lördag 8 mars 2014

De två ljusen i Sverige ger inte upp - skriver till politiker och journalister”Carl Johan Sonesson vill ge vård till EU-migranter - utsatt för näthat 

 

MALMÖ. Alla EU-migranter som behöver akut sjukvård ska få vård. Notan ska skickas till hemlandet, inte till de oförsäkrade.
Det säger regionrådet Carl Johan Sonesson (M), som efter sitt utspel har blivit utsatt för en massiv hatkampanj på nätet.

Publicerad 6 mars 2014 13.03 · Uppdaterad 6 mars 2014 16.59
Carl Johan Sonesson står sjua på den moderata valsedeln till EU-parlamentet. Det var i en utfrågning i radion tidigare i veckan som han kom med sitt besked, att även oförsäkrade EU-migranter ska få akut sjukvård.” Sydsvenskan

”M-topp jobbade för vårdbolag

Skåne. Regionstyrelsens tidigare ordförande Carl Sonesson (M) har i flera år jobbat för det privata vårdbolaget Transmedica. Bolaget har fått flera miljonkontrakt av regionen.
Besluten klubbades av Liliana Lindström (M) som i många år varit Carl Sonessons högra hand i politiken. Och av hans son, Carl Johan Sonesson (M).” SydsvenskanMalmö 7-3-2014

Till: Carl Johan Sonesson, regionråd (M) i Region Skåne
Från:  Sandor Herold

Jag ser och läser att du är upprörd över alla s.k anonyma hatmail angående ditt förslag att s.k EU-migranter skall få akut sjukvård även om dom saknar det s.k blå EU-kortet. Här kommer i varje fall ett mail som inte är anonymt. Huruvida det är ett hatmail eller ej får du själv avgöra. Vad det gäller hat mot din person så kan jag väl säga att om du hade haft födelsedag idag så hade jag knappast skickat ett gratulationskort till dig.

För det första så skall vi lägga alla politiska floskler och dimridåer åt sidan och direkt peka på vad det är för folk som det i de flesta fall är frågan om, dvs romer som med största sannolikhet hör hemma i Rumänien. Jag kan inte förstå denna otroliga välvilja från svenska politikers håll när det gäller denna folkgrupps närvaro i vårt land enär man ser varför dom kommer hit,d v s att försörja sig genom tigger och andra suspekta metoder. Den ena kommunen efter den andra slåss tydligen om att erbjuda dessa människor en så behaglig tillvaro i landet som möjligt med att t.ex garantera dem "tak över natten" garanti, försörjningsstöd, betalda bussresor hem och nu tydligen också enligt ditt förslag gratis akut sjukvård. Nästa generösa erbjudande blir väl fria "tjänstebilar" och då förmodligen helst en Mercedes för att man snabbt och enkelt skall kunna pendla mellan olika kommuner och på så sätt kunna förgylla den annars så trista gatubilden i våra städer och samhällen med sitt tiggande.
Tydligen så är uppfattningen bland svenska politiker oavsett partitillhörighet, SD undantaget, att det är Sveriges skyldighet att ta hand om andra länders romer som söker sig hit. Jag förmodar att du också har denna uppfattning annars så hade du inte kommit med ett sådant förslag som akut sjukvård för dessa. Eller?

Eftersom du tydligen har missuppfattat ditt politiska uppdrag så skall jag här helt kort, ja mycket kort, för det är inga komplicerade saker det rör sig om, redogöra vad ditt uppdrag i första hand går ut på, min herre!
Ditt uppdrag går ut på att tillvarata svenskars och svenska medborgares intressen och väl och ve och där ingår allt som gör livet drägligt att leva för dessa två grupper. Du har inte blivit inröstad till ditt uppdrag för att värna om vare sig rumänska romer, somalier, afghaner, irakier, syrier, etiopier eller något annat lands medborgare. Med andra ord de personer som genom världens högsta skatter har finansierat de sociala reformer som vi idag  har i landet, sjukvården inräknad. Som vi ännu har kvar skall kanske tilläggas eftersom det bara är en tidsfråga när er generositet mot allt och alla totalt har urholkat detta.
Vad det gäller dessa s.k EU-migranters avsaknad av s.k blått EU-kort så är det helt och hållet deras problem. Har de av olika anledningar inte kunnat skaffa ett sådant så är mitt råd helt enkelt, stanna hemma! Jag och andra ansvarskännande EU-medborgare åker inte till ett annat EU-land utan detta och denna enkla skyldighet skall även åligga nämnda grupp. Inget blått EU-kort-ingen sjukvård heller!

Att sedan räkningen, som du säger, skall skickas till vederbörandes hemland och betalas därifrån är en förhoppning som i varje fall jag bara kan skratta åt. Hur blåögd får man bli, Sonesson?

Våra akutmottagningar på sjukhusen är i de flesta fall redan överbelastade och väntetiderna där kan uppgå till tio-tolv timmar har jag hört. Hur mycket längre de kommer att bli med ditt förslag om fri akut sjukvård åt s.k EU-migranter återstår att se. Kortare blir de i varje fall inte.

