tisdag 1 april 2014

Dementa Maud. Mörkläggning av våldtäkter. Att vara mamma i Sverige
En av de värsta bland värstingarna – Maud Olofsson som inte minns något om Nuon-affären. Kanske håller hon på att bli dement! 
Ta del av Maud Olofssons bevingade tal i Almedalen - Invandrarna bär upp välfärdens kärna

 ”Som förklaring till att hon inte vill vittna i Konstitutionsutskottet (KU) säger Maud Olofsson, tidigare centerpartist, att hon ”har svårt att svara på frågor om en fem år gammal händelse”. I sin nyutkomna memoarbok minns däremot Maud Olofsson replikskiften som ligger mer än 20 år tillbaka i tiden, och händelser från söndagsskolan.
….SvD Näringsliv avslöjade i februari 2013 att Maud Olofssons egna tjänstemän varnat för att priset på Nuon varit för högt. Vid tidigare intervjuer med SvD Näringsliv har Maud Olofsson också haft en bättre minnesbild av vad som hänt. Bland annat mindes hon mycket väl att statsminister Fredrik Reinfeldt (M) var informerad.

Detta faktum verkar dock inte Fredrik Reinfeldt minnas. I vart fall hävdar statsministern motsatsen - han har inte varit informerad.” Hela artikeln

Artikelförfattaren frågar sig  om Maud verkligen är kvalificerad för alla sina styrelseuppdrag. Nedanstående är ett utdrag ur en artikel om Maud Olofsson.
 
”Det tunga arvet
Hon fick lite byråkratpolitiska jobb hemma, utredningar och uppdrag. Så småningom blev hon vd för Hushållningssällskapet i Västerbotten, ett bolag med syfte att hjälpa företag på landsbygden. Det var 1997.
Senare skulle Maud Olofsson skälla på bidragstagare och göra en stor poäng av att hon själv haft egen erfarenhet av att vara företagare. Men under sina fyra år som vd präglades verksamheten av bidragsberoende och felsatsningar.
Hushållningssällskapet satsade bland annat på ett dotterbolag, vars affärsidé var att odla skiitake-svamp. Men man glädjekalkylerade efterfrågan. Strax efter att Maud slutat begärdes bolaget i konkurs. Med över en miljon i skulder.
– Varje satsning på nya företag är förenad med risker, försvarade sig Maud Olofsson.
Men svampfiaskot var inte det enda problemet hon lämnade efter sig. Överdimensionerad personal, rörig finansiering och eldsjälar som saknade ekonomisk kompetens hade den nya ledningen att hantera.
De tvingades till och med sälja sällskapets ögonsten, herrgården Stenfors, till underpris. De såg ingen annan utväg.” Läs hela denna artikel på Fokus

Fr. Snaphanen:
En krigsförklaring mot hela det svenska folket
Insändare: Kalla mig racist men här går gränsen för tålamodet

”I Sverige begås enligt BRÅ minst 36.000 våldtäkter per år. Över 100 om dagen! Det är en ökning med 1.000% på 20 år. Mörkertalet, 80-90%, vågar man knappt tänka på. Detta kan inte förklaras av att lagen 2005 ändrades så att fler brott betraktas som våldtäkt. Internationell forskning ger heller inget belägg för att det skulle skett någon ökning av anmälningar just i samband med lagändringen.

Enligt FN:s statistik begås i Sverige 53,2 våldtäkter per 100.000 invånare. I Norge är siffran 19,8, i Finland 17,2, i Danmark 7,3, i Japan 1,2. I Norge är man som bekant mer ärlig i debatten. Den norska polisen meddelar att ALLA överfallsvåldtäkter i Oslo begicks av invandrare under den senaste perioden. Liknande uppgifter finns i Danmark. Det är svårt att tro att det skulle vara annorlunda i Sverige.

Kvinnor levde tryggare i Sverige på 1200-talet än i dagens samhälle. Birger Jarls kvinnofridslag utkrävde mycket stränga straff för våldtäkt. Gärningsmän dömdes till förlust av egendom, vanära och fredlöshet. Bara att kalla någon för hora kunde leda till dödsstraff på den tiden.

Som far och morfar blir jag rasande när detta går upp för mig. Att våldta svenska kvinnor för att demonstrera sin kulturella överlägsenhet är ju en skamlöshet utan motstycke. Lägre kan man inte falla. Det är ju inte bara en fruktansvärd förbrytelse mot svenska kvinnor. Det är en krigsförklaring mot hela det svenska folket och ett utstuderat hån mot svenska män som inte kan försvara sina kvinnor i ett samhälle där själva problemet förnekas och därmed i stor utsträckning tolereras – ja t.o.m. uppmuntras genom denna ofattbara flathet och godtrogna bortförklararanda.”
Sverige är det en extrem mörkläggning av vilka som begår våldtäkt. I  mindre  delstudier har dock sanningen läckt ut, 80% är invandrare. I  Norge och Danmark, finns det mer öppenhet, men dock inte helt. ..

