onsdag 19 mars 2014

Svenska pensionärers inkomstskatt, korkade politiker och åsiktsbaroner Politiker som säljer sina själar -  En blind gås

Gåsen symboliserar ibland dumhet, som i uttrycket "dum som en gås". Gäss, och då särskilt tamgåsen, brukar ses som en symbol för Skåne. Uttrycket "vita gäss" ...Det står klart att det finns krafter som vill splittra och förstöra det tidigare etniskt homogena Sverige och sådant ska vi inte acceptera. Vi svenskar ska ta tillbaka vårt land. Sverige tillhör oss.”Pensionärsskatt vidgar klyftorna

Skattebetalarnas förening har kartlagt hur stora skatteskillnaderna har blivit sedan löneskatteavdraget infördes.

Undersökning visar att ett pensionärspar med genomsnittspension under åren 2007 – 2014 har betalat 104 000 kronor mer i skatt än ett löntagarhushåll i samma inkomstklass.

För en ensamstående med låg pension är skillnaden 36 000 kronor jämfört med en ensamstående lågavlönad.

Dessutom har ”bromsen” i systemet medfört att pensioner minskat med 3,9% sedan 2006 medan reallönerna ökat med 15,8%..”

Världsbanken gjorde en undersökning av pensionerna i 53 länder. Rapporten visade då att det inte fanns något land bland de 53 där pensionärerna betalar högre skatt än de förvärvsaktiva löntagarna. Katharina Wesolowski vid Institutet för social forskning vid Stockholms universitet listar skattesatserna för pensionärer i EU-länderna, plus USA, Norge och Australien. Resultatet är som följer nedan:
Australien: 10 procent lägre.
Belgien: Lägre skatt, men svårt att beräkna.
Danmark: 7 procent lägre.
Finland: 1 procent lägre.
Frankrike: 13 procent lägre.
Grekland: 12 procent lägre.
Irland: Mycket högre grundavdrag för personer över 65 år.
Italien: 7 procent lägre.
Luxemburg: 6-9 procent lägre.
Nederländerna: 15 procent lägre.
Norge: 6-11 procent lägre.
Portugal: 11-15 procent lägre.
Spanien: Ungefär lika.
Storbritannien: Lika vid genomsnittlig pension, 11 procent lägre vid högre pension.
Sverige: 4,2-5 procent högre.
Tyskland: 18 procent lägre.
USA: Pensioner från det statliga socialförsäkringssystemet beskattas sällan.
Österrike: 8-9 procent lägre.

Skattesänkningar för 140 miljarder – men pensionärerna har fått mest – blåljuger Moderaterna!!!!!! ”SD Svedala

 
Ovanstående är kanske något för KD att ta tag i.

Alf Svensson har uttalat att de kristna värderingarna måste föras fram starkare inom KD. På tiden kan man ju tycka.

Framgångsrecept från förr KD:s hopp
”Tro, när det mörknar på färden, solen ej slocknat har.”
 Under 50 år har Kristdemokraterna och Alf Svensson vandrat sida vid sida. Nu lämnar han själv det politiska livet samtidigt som partiet är nära att åka ur riksdagen. Dags att söka tröst i grundaren Lewi Pethrus ord? Alf Svensson menar att KD bör lyfta de kristna värderingarna.
 …..Bakgrunden, som nutidshistorikern Torbjörn Nilsson har beskrivit den, var att moraliska och kulturkonservativa vindar blåste i samhällsdebatten. Över två miljoner människor skrev under ett upprop för att bevara kristendomskunskapen i gymnasiet och i en skrivelse till regeringen varnade 140 läkare för sedeslöshet hos ungdomen. Samma år som partiet bildades kom också Vilgot Sjömans film 491 med sexuella inslag som väckte anstöt.
– Det var många som tyckte att samhället inte så till den milda grad kan sekulariseras, minns Alf Svensson.
…..KDS menade att ”de kristna värderingarna” var alltför tillbakatryckta. Och partiet tyckte sig känna det opinionsmässiga stödet även om motståndet också var hårt; ett nytt parti som skulle konkurrera om rösterna var inte populärt i alla läger.
– Men vi fick med oss mycket folk. Där vi drog fram var aulorna fyllda. Fast det var en sak att dra folk till möteslokalerna och en annan att locka väljare, konstaterar Alf Svensson i efterhand.” Alf Svensson utsedd till partiets hedersledamot.”SvD, Debatt Svt.blogg.Ja till livet

