tisdag 15 april 2014

Fulmedias nya stjärna - den genomkorrumperade Dan EliassonRegimmedias nya propaganda-stjärna - Dan Eliasson är stolt

   -"Det gäller att veta vem man ska spy på i Sverige!  HA-HA! Tur för mig att fulmedia lät mig orera fritt om min egen fullkomliga förträfflighet - och aldrig ställde den enda relevanta frågan, dvs om mina offentliga äckelspyor är förenliga med min yrkesroll." Soldatmamma
Dan Eliasson, härskarteknikern, en man som upplevs som hotfull och trakasserande, farlig och maktfullkomlig. Soldatmamma

Gästskribent:
Försäkringskassan, korruptionen och svågerpolitiken
Det blåser full orkan kring Försäkringskassans (FK) ledning sedan svågerpolitik, jäv och slöseri med allmänna medel upptäckts. Kommunikationsdirektören Jonas Lindgren har sagt upp sig med omedelbar verkan sedan det upptäckts att han anställt sin flickvän som sin närmaste chef. Hennes lön höjdes med 9.000 kronor och Lindgren köpte genom FK en extern kurs åt henne för nästan 200.000 kronor. Dessutom fick hon lön under en privat resa med Lindgren till Miami. 

Utredningen om detta sopades under mattan av generaldirektör Dan Eliasson. Eliasson har dessutom höjt Lindgren till skyarna som en av de bästa kommunkationsdirektörerna i Sverige. FK har 45 anställda på kommunikationsavdelningen. Trots detta köper Lindgren in konsulttjänster från Prime PR och har även heltidsanställt 2 personer från detta företag med arbetsplats på FK. Nog är väl detta att som kommunikationsdirektör underkänna sin egen kompetens? Utan att få det sanktionerat köpte Lindgren IT-tjänster för 450.000 kronor. Mest häpnadsväckade är att Jonas Lindgren sedan 2012 från Prime PR köpt tjänster för 38,6 miljoner kronor. Thomas Eneroth (s), socialförsäkringsutskottet, säger i detta sammanhang att det finns i dag 75.000 utförsäkrade som hade haft bättre nytta av pengarna. Lindgren och Eliasson arbetade tillsammans på Migrationsverket och när Eliasson kom till FK köptes den tidigare kommunikationsdirektören ut med 440.000 kr för att ersättas av Lindgren.

Försäkringsdirektören Svante Borg, opponerade sig mot Eliasson och köptes ut för 2.580.000 kronor. 


Borg ersattes av Dani Razmgh, som anställde sin sambos son och försökte ordna arbete åt sin sambo. 


Fyra andra höga chefer som inte passade Eliasson har köpts ut för en kostnad av 2.941.000 kronor. Så här arbetar ledningen för FK samtidigt som handläggarna av svårt sjuka - för att dessa ska få sjukersättning - kräver att få veta när de ska dö? Det finns en uppsjö av förnedringar från anställda på FK. Dags för socialförsäkringsminister Ulf Kristersson att ta sitt ansvar och byta ut hela ledningen och detta skall ske utan frikostiga avgångsvederlag och bonusar. Det räcker nu är det många som tycker.
Anders Andersson, Samhällsdebattör
Södervångsvägen 47 B
246 36  LÖDDEKÖPINGE

Yttrandefrihet börjar bli en bristvara i Sverige
En kommentar på Gotiska:
Nu ska jag berätta en hemsk – vision – . Eller en hemsk fantasi alltså. Eller en – målning – , om man så vill….

Det är människor, mängder och åter mängder av människor, stora som små, unga som gamla, men ungdomar och mest medelålders ändå, som sitter i öppna tågvagnar som sakta kör genom landskapet. Människorna sitter tätt, tätt bredvid varandra. Kanske ca 10 på varje bänkrad, med ca 20 rader i varje tågvagn, och tåget är oändligt långt. Oöverblickbart långt. Tåget kör sakta och det fylls med jämna mellanrum på, utan att stanna, med nya fullastade vagnar med människor …

Detta tåg går ganska långsamt, men det ändå ständigt i rörelse. Passagerarna vet inte alls vart de är på väg, men de har en sak gemensamt där de sitter, tätt ihop på tågvagnarna. Det gemensamma är att de sitter och smågungar tillsammans, fram och tillbaka, samtidigt som de småsjunger, eller rabblar, en ramsa, en harang, en devis, som de samtidigt verkar vara – hypnotiserade – , av.

Det är som om ramsan, orden, har en slags – hypnotiserande effekt – på passagerarna. Det verkar föra in dem alla i ett slags– transtillstånd – . De blir då – hypnotiserade – av denna ramsa, denna harang, denna – chant – . Kanske man också skulle kunna kalla ramsan för en slags – bön – . En bön, som då medför att passagerarna kommer in i detta transliknande tillstånd av hypnotisk art, som får dem att känna sig väl till mods.

Denna ramsa, denna harang, denna paroll, denna bön, eller denna devis är då de rabblande orden, som de uttalar i kör, samtidigt som de då vaggar fram och tillbaka tillsammans på sina tågsäten i det oändligt långa tåget, som ingen varken kan kliva på eller av, utan endast färdas med, till för alla passagerarna okänt mål.

Ramsan, den hypnotiserande och lugnande ramsan, låter då som följer nedan. Den uttalas med ett slags monotont halvsjungande, som har just en lugnande och samtidigt hypnotiserande effekt. Alla passagerarna på tåget blir egentligen som liknande gamla grammofonskivor som hakat upp sig, eller liknande programmerade robotar, som då är programmerade att upprepa den hypnotiserande frasen:

- ”Alla människors lika värde. Alla människors lika värde. Alla människors lika värde. Alla människors lika värde. Alla människors lika värde. Alla människors lika värde. Alla människors lika värde”. Osv. osv. osv. 


Tåget åker hela tiden vidare, med en oändlig och oöverblickbar rad av tågvagnar efter sig som sakta fylls på med nya fullastade vagnar utan att tåget ens det minsta saktar in, eller stannar upp, så att människorna kan kliva av, och börja se sig omkring.” Gotiska, Sverige den nya sovjetstaten och  Röda Korsets svar till Peter Harold

Enligt uppgift i olika dagstidningar så sympatiserar varannan LO-medlem med Sverigedemokraterna. Vad gör LO?


Sedan har vi Röda Korset. Generalsekreteraren har 1.100.00 kronor om året. Men ändå måste hon tigga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar