onsdag 5 februari 2014

Vänstern är Storbritanniens inre fienderNyhetsbrev från LibertygGb:
”Storbritanniens inre fiender.

Under de senaste månaderna har författaren Paul Austin Murphy på denna webbplats porträtterat  några av de ledande figurerna och organisationer av Storbritanniens vänsteretablissemang..

Många skulle hävda att dessa personer och organisationer, som en gång befann sig i nationens periferi, nu innehar inflytelserika positioner och makt, har gjort mer än någon för att splittra Storbritanniens trygghet, sammanhållning, kultur och identitet under de senaste decennierna.

De har gjort det genom att obevekligt främja  1)Vänsterns destruktiva, falska ideologier , genom att främja massinvandring och " mångkultur " och genom att vårda och försvara islamiska extremister och andra som i grunden är fientliga till västerländsk demokrati

Den yttersta  vänstern i Storbritannien har kallats "nyttiga idioter", en term som används från 1940-talet för att beteckna naiva västerländska propagandister för sovjetisk totalitarismen . Men de flesta av dessa människor är inte idioter, de förstår mycket väl den förstörelse de utlöser , en förstörelse som drivs av djupt hat mot Storbritannien och allt som Storbritannien står för . Det är därför vi föredrar termen " fiender inom " .
Nedan följer ett urval av länkar till artiklar av Paul Austin Murphysom exponerar några av Storbritanniens fiender inom .

 (1)(the destructive, looking-glass ideologies of the Left, “Looking-glass ideology” syftar på projektering dvs. om jag är en bov utgår jag ifrån att alla andra också är oärliga. Det britterna en gång kämpade krig över är nu fel enligt Vänstern.)
Kommentar, en av många:
Dessutom är Tony Blair, Jack Straw,  Brown och Cameron "Fiender Inom Storbritannien , alla hängivna till  förstörelsen av Storbritannien, det brittiska folket och erövring av islam.”
 Theodore Dalrymple är en pensionerad psykiatriker och journalist  som skriver bl.a. angående EU:s fredspris att satiren är ännu inte död för det är väl helt klart att den norska nobelkommittén måste veta om EU:s nuvarande tillstånd.”  Kanske ett konfliktpris


I mer än en bemärkelse är England ett sjukt land, och den engelske kulturkritikern Theodore Dalrymple ser inte mycket chans till återhämtning. Fisk och samhällen har något gemensamt: När de förfaller, börjar förruttnelsen i huvudet och sprider sig därifrån.

I bok efter bok och artikel efter artikel, har den engelske samhälls- och kulturkritikern Theodore Dalrymple skildrat Englands - och särskilt den engelska arbetarklassens – upplösning i normlöshet,  dåliga och självdestruktiva vanor, moraliskt sönderfall, fulhet, okunnighet och dumhet. Men det började inte på samhällets botten. Sönderfallet började i toppen – hos eliten – som  sedan har smittat av sig till resten. ,  Sverige och Storbritannien – två nationer i förfall

Så här skriver  Dalrymple:

Frihet, Jämlikhet, Jihad
Varför byter missnöjda franska ungdomar ut  Frankrike för Syrien? [..]

För några veckor sedan fick Madame Bons ett textmeddelande på sin mobiltelefon: "Din son Nicolas har deltagit i en operation med en lastbilsbomb i en fientlig by i regionen Homs. Må Gud acceptera honom som en martyr. "

Madame Bons lyckades ringa upp meddelandets avsändare; en man som talar franska berättade att hennes son är numera i paradiset under skydd av Allah. Enligt Madame Bons, hade Bicolas före sin omvändelse Nicolas sagt att "han inte vill leva i ett samhälle som bygger på vinst och konsumtion. Han kunde inte stå ut med orättvisor. För honom utnyttjades alla. Han ville inte utnyttjas. Det var av den anledningen han inte ville arbeta."

Händelsevis  behandlade jag ett antal patienter som vägrade att arbeta av samma skäl. De trodde att det enligt det nuvarande systemet så  skulle de aldrig det fulla värdet av sin arbetskraft. Det föll dem inte in att eftersom de fortsatte att konsumera - hur mycket de än  ogillar konsumtionen hos andra -  måste de utnyttja någon, antingen skattebetalare eller sina föräldrar. "[Nicolas] var mycket intresserad av vad som hände i Mellanöstern", säger hans mamma. "Vad Israel gjorde mot palestinierna. Hur Bashar al-Assad gjorde mot sitt folk. Han ville hjälpa alla dessa människor. "

Så han sprängde sig själv i "en fiende by"-…. Aldrig har bristande förnuft   fullständigt ihopblandats med moralisk grandiositet.. Här är det reductio ad absurdum May 1968 (I logiken, en metod som används för att motbevisa ett argument genom att illustrera hur det leder till en absurd konsekvens. svåröversatt) CityJournal., Sanningen om invandringen

Julia Caesar – De gudarna vill förgöra

“De som gudarna vill förgöra gör de först galna.”
 (Those whom the gods wish to destroy, they first make mad.)
Orden är den konservative brittiske politikern Enoch Powells (1912-1998), den störste premiärminister som Storbritannien aldrig fick. De finns i det historiska tal, Rivers of Blood”, som Powell höll lördagen den 20 april 1968. Han kunde ha tillagt:

“De som gudarna vill förgöra bör först göra journalisterna galna.
Sedan följer resten av befolkningen efter.”

…“BBC har begått ett fruktansvärt misstag”
I de flesta andra demokratiska länder pågår en diskussion om medias roll och ansvar för en öppen debatt och att medborgarna får tillgång till korrekt information även i kontroversiella frågor.
I Storbritannien har Nick Robinson, politisk redaktör på BBC, nyligen sagt att det brittiska public servicebolaget i många år har censurerat och mörklagt information om invandringen. Han kallar underlåtenheten och desinformationen “ett fruktansvärt misstag”.
Orsaken till mörkläggningen var att BBC:s ledning under slutet av 1990-talet och det tidiga 2000-talet var rädd för att “en öppen debatt om invandring skulle släppa loss fruktansvärda sidor hos den brittiska allmänheten”. Konsekvenserna av ett öppet samtal kunde bli oöverskådliga. Därför negligerade BBC tittarnas oro för invandringens storlek, hotade arbetstillfällen och sänkta löner.

“Vi valde bort vårt professionella uppdrag”
Några månader tidigare visade en officiell rapport att BBC på grund av “omfattande liberal bias” inte hade återspeglat allmänhetens växande oro för invandringen. I juli förra året kom en rapport från BBC Trust  som slog fast att BBC visat tröghet i att fånga upp den allmänna opinionen både vad gäller invandringen och diskussionen om att lämna EU. Orsaken var att journalisterna låter sig styras av politikerna. Och politikerna har, som alla vet, inte någon brinnande lust att diskutera invandring eller motståndet mot EU. De är smärtsamt medvetna om att deras argument inte håller.” Julia CaesarEnoch Powells berömda tal i engelska parlamentet i april 1968

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar