onsdag 16 april 2014

Ann Heberlein, etikforskare - våld är nödvändigt då det gäller "alla människors lika värde"”Om vi strävar efter en bättre värld måste vi acceptera att våld är nödvändigt”

Ann Heberlein


På ett brev från Kenneth Sandberg svarar Ann Heberlein mycket uttrycksfullt.
  För helvete kenneth.

Är så trött på dina spyor och ert trams om svenskfientlighet.I januari 2009 gav hon ut den uppmärksammade boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, en självbiografisk berättelse om att leva med självmordstankar och svår ångest i  samband med sin diagnos Biopolär 2.. 

Den statliga radion lät i måndags (31 mars) etikforskaren Ann Heberlein hålla ett brinnande försvarstal för det politiska våldet – eller rättare sagt för den typ av politiskt våld som riktar sig åt rätt håll.


 Den kulturmarxistiske gurun Herbert Marcuse ville ersätta det borgerliga samhällets ”repressiva tolerans” med en ordning där personer med konservativa åsikter systematiskt förföljs och utsätts för våld. Foto: Harold Marcuse/CC-BY-SA

När vänster- och högerextremister utövar våld mot varandra måste grupperna bedömas med helt olika måttstockar, hävdar Heberlein. De förra slåss nämligen, till skillnad från de senare, för ”alla människors lika värde” och deras våld kan därför rättfärdigas.

´Det är inte frihetskämparnas och antifascisternas våld som är problemet. Problemet är förtrycket och de fascistiska ideologier frihetskämparna och de antifascistiska aktivisterna reagerar på´, skriver Heberlein.

…En tänkare som hade ett avgörande inflytande på 68-vänsterns tankeutveckling var den tysk-judiske filosofen Herbert Marcuse, som gjorde akademisk karriär i USA och var aktiv inom Frankfurtskolan. I artikeln Repressiv tolerans” från 1965 lanserade han tesen att den tolerans som det liberala demokratiska systemet påstår sig erbjuda i själva verket är en chimär.

Genom att ge vänsterradikaler rätten att yttra sig men inte att handla (det vill säga bruka våld) kunde det borgerliga samhället i den falska toleransens namn suga upp och neutralisera motståndet och inordna det i ett system där vad som skulle anses som rätt och fel redan var på förhand definierat av marknadens propagandaapparat, menade Marcuse. På så sätt kunde vänstern utnyttjas i syfte att upprätthålla status quo.
 
…´Att frigöra toleransen skulle alltså innebära intolerans mot rörelser från högern och tolerans för rörelser från vänster´, sammanfattade Marcuse.

…Det vi bevittnar just nu är hur det svenska etablissemanget håller på att kasta masken och övergå till att öppet legitimera våldsamma grupper och deras metoder. Och det råder ingen brist på opportunistiska sadister som är beredda att träda in och fylla den efterfrågan på våld som därmed uppstår. I värsta fall kan det valår vi just har gått in i bli det blodigaste i modern svensk historia.” Fria Tider, Sveriges Radio 

Om kulturmarxism och dess utövare i Sverige kan ni läsa om här

”Hos Karl Marx (1818-83) är det ekonomin som står i centrum. 


 
Hos Antonio Gramsci (1891-1937) är det kulturen.


Det är genom ”kulturell hegemoni” som den härskande klassen håller sig kvar vid makten, förklarade Gramsci. Vad det gäller är att urholka och ersätta denna hegemoni. Vinna och betvinga den. Inte genom våld utan genom successiv infiltration.
         
Att Gramsci förordade en icke-våldsstrategi har dock ingenting att göra med att han i sig skulle vara motståndare till våld. Alls icke. Strategivalet var taktiskt betingat. Konkurrenterna - Italiens svartskjortor - var duktigare på att organisera sig och därför kraftfullare och effektivare i sin våldsutövning. Därför gällde det att vara listigare.” DSM – Gramscivänstern


Om Frankfurtskolan kan ni läsa mer här:
Tänd ett ljus:

Mer om Ann Heberlein:
ISM:s korrespondens
Svenskfientliga politiker och journalister

Regeringen fortsätter att ”fostra” svenska elever till att tycka rätt och säga rätt.

  ”Regeringen har gett Skolverket i uppdrag att "vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans". Totalt avsätts 9 miljoner skattekronor under en treårsperiod för att motarbeta oönskade attityder bland eleverna.” FriaTider, Vem är rasist och Se upp för folkpartister

Igår kunde man läsa följande på Snaphanen:

”De unga valde att bete sig illa

 Vi behöver hjälp! Vi vet att många av våra följare kommer från Staffanstorp, eller har vänner och bekanta i området. Våra poliskolleger i Staffanstorp behöver er hjälp. Under eftermiddagen besökte ett ungdomsgäng biblioteket i Staffanstorp. Av någon okänd anledning valde dessa att välta omkull hyllor med böcker och de bar sig allmänt illa åt. De sprang senare från platsen. Har ni sett något eller vet något om händelsen? Ring 114 14 eller skicka ett meddelande till tipsapolisen.skane@polisen.se. Du kan vara anonym. Bibliotek vandaliserat av “ungdomsgäng”

Enligt uppgift i olika dagstidningar så sympatiserar varannan LO-medlem med Sverigedemokraterna. Vad gör LO?

Sedan har vi Röda Korset. Generalsekreteraren har 1.100.00 kronor om året. Men ändå måste hon tigga!

På mångas begäran har Snaphanen publicerat Julia Caesars krönika från 2011: 
Våldtagen av staten.


1 kommentar:

  1. Vem fan är inte trött men kanske inte på spyor utan på denna skattefinansierade självupptragna varelse med dödslängtan? Jag är det i varje fall.

    SvaraRadera