I Danmark, begicks 67% av våldtäkter i hela landet och 75% i Köpenhamn av invandrare år  2004. Den dåvarande justitieministern Lene Espersen lovade ett etnificerat brotts- och våldtäktsstatistik, men det var snabbt "glömt"…

Det är egendomligt att det radikala och det politiska feministparadiset är landet, där man gör allt för att mörklägga ett rekordstort  våldtäktstal men där man inte kan skydda kvinnor från de mest grundläggande av alla grymheter och krigsförklaringar: VÅLDTÄKT


Det är viktigare att det finns jämställdhet i bolagsstyrelser och att män döms hårt för att betala en prostituerad än att svenska kvinnor kan röra sig i det offentliga rummet utan rädsla för överfall. Ett litet exempel: Nära 40 procent av kvinnorna i Örebro län vågar inte gåut ensamma. Tala om signalpolitisk idioti.” Snaphanen och AvpixlatAv Linda Bjuvgård

Turid Lundberg sprider  i sin artikel  på sajten Newsvoice myten om den svenska förträffligheten. Hon skriver att det är lättare att vara mamma i Sverige än i Schweiz och insinuerar att svenska mammor är bortskämda. Det är hög tid att sluta sprida den myten och istället tala om hur det egentligen är.Turid säger om de svenska mammorna:
De behöver inte ge upp sitt liv för sina barns. Vardagen är ett pussel med hämtnings- och lämningstider, handling, matlagning, hushållsarbete och fredagsmys efter en avklarad vecka. Det är rörigt, men man hjälps åt, och det går bra.
Problemet är att det inte går bra. Förutom det faktum att ekorrhjulet håller oss separerade från varandra så tenderar dess skoningslösa malande göra många av oss utmattade och sjuka.
Turid beskriver den svenska drömmen vidare:
I Sverige är det lättare att vara mamma. Här får man (om yrket så kräver) graviditetspenning, föräldrapenning och garanterad plats på dagis till fantastiskt låga priser (jo, jag vet att många svenskar gnäller om för höga maxtaxor, men de har ingen aning om hur tacksamma de ska vara, för utan statlig hjälp är dagis en lyx som få kan unna sig).
Detta matas vi ständigt med från media och politiker men Turid tyckte visst att vi behövde upplysas om vår bortskämdhet en gång till.
Alla dessa bidrag och rättigheter kan vid första åsynen framstå som fantastiska. Den svenska modellen ämnar göra kvinnorna jämställda männen. Bra, men man glömmer att det finns tre parter i målet. Man glömmer barnen. En riktig jämställdhet tar in även deras behov i beräkningen, något som man inte gör i Sverige. Den svenska modellen är dock inte bra ens för kvinnorna själva. Den gynnar mest arbetslivet.

Det är ju inte primärt en fråga om frigörelse av kvinnorna för kvinnornas skull. Den enda frigörelse som sker är den där kvinnorna frigörs från sina barn till förmån för arbetslivet och den ekonomiska tillväxten. Det är en bluff alltihop.

Om samhället verkligen hade önskat att frigöra, inte bara kvinnor, utan alla människor så skulle det t ex kunna se till att den som vill vara hemma med sitt barn (kvinna eller man) får en redig ekonomisk ersättning för det och pensionspoäng. Ja, detta inom ramen för samhällets nuvarande grund med ett monetärt system och lönearbeten. Det går förstås att tänka sig en helt annan värld också. Free your mind.

… det är aldrig någon som ifrågasätter själva strukturen! Den svenska statsstyrda formen av barnomsorg tycks nästan helig och får inte ifrågasättas i sin grund. Den marknadsförs ju som bekant som ”världens bästa förskola”. Så vad innebär den?

Så nej Turid, det är inte lättare att vara mamma i Sverige. Det är lättare att lönejobba i Sverige fast man är mamma. Men själva mammajobbet förväntas du lydigt överlämna till staten, annars blir du hånad, utan pensionspoäng och ekonomiskt barskrapad.” Läs hela denna intressanta artikel.

Läs resten på Krönikesamlingen
Där finns mer om:
- Mammans frigörelse från vad?
- Barngrupperna en rationell stordrift
- Barnen blir sina egna föräldrar
1 kommentar: