tisdag 4 mars 2014

All ondskas upphov är det fria ordet och nationers bevarande anser två av "makteliten" i Sverige.Insändare på Avpixlat -Öppet brev till Erik Ullenhag


”Du, som så lätt fördömer oss svenskar och den svenska kulturen och vill ta ifrån oss det fria internetordet och brännmärka oss som onda makter, borde fundera på Heirich Heines ord:


Hej Erik! För en tid sedan påstod du att internet är de ondas redskap. Det gjorde mig verkligt rädd för hur det står till med ditt demokratiska sinnelag. Jag har länge förundrat mig över att du som folkvald kan ge så många nedsättande kommentarer om det svenska folket.

Att vi alla är rasister t.ex. Inser du att du därmed kränker oändligt många – inte minst äldre – som upplevt tidigare diktaturers fasansfulla behandling av som mindervärdiga förklarade medmänniskor och oliktänkande. De flesta svenskar har lärt av historien. De är inte rasister. De är inte främlingsfientliga. De är emot dig och den invandringspolitik du förordar och mot den censurerade form av demokrati som du med maktmedel vill införa.

Att söka censurera det fria ordet är förvisso inget nytt. Historien är full av dina föregångare. Redan kejsar Qin Shi Huang lät 212 f.Kr. bränna alla böcker i Kina. För att påminna dig om maktens tidigare försök att kväva den fria tanken vill jag också påminna dig om överhetens tidiga kamp mot effekterna av boktryckarkonsten, som liksom dagens internet gav folket tillgång till annan information än makthavarnas.

Index librorum prohibitorum hette en lista över 500 förbjudna böcker. Den sammanställdes 1544 av Sorbonnes teologiska fakultet. 1565 kom så inkvisItionens lista över böcker som katoliker inte fick läsa. Den omfattade drygt 1000 titlar. Martin Luther spikade 1517 upp sina 95 teser på kyrkporten. Han skrev på latin, men genom folkliga översättningar till tyska spreds hans budskap över Europa. Pamfletter användes länge för att sprida alternativa, förbjudna budskap. Med stor risk för utdelarna av dessa ”de onda makternas” budskap.
Föregångare har du också från den 10 maj 1933. Då brände nazisterna alla böcker som ansågs ”otyska”. Den tidens uttryck för icke politiskt korrekta synpunkter. I boken Fahrenheit 451 går man längre. Där förintar man genom institutionaliserade bokbål alla böcker som påträffas. 


1988 började man bränna Satansverserna. Dess författare Salman Rushdie dömdes dessutom till döden för detta litterära brott mot ”fridens religion”.
Med vänlig hälsning,
Rolf Malm
PS! Tacksam för svar. DS! Avpixlat

 Fr. Snaphanen i övers.
”Ännu en svensk tillrättavisar Norge
Den svenske chefen för konstmuseet i Trondheim, Pontus Kyander, har orsakat politisk kalabalik på högsta nivå i Norge. Efter att han angripit det nationalistiska Fremskritts-partiet i en museikatalog ringde kulturminister Thorhild Widvey (Høyre) upp styrelseordföranden för museerna i Syd-Tröndelag, som i sin tur kontaktade Kyanders närmaste chef.

Så här skrev Pontus Kyander om Fremskrittspartiet i förordet till katalogen:

 ”Det chockerande i dag är att nationalismen återvänt på global front. Det är nationalism i sin fulaste form, av det slaget som hävdar en överlägsenhet över andra, som säger ”vi är bättre, eftersom vi är rikare/äldre/yngre/demokratiska/är en republik/ar ett kungarike/har en rikare kultur/har fler vapen/vackrare natur och bättre utsikter/är av en bättre ras”.

Nationalism handlar inte bara om att vara tillfreds eller stolt över den man är och vad man uppnått, eller att tycka om en plats därför att det en bra plats att leva på. Inom nationalismens ramar formas dessa stämningar till en ideologi, och den ideologin säger kort och gott: ”Vi är bättre”. I den meningen är inte norsk nationalism bättre eller sämre än någon annan. Den uppträder som vilken annan form av nationalism, och den rymmer samma uteslutande mekanismer. Nationalistiska partier – FrP är ett av dem – är farliga eftersom de relativiserar föreställningarna om mänsklig gemenskap, om mänskliga rättigheter, om likhet. De är en syra som äter våra själar, som eroderar vår respekt för andra – om dessa andra av någon anledning trampar samma mark som vi själva. Detta är vårt land, inte deras. Vi är stolta ägare till denna nation, det är inte de. Vi har rättigheter, det har inte de.” Minister försökte ta strupgrepp på kulturen

