och resten.” Canuteo och Östran

 ”Och I skolen då förstå sanningen, och sanningen skall göra eder fria.”
(Johannes 8:32 1917 års bibelöversättning)
Var femte minut dödas en kristen
Förföljelse av kristna i Mellanöstern – vad säger Svenska kyrkan
Muslimska Boko Haram sköt ihjäl och skar halsen av 60 kristna

”Karlsson vill göra en Kamprad

Bert Karlsson är inte  bara redo att starta ett nytt politisikt parti. Han har också stora planer på att bygga upp en flyktinghotellkedja – ett ”Ikea” inom flyktinghanteringen.
Migrationsverket behöver skärpa till sig.
1991 startade han ett parti med restriktiv flyktingpolitik som en av de viktigaste frågorna. Nu har Bert Karlsson stora planer på att bygga upp en flyktinghotellkedja – ett ”Ikea inom ­flyktinghanteringen”. Men han hävdar att det inte handlar om pengar.
Att vara anställd har aldrig varit hans grej. Bert Karlsson verkar nämligen kunna lukta sig till en bra affär. Som tonåring tillverkade han lampskärmar i sina föräldrars källare och sålde dem vidare. Han har bland annat drivit livsmedelsbutiker, bingohallar, eget skivbolag, en skola och flyktingförläggningar. Det senaste är en gammal idé, från 1990. Men det är nu han satsar stort.
Du har sagt att du helst vill anställa invandrare. Varför?
– När det gäller personal till flyktingförläggningar så är ett naturligt skäl att de kan kulturen och språket. Att de jobbar bättre än svenskarna är ett plus naturligtvis.
Hur menar du jobbar bättre?
– Jag har testat både och. Vi är väldigt lata i Sverige. De icke-lata åker till Norge och jobbar åt ännu latare norrmän.
Tycker du inte att du generaliserar lite väl mycket?
– Jag skulle gärna svara ja men då skulle jag ljuga.”  Mer att läsa om Bert ”follow the money” Karlsson.
Hur mycket pengar finns det att tjäna i branschen?
– Fuskarna som skiter i allt kan tjäna väldigt mycket pengar. Du kan även tjäna pengar om du följer regelverket, men då gäller det att vara effektiv och få långa avtal.
Är det därför du gör det, för att tjäna pengar?
– Nej, jag har mer pengar än vad jag kan göra av med. Jag vill bygga upp någonting. Det var samma sak med Sommarland, de sa att det var omöjligt, men jag gjorde det. Jag gör en massa extra saker på mina boenden som jag inte behöver göra. Vi har en läkare som kommer dit regelbundet, vi har fritidsaktiviteter, nu håller vi på att utveckla en språk-app som ska hjälpa folk att lära sig svenska. Vi har till och med lördagsgodis till barnen. Men tyvärr värdesätts inte kvaliteten i upphandlingarna, det är bara priset man tittar på.” SvD 1 och 5

Det går bra för fackföreningspamparna
”LO brukar varje år komma med en rapport om vad Sverige VD:s tjänar och i år var det likadant. De allra bäst betalda tjänar 46 gånger en arbetarlön enligt LO.
Däremot brukar inte LO tala om att en genomsnittslön för en VD i Sverige är runt 80 000 i månaden eller en knapp miljon om året. Det vore intressantare att diskutera än några fås jättelöner.-Pettersson tycker att medlemmarna borde få rösta om fackledningens löner så kanske de tänkte mer på dem…”
 UPP TILL KAMP EMOT KVALEN
  
Animal Farm - George Orwell

”Den prisbelönta galten Gamle majoren och de andra djuren på Herrgården har fått nog av Mr Jones övergrepp. De gör uppror och grundar en ny filosofi som de kallar animalismen. De sjunger sin egen kampsång ”O, Englands djur” och arbetar och trivs med sin nya tillvaro. Men smygande, nästan omärkligt, förändras deras förhållanden. En av de ledande grisarna, Napoleon, utvecklar alltmer en sann diktators egenskaper.

Utdrag ur boken:
”Nu fanns det inte längre något tvivel om vad som hade hänt med grisarnas ansikten. Djuren utanför såg från gris till människa och från människa till gris och tillbaka igen, men det var redan omöjligt att upptäcka någon skillnad.”
En av många recensioner:
”Med "Animal Farm" kommenterar Orwell samhällets maktkorruption på ett annorlunda sätt. Det är fascinerande hur tydligt man känner igen mönstern från grisarnas styre på "Animal Farm" från andra maktfullkomliga diktaturer som Nazityskland och (kanske framförallt) kommunist-Sovjet. Hur moralen sakta, men målmedvetet förvrids och mer och mer tjänar de styrandes syften. Intressant.” Boksidan
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar