onsdag 5 mars 2014

Sverige åt alla och ingenNär Europa försöker avvisa

Malmö 1-3-2014

Till:

 
Från: Sandor Herold

I dagens Sydsvenska under Åsikter, Henrik Bredberg, har du ett praktexempel på precis det jag skrev om till dig angående din artikel när Europa tar emot. Här tillåter tidningen tre afghaner som har fått avvisningsbeslut på sin asylansökan att bre ut sig i tidningen genom en nästan helsida. Man "skiter" helt enkelt i det beslut som Migrationsverket har fattat och tältar nu i protest i centrala Malmö och med benägen hjälp från tidningen kan man t.ex skriva om Migrationsverkets med deras ögon sett orättvisa beslut.

”Att tvinga oss tillbaka till Afghanistan vore lika med döden”
De avslutar sin skrivning med att de kommer att kämpa tillsammans och vi kommer att fortsätta tills vi har beviljats ny prövning. Med andra ord, vi tänker inte lämna landet!!!!

Med detta fall i åtanke är det inte ett dugg konstigt att vissa länder värjer sig med alla tilltänkliga medel från att släppa in dylika ockupanter under flyktingmantel. Har de en gång fått sätta sin fot på Europas mark så blir man ju inte av med dem! Tycker du sedan att det är rätt att det är Sydsvenskan som skall avgöra detta fall eller är det Migrationsverket?
Antingen så kommer dessa tre att få stanna eftersom Migrationsverket som vanligt kommer att få kalla fötter nu när tidningen lyckats med ännu ett snyftreportage i form av en insändare denna gång eller så kommer dessa tre att försvinna in bland de "papperslösas" skara och få alla rättigheter i form av tandvård, sjukvård, bostad, försörjningsstöd, utbildning och annat.
Det enda som de saknar är rätten att vistas i landet. Vilket de enbart kan skratta åt eftersom detta numera saknar all praktisk betydelse.

Jag tänker besvara deras insändare under spalten Åsikter men naturligtvis så kommer detta i vanlig ordning inte att publiceras trots tidningens slogan om att "läsaren har makten  för att vi bryr oss".

Hoppas på svar från dig även på detta mail eftersom du trots allt är en av de få reportrarna som bemödar sig att svara på mina mail./Sandor Herold, Malmö, Sydsvenskan

Onödig oro

Malmö 1-3-2014

Till:

Från: Sandor Herold:
Först vill jag bara gratulera de tre afghaner som nu  protesterar  mot ett avslagsbeslut angående deras asylärende från Migrationsverket. Er oro för att hamna i Afghanistan är troligtvis obefogad enär Sydsvenskans tidigare artikel och nu er insändare kommer att innebära att Migrationsverket som vanligt kommer att få kalla fötter och ändra sitt beslut. Vad som dock är intressant i er insändare är att ni inte alls berör skälen varför Migrationsverket har tagit avslagsbeslutet.

Det ni skriver är att beslutet är orättvist och att man har ifrågasatt trovärdigheten i er berättelse. Det skulle vara intressant att få ta del av de specifika skälen.
Vilka länder har ni rest igenom på er påstådda flykt? Har ni t ex varit i ett EU-land innan ni kom till Sverige?

Att ni påstår att ni mer eller mindre går en säker död till mötes vid en eventuell återkomst till Afghanistan är något som i princip alla som söker asyl i Sverige åberopar oavsett varifrån d kommer och sådant är vardagsmat för Migrationsverket att få höra.

Dock måste jag säga att det ni sysslar med är egentligen inget annat än utpressning och en total nonchalans gentemot svensk lagstiftning när ni skriver att ni kommer att kämpa tillsammans till ni beviljas en ny prövning. Ni har nämligen fått ert fall prövat enligt alla gällande regler och lagar och tydligen har man funnit att era skäl inte är tillräckliga för att få asyl. Det är inte så att man med automatik får stanna i landet enbart för att man har lyckats med att ta sig hit.