Detta ökända nonsens kan inte betyda något annat än att om man skulle definiera nationellt, eller bara göra en åtskillnad mellan medborgare och icke-medborgare, lider man av herrefolkstänkande och man är redan halvägs en rasist i Kyanders ögon. Skulle Norges kulturminister ha ignorerat detta? Tja, Kyander är stygg, men självklart  måste han få ställa ut sin dumhet utan politisk inblandning. Hör hans ytligt filosofiska, partipolitiska överväganden hemma i förordet till Trondheims konstmuseum vårprogram? Kyander är en gäst i Norge och chef för en institution som inte är partisk, men det är helt lagligt att ställa ut sin dumhet i Norge. Smak och tycker skiljer sig åt, i synnerhet svensk, elitistisk smak.

Han uppvisar den klichéartade, svenska synen på nationen som all ondskas upphov. Den kommer från en uppfattning, om att där allt som är positivt i nationen, har ersatts av "nationalismen" och dess synder, och är under total och ständig fördömelse. Den sunda nationalkänslan sveps ut av dem som representerar det offentliga Sverige, kvar är bara internationalism och nationalism = chauvinism. Det är allt eller inget i deras huvuden.

Att det svenska idealet är att förstöra nationen, tvivlar vi icke ett ögonblick på. Man kan inte tolka det pågående befolkningsutbytet annorlunda, som har en långt större omfattning  än eventuella yttre faktorer motiverar. Nu vill den så kallade borgerliga regeringen höja skatterna med 20 miljarder för att finansiera ökad invandring. 70% av dem som kommer till Sverige skulle omedelbart skickas ut enl. Dublin överenskommelse, men detta sker inte. Samtidigt lever nu över 200.000 svenska pensionärer under EU: s fattigdomsgräns efter att ha arbetat ett helt liv.


Icke-nationen Sverige, dagens stora sociala experiment, ett slags gränslös utopi, som sett från utsidan ser ut som upptakten till ett krig. När nationen omfattar allt och alla, ingen och intet. De säger att de avskaffar Sverige för att vara goda, men i verkligheten gör de så för att eliminera vad de anser vara den största ondskan, nationen, och nu ska vi se vad de får i stället, när nationen Sverige inte längre existerar varken i någon populär, kulturell, religiös eller etnisk bemärkelse. Dagen är inte så långt borta, två generationers tid.

Häromdagen kunde man höra Kasper Stoevring prata om sin nya bok om EU och freden i Deadline 2 avsnitt, (tillgänglig fram till 18 mars) där han lovordar nationalstaten som skapare och upprätthållare av fred och välstånd. Han säger att det är farligt att mixtra med det nationella, också därför att - åh, monstruösa tabu - människor faktiskt har känslor för sitt land, och det är det dominerande tillståndet i världen: patriotism, inte nationalism, vissa kan fortfarande se skillnad.”

 …Om tio år är det lika mycket ett tabu att säga "svensk", som det är att säga "neger, muslim, arab eller zigenare," på svenska är "arab" redan på väg över i negeravdelningen,  utan att jag vet närmare varför det nu är språkligt känsligt  att vara Arab. "Hej" citoyens, "Hej medborgare på ett odefinierat landområde nära Nordpolen, låt oss ta en kort vapenvila."  

Kasper Stoevring: Berättelsen om fredens Europa (Kyander är född i Finland, men han flyttade till Malmö när han var tre år gammal, och hans utbildning och hans karriär är svensk.)  Snaphanen Aftonbladet

 Varför blandar sig Carl Bildt i världens olika kriser?


Den frågan har aldrig ställts av de etablerade medierna.
Det mest skamliga är att Sverige ställer upp med en av de främsta påhejarna till denna statskupp, nämligen Carl Bildt,  mångårig medlem  i The Trilateral Commission och Bilderberggruppen - två antidemokratiska sekretessbelagda organisationer som ger order till många av världens "folkvalda" regeringar.


På denna blogg kan du läsa mer om vikten av nationernas bevarande. Sök på Roger Scruton.1 kommentar:

  1. Ni blir fler hela tiden ljusen i mörkret. Rolf Malm:s insändare
    "Öppet Brev" till snörnosen är mycket läsvärd.

    SvaraRadera