fredag 14 mars 2014

Propaganda, hela släkten ska till Sverige och "glidaren" på Svenska RiksarkivetFrån ett av de två ljusen, Kenneth Sandberg, har följande inkommit

Mats Edman och Dagens Samhälle


Denna veckas Dagens Samhälle (DS) kan starkt rekommenderas för läsning (men ha gärna något blodtrycksdämpande inom räckhåll)!

Som vanligt är DS en propagandaskrift för massinvandring och “mångkultur”. I detta nummer presenteras kostnader och finansiering av mottagandet av framförallt “ensamkommande flyktingbarn”.

Syftet är förstås att visa på hur “lönsamt” (!) det är för kommunerna. Men vem som helst med ett IQ överstigande en normalbegåvad hönas, kan redan med de siffror som anges begripa att det är en sanning med modifikation – i verkligheten ett knapphändigt kamouflerat förförelsenummer..!

Chefredaktör Mats Edman är en av de senare årens mest mest inflytelserika påskyndare av massinvandringen – med sin position att medelst DS indoktrinera landets alla politiskt förtroendevalda i kommuner och landsting. I detta nummer konkluderar han invandringens önskvärd- och nödvändighet i bl a dessa meningar:
- Det ältas att “något håller på att gå sönder”/.../Detta “något” kräver framöver mer utbildning, jämställdhet, urbanisering och invandring för att möta den växande tjänstesektorns arbetskraftsbehov och för att klara dagens krav på välfärden.
- Men detta “något” är resultatet av att miljontals människor och företag förändras, tar beslut och rör sig sakta framåt. Denna ständiga rörelse kan likt en flod hejdas eller avledas temporärt men aldrig stoppas.
- De politiker som lovar att de kan återställa “något” tillstånd som inte längre existerar är dömda att misslyckas.” Dagens Samhälle
 Mats Edman

Esabelle Dingizian,  riksdagsledamot (MP), anser att välfärden inte ska styras av en vit elit. DS

Hela släkten ska me´...
I måndagstidningen läste jag nedanstående – och undrade i min frustration förstås:
Trodde dottern inte – när hon lämnade Chile – att modern någonsin skulle bli gammal (och i behov av hjälp).!?
Hur/varför – överhuvudtaget – fick dottern (tillsammans med brodern) PUT i Sverige på 90-talet? (“Förtryckaren” Pinochet hade ju lämnat statschefskapet 1990..!)
Vill hon inbilla oss att, sedan modern väl är här, hon fortfarande skulle nöja sig med att henne boende hemma hos sig – och inte kräva att modern skulle få ett eget boende (en “mänsklig rättighet”” som det brukar heta från det hållet).!? Suck... Kenneth Sandberg

Fr. Sydsvenskan:
Chilenska Ana Correa, 78 år, är dement och klarar sig inte själv. Barnen som bor i Sverige är oroliga för sin mamma och vill att hon ska komma och bo med dem. Men det får hon inte.

Malva Olmedo och hennes bror flyttade till Sverige på 1990-talet. Då fanns inga tankar på att modern skulle följa efter. Hon var änka men jobbade och försörjde sig själv.

Men efter att Ana Correa gått i pension för fem år sedan märkte barnen att hon började bli förvirrad och glömsk. Det visade sig att hon drabbats av vaskulär demens. Hon har också åldersdiabetes och högt blodtryck.

Om jag hade varit kvar i mitt gamla hemland skulle jag ha bott med min mamma och kanske bett grannen passa henne när jag var på jobbet, säger Malva Olmedo. Vi brukar ta hand om våra äldre själva. Det ingår i vår kultur.

Ännu en ansökan om uppehållstillstånd har lämnats in, men Malva Olmedo är uppgiven. Hon betonar att mamman inte behöver vare sig bidrag eller plats på äldreboende.
Mamma har sin pension och kan bo hos oss. Får hon stanna kan vi flytta till något större. Det enda vi önskar är hemtjänst så att någon ser till henne, ger henne medicin, ordnar med mat och är lite sällskap så att vi kan jobba i lugn och ro.
Ska mamma behöva vara döende för att få komma hit?
Har du funderat på att flytta tillbaka själv?
Ja, men jag och min man är ju svenskar nu, liksom vår dotter. Här har vi jobb och försörjer oss, det har vi ingen chans att få där. Hela artikeln

Från gästskribenten Stella Polaris har detta inkommit

Om propaganda och om “kulturarvschefen” på svenska Riksarkivet


Qaisar Mahmoud
Man blir så trött av att utsättas för detta enorma propagandatryck som är  på radion, i TV och övriga medier. Det är bra att vi har tillgång till internet  Vi får se hur länge det varar. Maktens utövare har sällan varit förtjusta i att “folket” har haft synpunkter. När internet lanserades så var Carl Bildt positivt inställd men nu sitter han i en utredning som syftar till inskränkningar av yttrandefriheten. Man får “pyspunka” i huvet av trycket av att den ”ofantliga” sektorn aldrig blir mätt utan vi ska hela tiden slås i huvet med att vi Sveriges folk (som är en tusendel av världens befolkning) inte ska få bestämma vad våra skatter ska gå till. Nej, vi vill inte ha hit en massa andra folkslag som berövar oss våra surt förvärvade slantar. Vi är folket som bor här och vi vill inte längre mata dessa bidragshungrande massor. 
I kommentarerna på nätet så uttrycker sig en del kanske inte så välbetänkt. Men vi måste hävda vår rätt i vårt eget land. Varför har folket inte någon reell makt? Vi är det svenska folket och vill inte ha detta ständiga skuldbeläggande. Vi, som förser alla dessa makthavare med skattepengar, har tröttnat på att bli utnyttjade. De politiker vi har säger sig ha fått sitt uppdrag av folket. Nej, de lurade folket, tog makten och kör sin egen agenda. Landet har drabbats av inflyttade från Asien Mellanöstern och Afrika (det är bara mellan 5-10 % som är äkta flyktingar). Många är muslimer som inte vill och inte kommer att anpassa sig till svensk kultur, samhällsskick och normer. När man läser i “bidragstabellerna” så ser man att en invandrarkvinna som är 65 år får ut mera än en svensk kvinna som arbetat i 40 år och betalat skatt. Är det rättvist? Vi kunde ha varit ett “rikt land”, men regeringen har skuldsatt folket för flera generationer framåt.

Pakistaniern, “kulturarvschefen” Qaisar Mahmoud (OM), har och har genomgående haft offentligt finansierade anställningar. En riktig “glidare”. Och hur skulle han kunna ta till vara det svenska kulturarvet? Det framgår att det har han inte mycket till övers för. Han gör nog mera skada än nytta på Riksarkivet. Han kan väl välja något land där han känner kulturen och kan språket. Jag tror att han är så full av självbeundran att han inte tror att vi kan genomskåda hans “grunda” kunskaper om historia, svensk litteratur och kultur. QM´s små taffliga inhopp i “midsommarkulturen” (som han genast anser förkastlig) och han tycker att han hellre vill “hoppa över eld” som tydligen är en muslimsk tradition, men vad gör det. Det påverkar ju inte oss svenskar – utan sätt igång och “hoppa”. Varför ska en så´n få fortsätta med att förtala Sverige och svenska folket på skattebetalarnas pengar. Han är ju tjänsteman i offentlig sektor. Det finns nog en hel del i offentlig sektor som vi kan vara utan. Denne man kommer från ett land som instiftades först 1947 i samband med att britterna drog sig tillbaka från Indien. Hans folk har inte ens sjuttio års historia, så han har inte mycket att yvas över. Han ser dessutom ner på andra “inflyttare” som t.e.x. somalier.

Uppenbarligen ska svenska folket förslavas totalt och indoktrineras att vi måste “prioritera skola, vård och omsorg” då det i själva verket handlar om 100 000-tals “inflyttare” som ska försörjas och dessutom få mark tilldelad för att bygga moskéer. Helt absurt! Tydligen är “omloppshastigheten” på äldreboendena för låg, så barnen får flytta in på våningen ovanför, så snabbas förloppet på. Genialt!4 kommentarer:

 1. Avvisningsresor kostade kvarts miljard

  Sverige. Svenska myndigheter betalar allt mer för att utvisa människor som nekas asyl. I fjol kostade avvisningsresorna en kvarts miljard kronor.
  Vid ett tillfälle hyrdes en Boeing 737 in för att flyga fem afghaner till Kabul. Enbart flygresan kostade 271 000 kronor per person.

