lördag 1 mars 2014

De två ljusen i Sverige skriver till Jonas Rydberg, en av de godaste bland de godaLÄS HELA INLÄGGET NOGA!

Från: Sandor ... [mailto:sandorherold@hotmail.com]
Skickat: den 27 februari 2014 17:03
Till: Rydberg, Jonas; lars.stjernkvist@norrkoping.se
Ämne: stå på er

Malmö 27-2-2014

Till Jonas Rydberg, Östra Göinge kommun


Kan bara hoppas att ni kan stå på er vad det gäller att vägra ta emot fler ensamkommande s.k flyktingbarn.
Tvångslagen att kommuner är skyldiga att ta emot dessa är inget annat än en skamfläck för landet.Jag beundrar er för er vägran och hoppas att fler kommuner tar efter er.Svenska kommuners resurser skall i första hand gå till svenskar och svenska medborgare som genom skatter och idogt arbete finansierat de sociala reformer som vi idag har råd med. Än så länge skall kanske tilläggas.
Jag är övertygad om att flertalet svenskar stöttar er.

Har tillskrivit Lars Stjernkvist och ställt frågor till honom angående denna tvångslagstiftning och jag tar mig friheten att sända dessa till er. Om inte annat kan ni läsa hans svar till mig så förstår ni vad det är för politiker vi idag har i vårt land./S. Herold, Malmö

From: Jonas.Rydberg@ostragoinge.se
To: sandorherold@hotmail.com
CC: lars.stjernkvist@norrkoping.se; Kommunen@ostragoinge.se; Patric.aberg@ostragoinge.se
Subject: SV: stå på er
Date: Fri, 28 Feb 2014 09:01:40 +0000
Bäste Sandor.

Tack för Ditt vänliga mejl. Tyvärr tvingas jag konstatera att Du totalt missuppfattat Östra Göinge kommuns hållning vad avser flyktingmottagande. Låt mig förklara hur vi ser på saken.

Östra Göinge kommun har 13 700 invånare. Vi har sedan många år tillbaka ett gott och nära samarbete med Migrationsverket vad avser flyktingmottagande. Detta samarbete har vi fördjupat under det senaste året. Östra Göinge är den kommuni Skåne som totalt, i förhållande till sin folkmängd, tar emot överlägset flest flyktingarav olika kategorier, d v s asylsökande, ensamkommande barn och flyktingar med uppehållstillstånd, sammanlagt ca 600 personer. Det gör vi med stolthet och glädje och det kommer vi att fortsätta med. Tro inte annat.

Östra Göinge kommun anser inte att den nya lagen som innebär att alla kommuner är skyldiga att ta emot ensamkommande barn är felaktig. Tvärtom är den nödvändig.Det beror på att allt för många kommuner inte tagit sin del av det nationella ansvaret för flyktingmottagande. Dessa kommuner borde skämmas, varje dag från morgon till kväll, inte Östra Göinge.

Östra Göinge kommun vänder sig emot är Migrationsverkets tillämpning av den nya lagen. Därför har vi sagt nej till att ta emot tre av de fem barn som anvisats oss sedan årsskiftet. Vi har gjort det främst av tre skäl:

1.Vi har inga platser lediga nu eftersom vi redan sedan flera år tar emot ensamkommande barn. När vi tar emot barn så vill vi göra det med kvalitet och därför behöver vi tid att skapa nya platser. Därför har vi tecknat ännu ett avtal med Migrationsverket och vi räknar med att kunna ta emot nya barn från juni i år.

2.Det är dags att sluta dalta med smitarkommunerna, d v s de som inte har tagit emot några ensamkommande barn tidigare. Nu är det de kommunerna som först ska göra rätt för sig,  innan Östra Göinge och andra kommuner som redan tar ett stort ansvar åläggs att göra ännu mera.

3. Vi menar att Migrationsverkets tolkning av Socialtjänstlagens vistelsebegrepp är helt felaktigt och saknar stöd i lagens förarbeten. Lars Stjernkvist (S) och Gunnar Hedberg (M) som nu ska ut i landet för att se till att alla kommuner tar sin del av det nationella ansvaret kan vara helt lugna vad avser Östra Göinge.

Vi kommer att fortsätta att vara en kommun som med stolthet och glädje tar ett stort ansvar. Men samtidigt kommer vi envist att hävda att nu är det dags att sluta dalta med alla de kommuner som smiter undan sitt ansvar. De måste lära sin läxa först.

Vänliga hälsningar
Jonas Rydberg
Kommunchef
Direkt: 044 775 6591 
Jonas.Rydberg@ostragoinge.se
Storgatan 4, 280 60 Broby
Växel: 044-775 60 00
www.ostragoinge.se

Till:
Jonas.Rydberg@ostragoinge.se;
Kopia:Lars Stjernqvist;
Från: SandorHerold

Från Kenneth Sandberg:

Godaste Jonas Rydberg,
Där fick verkligen den missunnsamme och till berikande invandring oförstående Sandor Herold en uppläxning i Politiskt Korrekthet!

Bättre PR för Sverige ute i de “flykting”-producerande världsdelarna kan knappast åstadkommas än din av godhet och solidaritet ampera tillrättavisning av en simpel svensk som har mage att åberopa behov och brister för folket i det egna landet.

Vi förstår absolut vad du menar med vikten av kvalité i mottagandet av “ensamkommande flyktingbarn”. På senare år har vi upplevt beklämmande exempel på hur otillräcklig kvalité (?) har ytterligare stigmatiserat de traumatiserade barnen i åldrarna 15-25 år. Nedan länkar till ett axplock av de olyckliga situationer och incidenter som följt i spåren:
Din indignation är heller inte att ta fel på i fråga om Sandor Herolds antydningar om “selektiva” brister i välfärden. Som t ex:
 • Halverade frukostägg för våra gamla som slitit ihop dagens “välfärd” (om de ens haft förmånen av en plats i äldreomsorgen)...
 • Avsaknaden av jobb och bostad för våra svenska ungdomar (som hänvisas till boende och försörjning hos och av sina föräldrar upp emot 25-30-års åldern) ...
 • Otryggheten för våra flickor och kvinnor (med anledning av de accelererande gruppvåldtäkternas “kulturberikning” av Sverige)...
 • Etc, etc...
Men politik handlar ju om att prioritera. Och det är vad som i verkligheten också sker sedan drygt ett par decennier från de styrande politikernas sida. Såväl på riksplan som lokalt – såväl från Alliansens som från de “Röd-grönas” sida.

En viktig kugge i denna “utveckling” av det svenska samhället är förstås den lojala tjänstemannakår som kompletterar politikerna. Här står och faller mycket på att dessa chefer i olika verksamheter gällande det homogena/”isolerade” Sveriges omvandling till Mångkulturellt samhälle.

Östra Göinge kommun – icke minst de styrande politikerna – är att gratulera till ett sådant praktexempel på lojalitet visavi överheten som du uppvisar, Jonas Rydberg!

(Din blygsamhet förhindrar antagligen dig för att omtala vilken erkänsla du åtnjuter - i till exempel form av storleken på månadslönen – för ditt helhjärtade engagemang...).

Med andlöst “beundrande” hälsningar..!
//Kenneth Sandberg
........
Från: Sandor Herold

Tack för ditt svar.
Kan bara konstatera att jag totalt missbedömt situationen i Östra Göinge vad det gäller mottagningen av s.k ensamkommande flyktingbarn.
Dock tar jag mig friheten att kommentera vissa saker i ditt svar.
Du talar om det nationella ansvaret. Jag anser inte att vi har något som helst ansvar, vare sig kommunalt eller nationellt, att ta emot folk som på eget bevåg tar sig hit.
Särskilt inte s.k ensamkommande flyktingbarn, De som har ansvaret för dessa "barn" är i främsta hand deras föräldrar. Jag har själv tre barn som numera är i vuxen ålder och det skulle aldrig ha fallit oss in att skicka något av dessa barn till andra sidan jordklotet till ett okänt land på egen hand. Nu tror jag inte ett ögonblick på att dessa " barn " har tagit sig hit på egen hand  utan detta har naturligtvis organiserats på något sätt .Det är inte så att ett barn, och nu talar vi om barn och inte vuxna män eller ungdomar som närmar sig tjugoårsåldern, tar sig hit på egen hand med allt vad det innebär.
F.ö så har jag sett bilder på en hel del s.k  ensamkommande flyktingbarn där jag starkt tvivlar på den ålder de uppger.

Jag vänder mig emot ditt uttryck om smitarkommuner som först skall göra rätt för sig. De  kommuner som hittills inte har tagit emot s.k ensamkommande flyktingbarn är enligt min mening kommuner som verkligen har visat och tagit sitt ansvar på så sätt att man inte har gått på bluffen och sagorna som serveras vad det gäller dessa barn och deras påstådda flykt. Kommuner har i första hand att visa sitt ansvar gentemot kommuninnevånarna och ge dem den service som krävs och som man är berättigad till. Kommuninnevånare är inte afghaner, somalier,irakier eller något annat utan svenska medborgare boende i den aktuella kommunen.

Hittills har jag aldrig råkat på någon politiker eller tjänsteman som har visat sitt engagemang i flyktingfrågan vare sig det gäller s.k ensamkommande flyktingbarn eller andra flyktingar på så sätt att man själva har tagit emot en flykting i sitt hem eller på annat sätt stått för kostnaderna. Därför ställer jag frågan till dig om du har gjort något i den vägen?
Man talar väldigt mycket om solidaritet och ansvar i denna fråga från politiker och tjänstemannahåll men tydligen så gäller detta bara när kostnaderna skall betalas av det allmänna, d v s skattemedel./S.Herold,Malmö
  
Till: Jonas.Rydberg@ostragoinge.se;
Kopia:
Lars Stjernqvist;Sandor HeroldJonas.
Godaste Jonas, 
Dessvärre lär nog inte ett veckoslut med tid för eftertanke utveckla hela den process av “godhet” som du är begåvad med.

Men så har jag inte heller belönats med att få behålla mitt jobb och min försörjning fram till pension..!

Hälsningar från en simpel svensk...
//Kenneth Sandberg
(Som trots allt har bröd på bordet. Och, icke minst, ett gott samvete inför våra efterkommande i Sverige...)
........
Sent: Friday, February 28, 2014 3:18 PM
Subject: SV: stå på er

Bäste Kenneth.

Tack för dina synpunkter. Jag tror att mångfald av åsikter och mångfald av människor berikar varje samhälle. Endast i ett öppet samhälle kan en positiv utveckling ske.

Jag önskar dig ett trevligt veckoslut med gott om tid till eftertanke.

Vänliga hälsningar

Jonas Rydberg
Kommunchef

Direkt: 044 775 6591 
Jonas.Rydberg@ostragoinge.se

Storgatan 4, 280 60 Broby
Växel: 044-775 60 00
www.ostragoinge.se
Malmö 28-2-2014
3 kommentarer:

 1. Utplånande av kultur och välfärd heter i förrädarnas munnar "berikning". De enda som blir berikade är de som tjänar pengar på att förstöra vårt land och det brukar alltid vara storfinansen, så politikerna idag är inget annat än storfinansens lakejer!

  SvaraRadera
 2. Jag har läst texten ovan väldigt noggrant och kan konstatera att ALLT hopp om att de som företräder makteliten hög som låg någon gång skulle göra en konsekvensanalys av fattade beslut inte kommer att ske. VI som vill ha en annan inrikting på samhället än dessa förrädare som styr idag, har oss själva att lita till och VI måste ta helt andra metoder i anspråk. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om VI kommer att få draghjälp av det som händer i Ukraina och Putins agerande.

  SvaraRadera
 3. Appreciating the dedication you put into your blog aand in
  depth information you provide. It's awesome to come across a blog every
  once inn a while that isn't the same unwanted rehashed information.

  Great read! I've bookmarked your site and I'm including yoir RSS feeds to my Google account.


  My web site latest online car parking games

  SvaraRadera