Afghanistan är knappast paradiset på jorden men dock är inte  åberopande av ett instabilt läge i landet ett skäl till att få asyl./Sandor Herold,Malmö

"Flyktingbarn" med djungelbeteende härjar vilt.
- "Han är fullständigt livsfarlig”, säger en polis
 RÅA VÅLDTÄKTER I Gävle misstänks mannen ha våldtagit kvinna i 40-årsåldern i november. På tisdag åtalas 23-åringen, som polisen misstänker kan vara den yngste serievåldtäktsmannen genom tiderna. Han står åtalad för grov våldtäkt, försökt till grov våldtäkt och övergrepp i rättssak den 24 december 2013 i Töreboda samt för våldtäkten i Gävle den 23 november. ”Han är fullständigt livsfarlig i vissa lägen”, säger en polisinspektör.
GÄVLE. Han dömdes första gången som 15-åring.
Nu misstänks den 23-årige mannen för nya grova överfallsvåldtäkter – bland annat på en 92-årig kvinna på julafton.
Polisen utreder sam­tidigt om hans dna kan kopplas till flera oupp­klarade våldtäkter.
23-åringen står åtalad för två överfalls­våldtäkter,
Gävle i november och i Töreboda i december. Rätte­gången ­inleds på tisdag i Skaraborgs tingsrätt.
Mannen dömdes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna i Östersund som 15-åring.
Han har ­tidigare bland annat dömts för miss­handel, ­narkotikabrott, rattfylleri och brott mot kniv­lagen.
23-åringen står även åtalad för misstänkt ­utpressning och olaga hot vid ­Falu tingsrätt.
23-åringen ringde på hos en 92-årig kvinna på jul­afton och utgav sig för att sälja blommor.
Men istället för att överlämna blommor våldtog han och misshandlade den gamla kvinnan brutalt ­under dödshot, enligt åtale­t.
På tisdag inleds rättegången mot mannen – som kan vara den yngste serievåldtäktsmannen genom ­tiderna – i Skaraborgs tingsrätt.
Den här killen tycks helt sakna mentala spärrar och är fullständigt livsfarlig i vissa lägen, säger en polisinspektör med insyn i 23-åringens kriminella bakgrund.
Han står åtalad för grov våldtäkt, försökt till grov våldtäkt och övergrepp i rättssak den 24 december 2013 i Töreboda samt våldtäkt i Gävle den 23 november.

Nekar till brott

När han greps för övergreppet mot 92-åringen var han efterlyst sedan en ­månad misstänkt för en överfallsvåldtäkt på en kvinna i 40-årsåldern i Gävle den 23 november.
Under dödshot och misshandel ska han ha våldtagit kvinnan i en skogsdunge. Sedan misstänks han ha tvingat in henne i hennes ­lägenhet där hon våldtogs på nytt. Av misshandeln fick ­kvinnan näsfraktur, sår och blödningar.
23-åringen nekar till brotten.

Kom tillbaka

Mannen dömdes redan som 15-åring för ett grymt våldtäktsförsök mot en kvinna i Östersund. Kvinnan var på väg hem vid 02-tiden på natten när en för henne okänd person dök upp utanför porten och ryckte hennes handväska.
Vid femtiden på morgonen väcktes kvinnan av att det ringde på hennes dörr. När hon öppnade dörren i morgonrock stod väsk­tjuven där och skrek att han skulle våldta henne.
Mannen knuffade in ­kvinnan i sovrummet och slog henne i ansiktet. Kvinnan skrek för sitt liv och mannen sprang till slut ut ur lägenheten.

Mannen kunde senare identifieras som den nu 23-årige mannen.
Han dömdes då – 15 år gammal för våldtäkts­försök, stöld och brott mot knivlagen.
Straffet blev att han överlämnades till socialtjänsten för lämplig vård.
Mannen är även dömd för bland annat misshandel och narkotikabrott. På grund av sin ungdom har han sluppit fängelse.
Kommissarie Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skaraborg bekräftar att man nu söker efter dna-spår som skulle kunna tyda på 23-åringen som gärningsman i andra ouppklarade våldtäktsfall.
– Vi har ett ärende hos SKL (Statens kriminaltekniska lboratorium) men vi har inte fått någon spårträff ännu. Men sökningen är aktiverad så vi får avvakta om det kan dyka upp något, säger Johansson.

92-åring våldtogs på julafton

Max Rödén är sedan tidigare känd av polisen. Det ska röra sig om olika typer av brott. Även sexualbrott sedan en längre tid tillbaka.
Vid Falu tingsrätt är Rödén för tillfället misstänkt för olaga hot och utpressning.
Enligt åtalet ska han i november i fjol ha hotat en 29-årig man i sin familjekrets via sms med att bränna ner dennes hus. Han ska även försökt få mannen att skriva över en bostad på en närstående till honom, uppger SvD. Fria Tider och Exponerat
Liknande nyheter:
 Det nya Sverige
 
Den aktuella chefen i Arlöv heter Mehran Najafi. Han är första generationens invandrare från Iran, kom till Sverige i vuxen ålder. Hur många invandrare har kunnat göra den karriären inom svensk statsförvaltning? Han har varit något att visa upp. Hans etniska bakgrund har bidragit till att han inte långt tidigare fråntagits sitt chefskap. Här var det viktigare att hålla skenet uppe om hur bra det kan gå för en invandrare i Sverige. Och för den reklampelaren har Arbetsförmedlingen offrat ett antal anställdas hälsa och säkerhet.

När Arbetsförmedlingen informerades om att Najafi mordhotat en medarbetare tog dåvarande Länsarbetsnämnden detta med en axelryckning, man brydde sig inte. I dag sitter Mattias Buvari och rycker på axlarna, himlar med ögonen och oengagerat bedyrar att allt är i sin ordning. På sätt och vis har han rätt, allt är i den ordning som är Arbetsförmedlingens ordning. Den ordning som är ett hot mot människors hälsa och säkerhet. Med den kunskap jag har om personen Najafi, är tanken berättigad, de människor som nu i medierna trätt fram och avslöjat honom behöver polisskydd. Dispatch

“Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.”


 ”I Sverige frodas en unik svensk variant av nationalism – den omvända nationalismen. De som hyllar denna linje kan kallas svenskförnekarna. De finns huvudsakligen på vänsterkanten och bland socialliberaler.
 
Eftersom personer med den inställningen styr de största svenska opinionsorganen är det deras åsikt som för tillfället är den politiskt mest korrekta. De tar avstånd från det som kan kallas svenskt. De kan kokettera med sin ickesvenskhet genom att säga att de aldrig hejar på det svenska landslaget i fotboll därför att laget spelar sådan tråkfotboll.

Denna form av nationalism, det totala avståndstagandet, är så typisk för Sverige att den kan kallas ett nationaldrag, unikt för Sverige. Det är också bara i Sverige man kan höra det för svenskar ytterst positivt laddade uttrycket att någon är ”så härligt osvensk”. Motsvarande mening kan aldrig uttalas i till exempel USA, Frankrike eller Japan. Herman Lindqvist

“Ju mindre av nationalism, desto mer framgångsrik kommer mänskligheten att bli 

Fredrik Reinfeldt

1 kommentar:

 1. I artikeln ovan om den fruktansvärt kriminelle och våldsbenägna
  23-åringen ser man på fotot att det är en neger eller för att vara politiskt korrekt färgad.

  Därför är det konstigt att i alla tidningar
  beskrivs han och andra brottslingar som är mörkhyade endast som 23-åring med mörk jacka och mörkt hår. Ibland kan man läsa afrikan men det är felaktigt för i Afrika bor både vita, svarta
  och araber,
  Heima

  SvaraRadera