  Publicerad 14 mars 2014 00.45 ·

  TEXT: Erik Magnusson

  Varje gång Migrationsverket – eller någon av landets migrationsdomstolar – fattar beslut om att avvisa en asylsökande till ett avlägset land ställs svenska staten inför dryga avvisningskostnader.
  Om den avvisade vägrar att återvända frivilligt skjuter Migrationsverket över ärendena till polisen och Kriminalvårdens transporttjänst.
  I fjol sköt kostnaderna för den här verksamheten i höjden. Sedan 2011 har notan ökat med 26 procent.
  I fjol fick Kriminalvården 241,6 miljoner kronor i ett särskilt "migrationsanslag" för att avvisa 3 752 personer. Det kan jämföras med 2011 års nota som gick lös på 192,7 miljoner kronor. Avvisningsresorna upptar numera 3,2 procent av Kriminalvårdens budget.
  – Kostnaderna ökar kraftigt trots att färre personer avvisas. Ökningen beror på fler svåra ärenden, mer bevakning och fler inhyrda flygplan, säger Claes Nöjd, chef för Kriminalvårdens transporttjänst.
  Enligt Nöjd har genomsnittskostnaden "per transporterad klient" på två år ökat från 54 000 till 64 000 kronor. Det inbegriper såväl transport- som personalkostnader.
  Antalet inhyrda plan har på ett år ökat från 100 till 170. Fler flygningar går till Balkan, till Italien och till Afghanistan.
  Under 2013 genomförde Kriminalvårdens transporttjänst sextio resor till Afghanistan med totalt 144 avvisade personer. Av dessa var 17 resor med chartrade flygplan.
  Den hittills dyraste avvisningsresan genomfördes i februari 2013. Då hyrdes en Boeing 737–800 in för att frakta fem personer till flygplatsen i Kabul. Enbart kostnaden för det chartrade planet uppgick till 1 354 700 kronor.
  Om man delar upp flygplanskostnaden på de fem avvisade passagerarna blir resan rekorddyr. Det kostade nämligen 271 000 kronor per person att genomföra resan. Därutöver tillkommer löner och traktamenten för den eskorterande personalen.
  – Vi gör upphandlingar på flygplan inför varje enskild resa. Är det kort framförhållning blir det dyrare. Dessutom kan det falla bort klienter efter det att en upphandling gjorts, säger Claes Nöjd.
  Kriminalvården genomförde i fjol sexton liknande flygresor till Kabul. Vid sex tillfällen hyrde man in en snarlik Boeing 737.
  I november hyrdes en Airbus 320 in för att frakta tretton avvisade afghaner till Kabul. Vid sju tillfällen hyrdes mindre jetplan av typen Beechkraft King Air 300. Varje gång för att frakta en enda avvisad person till Afghanistan.
  När en person på så sätt flygs från Sverige till Afghanistan kostar själva flygresan mellan 44 000 och 58 000 kronor.
  – Det är så beställaren bestämt, i det här fallet polisen, säger Claes Nöjd.
  Charterflygningarna till Afghanistan har fortsatt under 2014. I februari hyrdes en Boeing 737–800 in för 1 241 300 kronor för att frakta tio avvisade personer till Kabul.
  Enligt Kriminalvårdens verkställighetsrapporter har resorna förlöpt väl. Samtliga avvisade har tagits emot av passpolisen på Kabuls flygplats. Några gånger har enskilda passagerare försetts med handfängsel vid avresan från Sverige.
  ------------------------
  Egen kommentar: Det är verkligen dyrt att bli av med dem men hade de fått stanna skulle de kostat oss skattebetalare ändå mer i form av pengar. våld och våldtäkter på våra kvinnor samt skumraskaffärer i största allmänhet.

  SvaraRadera
 2. Det hade varit billigare att internera dem tills de är tillräckligt många för att fylla ett flygplan.

  Det är rätt att internera dem för de är ju kriminella, det är därför de avvisas.

  Det skulle kunna gå att upprätta att arbetsläger så att de tjänade in pengarna till resan och vistelsekostnaden på lägret genom sitt arbete. Egna pengar behöver de inte.

  Det hade dessutom gett rätt sorts signaler till andra lycksökare.

  SvaraRadera
 3. Glasögonormen härovan från MP anser att välfärden inte skall styras utav en vit elit utan av en ja vaddå? Med tanke på hennes eget ursprung måste det vara av personer med annan hudfärg än vit. Det görs redan idag i vårt land och vi som drar ihop till denna välfärd ser med all tydlighet att VÅR välfärd går käpprätt åt helvete till förmån för omättbara och otacksamma parasiter från jordens flesta länder.

  SvaraRadera