Gästskribent:
Kristdemokraterna (KD) ligger hela tiden och pendlar runt 4% spärren för att åka ur Riksdagen vid valet 2014. Vad har då KD under sina år i Allians-regeringen gjort för att förbättra sin situation? 

Här redovisas några fakta om motsatsen. I dagarna har Läkemedelsbolaget Meda tagit bort penicillinet Kåvepenin från förmånssystemet. Detta innebär att det mest använda penicillinet för behandling av barnsjukdomar, som öroninflammation, halsfluss och lunginflammation blir avsevärt dyrare. En ask med 80 tabletter, som i dag kostar drygt 80 kr kommer att kosta 186 kr, en ökning med drygt 130%. Kåvepenin var en storsäljare och när nu Meda inte kunde höja mer drogs medicinen bort från förmånssystemet. Bolaget planerar nu att ansöka om nytt inträde men då med ett högre pris. Socialminister Göran Hägglund har det yttersta ansvaret men meddelar att han avvaktar. En minister som inte stoppar spelet kring barnmedicinen har i media stämplats som feg. Inför valet 2006 lovade Hägglund att arbeta för en sänkning av bensinpriset. Av detta löfte blev det inget. För att finansiera jobbskatteavdraget beslutades enligt förslag från Hägglund att pensionärerna ska beskattas i en särskild skattekolumn. 
Häggglund ligger också bakom höjningen av högkostnadsskyddet för läkarbesök som höjts från 900 kr till 1.100 kr och höjning av högkostnadsskyddet för läkemedel från 1.800 kr till 2.100 kr. Hägglund och hans parti har inte haft några synpunkter på den så kallade "bromsen" (sänkning av pensionen). Precis som alla andra har pensionärer samma behov av bostäder, mat och kläder men det känner han uppenbarligen inte till. Hägglund ligger också bakom beslutet att begränsa ersättningen för dem som drabbats av influensavaccinet till 8 månader efter vaccinering.

Vaccineringen av "svininfluensan" är en skandal i och med biverkningarna i form av narkolepsi. De drabbade kan när som helst falla i sömn och tvingas därmed till livslång medicinering.


Folkhälsominister Maria Larsson (KD) gick tillsammans med företrädare för Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet ut i en hård kampanj för att folk skulle vaccinera sig. Detta trots att Larsson var medveten om att Läkemedelsbolaget friskrivet sig från de eventuella biverkningar som kunde uppkomma, då vaccinet (Tamilflu) inte var testat fullt ut. Maria Larsson är också ansvarig för hur dåligt vården av äldre fungerar. Hon gjorde 2011 ett anmärkningsvärt uttalande "Om jag inte jobbade med politik skulle jag vilja starta ett äldreboende som är så bra att jag själv skulle vilja flytta in, där vi som äldre skrattar varje dag, där personalen skrattar varje dag och vi har väldigt mycket livskvalitet". Kan hon på ett klarare sätt inkompetensförklara den omsorg om de äldre som hon ansvarar för?

Folkhälsan ligger inom Hägglunds område. År 2011 kräver han att EU måste häva snusförbudet avseende förbudet att exportera produkten till EU. Anmärkningsvärt är också Maria Larssons uttalande 2012 att "Regeringen kommer att bekämpa alla förslag som försvårar för det svenska snuset".

Uttalandet är anmärkningsvärt mot bakgrunden att Karolinska Institutet kort innan påpekat att det förekommer cancer i munhåla och bukspottkörtel till följd av snusandet. Så vem är förvånad över de miserabla siffrorna i opinionsundersökningar som KD nu uppvisar?
Anders Andersson, Löddeköpinge

Mer om vaccineringar

Invandringskritisk moderat utesluts

 

Moderaternas partisekreterare skriver i ett pressmeddelande att Schaerström skadat partiet genom uttalande och aktiviteter. Till SVT säger han att det är tragiskt att det är så lågt i tak inom Moderaterna och är det någon som skadat partiet är det partiet självt. Även en moderat från Ekerö utesluts av samma anledning.
På Twitter har han bland annat kritiserat alliansens invandringspolitik och kallat integrationsminister Erik Ullenhag (FP) “en jubelidiot” och statsminister Fredrik Reinfeldt (M) “en blind gås”.

Ja, det är lite hårda ord. Men det får man tåla. Det är ingenting mot att föra en så oansvarig invandringspolitik som partiet gör och sedan mörka vad man sysslar med.” Avpixlat

 Fr. Snaphanen –Julia Caesar
Åsiktsbaronerna är samhällsdebattens självutnämnda frälse och vaktkonstaplar. De bevakar noggrant yttrandefrihetens no go-zoner och släpper ingen djävel över bron.
Den meningsbärande elit som tar sig rätten att spika fast ramar och regler för vad som får sägas och skrivas i Sverige är en marginell folkspillra – de utgör kanske 0,01 procent av den svenska befolkningen. Men det är de som syns och hörs. Vi återfinner dem på de stora tidningarnas debattsidor, vi hör dem i radions P1 Morgon, Ekot, Studio Ett och i alla kulturprogram. Vi ser dem i SVT:s morgonsoffor, i Rapport och Aktuellt och SVT Debatt.

Ett utanförskap av tragiska dimensioner
Denna överexponering är helt i sin ordning, tycker Åsiktsbaronerna. Hur otroligt det än kan låta tror de nämligen att alla tycker som de eller åtminstone borde tycka som de. Det beror på att de lever i ett socialt utanförskap av tragiska dimensioner och bara träffar människor som är likadana och har samma åsikter som de själva. Åsiktsbaronerna tycker att vanligt folk är för dumma för att begripa sitt eget bästa. Vi är obildade töntar som inte passar in. Vi måste helt enkelt uppfostras. Vi ska anpassa oss, lyda, betala skatt och i övrigt hålla käft.”Åsiktsbaronerna


Knut Carlqvist 1946 – 2010, har sagt en sanning om den nutida svenska kulturen som lär bli svår att överträffa:

”Svenska medier har aldrig insett att deras uppgift är att hålla ögon på staten och på makten. De tror att deras uppgift är att hålla koll på folket.”


2 kommentarer:

 1. När det gäller snuset tycker jag att det är ett bra alternativ till rökningen. Det är garanterat att de som har anlag för kancer utveckar det med röka, men svenska forskare har inte funnit signifikant risk för kancer i munhålan av snus, man gissar bara från EU-håll.

  Om det är några som borde ha koll så är det ju svenska forskare eftersom snuset är så vanligt här och forskarna därmed har tillgång till mycket material i frågan, så snuset kan faktiskt rädda folk från både lungkancer och cool och andra lungsjukdomar, vilket ju är att föredra.

  SvaraRadera
 2. En sak jag funderat mycket över är detta med sk rasism. Varför är det så fult att inte tycka om eller vilja blanda sig med svarta??
  N-ordet är förbjudet och alla som inte tycker om svarta personer är rasister. Däremot får ju de tycka hur mycket illa som helst om vita och det är fritt fram för dem att uttrycka sig nedlåtande om vita. Vem eller vilka har bestämt att det är så?

  Eftersom Sverige från tidernas begynnelse bebotts av vita kan jag inte begripa varför det på 1970-talet blev bestämt att vi inte skulle få tycka vad vi vill om svarta.

  Jag är i tonåren och jag har frågat mina föräldrar men de bara
  svarar att det är så. Punkt slut!!

  SvaraRadera