tisdag 18 februari 2014

Om "Borttappade" pass - Ett av ljusen i mörkret Sandor Herold om detta fenomenSydsvenskan: Passa dig - det kan bli dyrt!
Priset på ditt nya pass kan chockhöjas – från 350 till 980 kronor – om du blivit av med ditt gamla. Förslaget kommer från Rikskriminalen.
– Genom att göra passen dyrare motverkar vi att de missbrukas, säger polisöverindentent Sören Clerton. Läs

Dumfräckt om pass

 Erik Magnusson

 Heidi Avellan


Lars Dahmen

Från: Sandor Herold

Malmö 18-2-2014


Idag den 18 februari så har Sydsvenskan ett stort reportage om "borttappade" pass. Detta verkar vara ett stort problem, enär ca 320 000 pass sedan år 2008 är "borttappade".
Sanningen är givetvis den att så gott som alla är sålda och de verkligt borttappade säkerligen till antal är försvinnande liten.

Sydsvenskans reporter Erik Magnusson är journalisten som skrivit artikeln och han avslutar den med att besöka passexpeditionen i Malmö där man hämtar ut nya pass.
Vid tillfället finns en svensk ung tjej vid namn Anja Birgerdahl på plats för att ansöka om ett nytt eftersom hennes gamla snart går ut .Det är alltså inte "borttappat".
Ett svenskt pass kan tydligen enligt artikeln säljas för ända upp till 80 000 kr på svarta marknaden. Med anledning av detta så ställs tydligen en fråga till tjejen om hon har någon tanke på att sälja sitt pass på den svarta marknaden. Hon svarar att det kan hon inte tänka sig.

I artikeln kan man läsa att det inte är ovanligt att vissa personer har "tappat" sitt pass 10-11 gånger. Jag tycker att det är otroligt fräckt av Sydsvenskans reporter att ställa en dylik fråga till tjejen och naturligtvis så skulle reportern ha ställt frågan till en sådan  person som satt i system att "tappa" sitt pass. Men naturligtvis så sker inte detta av den anledningen att personerna knappast lystrar till namnet Anja. Ej heller till Stina, Per, Anders, Olle.......
Namnen som dessa personer lystrar till är med all säkerhet sådana som Muhammed, Feisal, Mehmed, Abdullah, Fikrit eller möjligen Fatima.

Hade det varit någon som helst skam i kroppen på tidningen och den ansvarige reportern så skulle en offentlig ursäkt framföras till Anja Birgerdahl samtidigt som man i en artikel redogjorde för namnen som förekommer i samband med "borttappade" pass.
Naturligtvis så kommer inte detta att ske eftersom detta inte med stämmer överens med tidningens rapporteringar när det gäller något som kan inverka negativt på tidningens rosaskimrande bild av allt som har med invandringspolitiken att göra. Tidningen och journalisten kommer troligtvis inte ens att kommentera ovanstående. Det brukar vara så när argumenten tryter.

Sandor Herold, Malmö 

Svenska pass används vid smuggling

Mystiskt mönster för borttappade pass!
 Bilderna ovan och nedan visar samtliga annonser i Sydsvenskan från januari till april införda av privatpersoner gällande borttappade pass. För såvida ingen extremt ovanlig statistisk anomali föreligger eller personer från Irak och Libanon har någon unik gen som gör dem särskilt predisponerade för att slarva bort sina pass, tarvas här en annan förklaring.
Avpixlat

Fråga: Hur dumma kan svenska journalister vara?  (undrar bloggen)
Svar: Hur dumma som helst.


4 kommentarer:

 1. Om man skulle komma bort från att passen förfalskas så måste man således höja priset till 80 000 kr!

  Då är det bättre att inte dela ut nytt pass till den som slarvat bort sitt, på 15 år.

  Men det allra bästa är förstås att byta ut den här liberala invandringspolitiken mot en restriktiv sådan, för då är det inte längre någon vits med att förfalska pass.

  SvaraRadera
 2. Skäms Sydsvenskan, det är look-alike pass som efterfrågas! Vilket gör att det bör vara landsmän till de som smugglas in i EU som "tappar" sina pass.

  Ett effektivare förslag är att de som är notoriska passförlorare får ha sina pass i förvar hos polisen och får hämta ut dessa i samband med utlandsresor utanför EU. Inom EU kan de legitimera sig med EU-id, vilket styrker medborgarskap till skillnad från t.ex. körkort. Och hur många ggr per år har en "flykting" behov av att resa till det land denne flytt från eller andra länder utanför EU? Lite extrabesvär, men det drabbar bara de som trots allt fortsätter att "tappa" sina pass i mängder.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 3. Kanske dum fråga men hur får man EU-id - det är väl kanske lika besvärligt som att ansöka om nytt pass??
  Det kan ta flera dagar i Stockholm innan man kan få ett nytt.

  Passkostnaden skall alltså höjas för oss vanliga svenskar på grund av att invandrare som fått svenskt medborgarskap och därmed erhållit svenska pass kan tjäna pengar på denna handel med svenska pass.Jag har läst att en del "svenskar"har tappat sina pass upp till 10 gånger.

  VAKNA SVENSKA FOLK OCH VAR INTE SÅ BLÅÖGDA.
  Bli brunögda då blir livet lättare!
  Heima

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finessen med EU-id är att det bara gäller som resehandling i n o m EU. Det gör att ett EU-id är värdelöst för flyktingsmuggling och då finns det inget incitament att "tappa" bort ett EU-id samtidigt som det möjliggör resor inom EU.

   kung_och_fosterland

   Radera