söndag 23 februari 2014

Tankar hos en arbetslös för "gammal" svenskNedanstående brev har jag fått mig tillsänt och jag publicerar det här för det är viktigt att betona att för svenskar som är arbetslösa gäller andra villkor än för våra nyanlända. 

Att bli arbetslös för en svensk

Jag har sedan många år en gammal ensamstående vän som arbetat oavbrutet sedan han var 16 år och är nu strax över 55 år. Han har under alla år betalat sin skatt med sociala avgifter och lojalt betalat sina fackföreningsavgifter utan avbrott. För två månader sedan, efter mer än 17 år på en och samma arbetsplats, har han nu blivit arbetslös.
Eftersom han ju alltid betalat sitt sociala skydd och sin a-kassa trodde han att han skulle klara sin ekonomi ganska hyfsat, åtminstone under det första året av arbetslöshet. Men vad han bedrog sig!

Trygghetssystemen fungerar dåligt

Det visade sig att våra trygghetssystem där a-kassan bara är en av dem, vägrade räkna ut hur mycket han skulle ha i ersättning, därför man funnit att han var medlem i en ideell ekonomisk samhällsförening där han nu bor ute på landet, och då ville a-kassan ha reda på i detalj, ner på minuterna, vad han gjorde i denna ideella förening. Man misstänkliggjorde honom för att få betalt eller att han fick någon form av ersättning från föreningen. Man nöjde sig inte med att min vän förklarade att han överhuvudtaget inte hade någon inkomst eller ersättning från detta medlemskap, utan att allt arbete i föreningen var helt ideellt. Det trodde man inte på, utan krävde en fullständig tidsredovisning, både från hans förra arbetsgivare samt intyg från den ideella föreningen hur mycket arbete han utförde där.
Denna redovisning togs fram och skickades in, men den godtogs inte av a-kassan utan han fick ”bakläxa” tre gånger på rad på denna rapportering där man varje gång ställde upp en kravlista som var så gott som omöjlig att uppfylla. Man skulle kunna tro att myndigheten gjorde allt för att undkomma sitt ansvar att göra utbetalningar, om det bara gick? Under tiden fick min vän inte ett enda öre i någon ersättning och efter två månader står han nu på ruinens brant, med banken nafsandes honom i hasorna med hot om personlig konkurs och vräkning från det lilla hus han köpte för lite mer än tre år sedan.

Tvingades flytta
Ja, skälet till att han flyttade från storstaden utmed västkusten var att han bodde i ett mycket invandrartätt bostadsområde. Eftersom han skulle sköta sitt jobb varje dag blev han ideligen störd, dygnet runt, vardagar som helgdagar, av de bidragsförsörjda och arbetslösa utomeuropeiska invandrarna. Hans invandrargrannar förde ett sådant himla liv att han tillslut såg sig tvungen att flytta därifrån, alltså bli en ”intern flykting” i sitt eget land. Men att försöka hitta något annan bostad, det vet vi ju alla att det är så gott som omöjligt, eftersom man redan för några år sedan dammsugit landet på bostäder i tätorterna för att ge åt asylsökande och nyanlända invandrare. Så det var omöjligt för honom att hitta något i närheten av där han hade sitt jobb.
Därför fanns bara en enda möjlighet och det blev drygt 7 mil från arbetsplatsen. Där fanns som enda möjlighet för honom att köpa ett litet gammalt och ganska så nedgånget hus ute på landsbygden. Inför detta var han tvungen att ta ett banklån för att kunna få tak över huvudet och för att få lugn och ro så han kunde sköta sitt jobb. Men igengäld fick han en resa till och från arbetet på drygt 14 mil varje dag i regn och rusk, i sol, mörker, i sommar- som vinterväglag och snöstormar. Färden gick dagligen på smala krokiga landsvägar och inte förrän han närmade sig sitt jobb blev vägarna säkrare, bredare och bättre underhållna. Han fick en total arbetstid, utöver de åtta timmar han var på jobbet på drygt tolv timmar, två timmar på morgonen och två timmar på kvällen. Men nu hade han i alla fall fått lugn och ro på både kvällar, nätter och helger.

Företaget där han arbetade gick sämre och han blev arbetslös
Men så drabbades han av denna plötsliga arbetslöshet. Företaget gick sämre och sämre och tillslut sade arbetsgivaren upp hela sin personal.
Nu har han precis besökt en jobbsökarmässa i den intilliggande storstaden och han berättade att han blev tipsa om att inte komma dit den första dagen, för då var det så många arbetssökande. Därför tog han sig dit den andra mässdagen. Men där var precis lika mycket arbetslösa svenskar som det var första dagen. Han fick i alla fall lämnat några av sina CV, men sa att det genomgående kravet på mässan var ”utbildning, utbildning och åter utbildning”, men då skulle han försörja sig på utbildningsbidrag, vilket inte skulle ha räckt långt med de lån och skulder han fått ta på sig. 