Vill här passa på att redogöra för vad som hände oss förra året på hemvägen efter en vecka i Ungern dit vi hade kört med bil. På hemvägen då vi var ca tio kilometer från slovakiska gränsen så körde vi om en tyskregistrerad BMW. Efter att vi passerat denna så började föraren att köra efter oss och blinka med helljuset. Jag undrade vad det var för problem han ville göra oss uppmärksammade på så jag körde till sidan och med en gång var föraren framme hos oss och började på dålig engelska att dra en historia om att han var på väg hem men saknade pengar till bensin och att han därför erbjöd oss att köpa ett antal "guldringar" till mycket förmånligt pris.
Vi avböjde detta generösa erbjudande och drog omedelbart därifrån. Mannen i fråga var med all säkerhet av utseendet att döma av romsk härkomst. I baksätet satt ett barn också.
Med denna historia vill jag bara göra dig uppmärksam på att denna "romerplåga" i form av olika bedrägerimetoder och tiggeri tycks bli allt mer utbredd också i övriga Europa. Med detta i åtanke så tycker jag att ditt förslag om fri akut sjukvård för EU-migranter, vare sig det är romer eller inte är högst oansvarigt. Vad du skulle göra istället är att uppmana folk att inte skänka något till dessa tiggare. Bara på så sätt kan vi sätta stopp för detta förfarande som bara kommer att eskalera p.g.a er generösa inställning och positiva välvilja  gentemot dessa människor.

Men som alltid, det krävs ett visst mod att gå emot den politiskt korrekta strömmen och det är alltid enklare att göra så som du gör. Det kan ju också innebära en viss risk att man ramlar ner från det välförsedda politikermatbordet om man vågar säga sanningen och för en gång sätta sitt eget folks intressen framför " kreti och pleti"som har hittat hit./Sandor Herold, Malmö

Här skulle man kunna säga: Sådan fader sådan son

From: Kenneth Sandberg
Sent: Thursday, March 06, 2014 7:22 PM

Subject: "Svenskt" samhällsproblem...

Två svenska kvinnor (..?) samtalar om ett problem som vore det utbrett bland svenska (..!) ungdomar.!?
Trots dagligen återkommande rapporter (från det icke-censurerade internet) om accelererande sexuella övergrepp och våldtäkter som begås av icke-svenskar, sitter nedanstående damer i Sveriges Radio “P4 Extra före tre” och låtsas som det var ett ökande problem bland svenska tonårspojkar..!

Suck...

Cecilia Kjellgren fil.dr

- Undervisar om barn och familj, barns utsatthet och interventioner.
 
Lotta Bromé, SR P4 Extra
Den 23-årige kenyan som åtalas för otäck våldtäkt på en 92-årig kvinna på julafton kan vara Sveriges yngste serievåldtäktsman, rapporterar Aftonbladet.

Han åtalas samtidigt för en annan brutal våldtäkt på en 40-årig kvinna i november. Även den gången ska han ha tagit sig in i kvinnans hem, kastat ned henne på golvet och våldtagit henne.

Under våldtäkten måttade afrikanen enligt åtalet flera knytnävsslag mot den 40-åriga kvinnans ansikte och frågade henne om hon ”ville dö”. Han hade då redan våldtagit kvinnan tidigare under dagen i en skogsdunge.

Mannen dömdes för första gången för försök till våldtäkt redan som 15-åring och har ett mycket stort antal domar för andra brott.”Fria Tider

Utpekas som Sveriges  yngste våldtäktsman
 Vad pågår i Syrien?. En kristen görs till muslim för att i nästa ögonblick dödas.Mxp


2 kommentarer:

 1. Det är VI som tillhör Verklighetens Folk som under årtionden i små men ständigt ökande portioner fått skördat det som den sönderinavlade makt, kultur, finans och mediaeliten har sått. Landet har blivit till något som inte längre går att känna igen. Allt blir bara galnare för varje dag som går. Svart är vitt, upp är ner, ut är in, lögn är sanning och vise versa etc etc.

  SvaraRadera
 2. Jag håller verkligen med, Reinfeldt och hans bihang bryr sig absolut inte om att Sverige är på god väg att förfalla mer och mer för varje dag och bli ett U-land.
  Stora hål i gator,vägar och tåg vågar man inte åka längre de underhålls endast akut inte i förebyggande syfte.Rälsen är inte att lita på det såg man vid urspårningen utanför Stockholm.
  En vacker dag kommer det att hända en svår tågolycka på grund av att statens pengar går till massinvandring och islamisering av vårt land.Det måste få ett slut vid valet i år sätt stopp för invandringsproblematiken för all framtid.
  Sedan kommer uppstädningen från alliansen och alla invandrare som inte är riktiga flyktingar skall resa hem till sina hemländer och aldrig mer komma till Sverige.

  SvaraRadera