Varför denna massinvandring?
Därför är det på sin plats att man måste börja fundera på vad det är den svenska regeringen egentligen har hållit på med? Varför envisas man att genomdriva en arbetskraftsinvandring samtidigt som den svenska arbetsmarknaden ser ut som den gör? Hur kan Sverige ta emot hundratusentals utomeuropeiska invandrare per år, där de flesta saknar alla form av elementär skolutbildning, där Erik Ullenhag påstår att de har ”förgymnasial utbildning”, vilket visat sig motsvarar ingen eller knappt tredje klass i grundkolan, eller på sin höjd gått i en madrass – koranskola, där man fått lära sig att rabbla koranverser, där man saknar varje form av annan yrkesutbildning som skulle kunna passa in på den avancerade svenska arbetsmarknaden, samtidig som våra egna svenska arbetslösa i hundratusental inte anses ha tillräckliga yrkesmeriter för att få ett jobb i det egna landet? Istället ser regeringen Reinfeldt till att tvinga de arbetslösa gå en längre yrkesutbildning, försörjd med utbildningsbidrag, ett bidrag som precis lär vara över försörjningsstödet?
Var finns debatten om massarbetslösheten och massinvandringen?
Varför får vi aldrig höra något om detta i den politiska debatten? Hur kan man bara vara så svekfull mot sitt eget folk? Politiker som vi gett förtroendet att leda vårt land, men där de istället hittar på alla möjliga ursäkter för att ta in horder av arbetslösa, bidragsberoende ointegrerbara invandrare varje år, där de som saknar asylskäl tipsa om att de istället ska släng in en ansökan som arbetskraftsinvandrare, bara för att få stanna kvar? Vad sjutton hållit de på med egentigen?
Det enda skälet man förmodligen kan hitta till detta svek, är att våra regeringspolitiker inte använt sitt sunda förnuft överhuvudtaget. De har medvetet struntat i oss svenskar bara för att själva uppfylla det egna, personliga välbefinnandet, av att få känna sig generösa, humana och givmilda mot människor från avlägsna länder och kulturer, som bevisligen är fullständigt ointegrerbara, som säger sig vara flyktingar, men som bara kommit hit för att ta del av våra skattefinansierade bidragssystem och vår gemensamma välfärd, där många inte har några som helst planer på att försörja sig själva. 

Förräderiet mot svenska folket
Det är ett svek, ett förräderi som saknar motstycke i ett modernt demokratiskt, högt utvecklat land som Sverige säger sig vara. Inte undra på att våra egna arbetslösa inte kan hitta några jobb – och för den delen inte några bostäder heller. Inte konstigt att vi får allt fler egna svenska internflyktingar i vårt land. Det är också uppenbart att det svenska utbildningssystemet blivit så efterblivit, att våra egna inte längre tycks uppfylla de minimikrav som arbetsgivarna ställer på de sökande. Detta är politikernas fel! Detta är ett svek av gigantiska mått, och så försöker man lura i oss att ”Sverige behöver invandrarna, för annars går det svenska välfärdssystemen under! Vi behöver invandrarna för att finansiera kommande generationers pensioner.”.
Men är de helt urblåsta i huvudet? Allt fler utredningar visar att de nyanlända bidrar allt mindre till det gemensamma, att de allt oftare blivit en mycket kännbar kostnad för staten och kommunerna och inte minst för skattebetalarna. Men det talas det tyst om. Stackars det svenska folket!
En bekymrad och på alla våra arbetslösa svenskars vägnar, mycket oroad svensk. Bossebuss2 kommentarer:

 1. Denna ensamstående vän borde i rimlighetens namn vara sååå långt ifrån att lägga sin röst på något parti inom klöverhögen som det bara går.

  SvaraRadera
 2. Lyssna på denne invandrare på spårvagnen som gapar över att han måste fylla i en massa papper - som tydligen var ett mycket hårt jobb - och som endast renderade honom 7.000:-/mån vilket han tyckte var alldeles för litet.

  http://
  www.friatider.se/hotfull-incident-pa-sparvagn-vanta-bara-allahu-akbar
  Heima  http://www.friatider.se/hotfull-incident-pa-sparvagn-vanta-bara-allahu-akbar

  SvaraRadera