lördag 26 april 2014

Kommunernas gigantiska skulder, sveket mot pensionärerna och fjäskandet för nysvenskarna”500 miljarder, Borg och de "lönsamma"... 

Jaha, då har det kommit i tryck, det alla svenska "demokratiska och transparenta" kommuner gör allt för att mörklägga. Ja, inte bara kommunerna mörklägger, även regering och riksdag undviker att ta upp ämnet och media låtsas som det regnar. Allt är med andra ord som vanligt i DDR-Sverige.

Och slutligen kommer vi då till det mörklagda "ämnet" som är skuldsättning. Jag läser i Dagens Samhälle att de svenska kommunernas skulder uppgår till 500 miljarder, nästan 14% av BNP, och som i årsränta kostar oss omkring 10-12 miljarder. För att få ett hum om vilka siffror vi rör oss med så kan vi ställa den kommunala låneskulden på 500 miljarder i relation till den svenska statsskulden, vilken i mars 2014 uppgick till ca 1 247 miljarder. År 2011 uppgick den kommunala låneskulden till 336 miljarder och statsskulden till 1 056 miljarder.
De ytterligt få ställen som nämner den fruktansvärda kommunala låneskulden nämner inte invandring eller asylsökande med ett enda ord. Men däremot redovisas mycket ingående och tydligt de ökande kostnaderna för kommunernas äldre invånare och för det ökade antalet barn i grundskolan. Men tro inte att det med ett ord nämns att dessa båda grupper tillför något till samhället, ånej, det är bara invandrare och asylsökande som är lönsamma och betraktas som närande tillgångar. Aldrig med ett ord nämns att invandrare och asylsökande kostar. Adderat,Exponerat

Pensionärernas köpkraft halkar efter
Landets pensionärer har tappat en femtedel i köpkraft mot löntagare sedan 2006. Rensat för inflation har nettoinkomsten (pension eller lön efter skatt) ökat med 5 procent för pensionären och med 26 procent för löntagaren. Det framgår av en ny rapport från Skattebetalarna.
- Det finns starka privatekonomiska skäl för att sänka skatten för landets pensionärer mer än vad som skett hittills. Lägre skatt skulle stärka deras ofta ansträngda privatekonomi och bidra till att bygga upp en buffert och en egen trygghet, säger Joacim Olsson, vd för Skattebetalarna.
I rapporten analyseras utvecklingen av pensionärernas nettoinkomst (pensionen efter skatt) och dess köpkraft jämfört med om de haft samma utveckling som yrkesaktiva.
Den som hade en pensionsinkomst på 15 800 kronor i månaden år 2006 har i år 31 700 kronor mindre att röra sig med jämfört med en löntagare som hade en lika stor arbetsinkomst 2006. Totalt har löntagaren fått 174 000 kronor mer, efter skatt, 2007-2014.
Den stora skillnaden i nettoinkomst beror bland annat på att löntagaren haft en snabbare löneutveckling och lägre beskattning genom jobbskatteavdrag. Pensionärerna har också fått sänkt skatt genom förhöjda grundavdrag, men den så kallade bromsen i pensionssystemet har samtidigt hållit tillbaka pensionerna.
- Pensionerna har halkat efter under en lång tid och därför har de senaste årens skattesänkningar, genom förhöjda grundavdrag, varit viktiga. Men nu är det dags att ta ytterligare steg för att stärka pensionärernas nettoinkomst, säger Joacim Olsson.
Gå vidare till vår kampanj och hjälp till att avskaffa pensionärsskatten!

En nyhetsartikel om rapporten publicerades av Svenska Dagbladet den 16 april.: "De senaste åtta åren har den som jobbar fått 174 000 kronor mer efter skatt jämfört med en medelpensionär. Det visar en ny rapport från Skattebetalarna. Pensionärsföreningarna kräver ändring, men i valrörelsen lyser frågan än så länge med sin frånvaro." Läs artikeln i SvD

 Från en utflyttad svensk kom en påskhälsning och jag tar några valda delar därifrån bl.a.

Romernas nationaldag. Ramadan. Sänkning av konsumtionsnivån. Tredje världskrig. EU och GMO.

"I dag såg jag någonting underligt i min svenska kalender ; den 8e april var det markerat ” Romernas nationaldag”». Min undran är ; vem har kommit fram till det ? Och varför romerna ? Varför exkluderar man de andra zigenska stamgrenarna ? Alla romer är zigenare men alla zigenare är inte romer. Dessutom så undrar jag hur man kan ha en nationaldag utan att ha en nation ? Och varför har man inte inkluderat Frankrikes nationaldag ? Den 14e juli blev ju trots allt ledstjärnan för den demokratiska utvecklingen i västeuropa. Enligt Burde Förlags AB, Växjö vill man inkludera de viktigaste minoritetsgrupperna i Sverige och då har man gett erkännande åt norrmän, danskar, finnar, samer, muslimer och romer medan alla andra som tyskar, fransoser, engelsmän etc. inte räknas som viktiga (!)

Dessutom så har den muslimska fastemånadens, Ramadan, inledning fått en fast dag, vilket den inte har i verkligheten. Ramadan infaller under den nionde månaden i det muslimska året den dag då imamen på platsen (som varierar) ser nymånen, et voilà !
Svenska myndigheter och organisationer springer benen av sig för att tillfredsställa hundratals kulturers behov av erkännande, samtidigt som man förnekar sin egen kultur. Denna oikofobi är ett märkligt och unikt svenskt fenomen som jag bara kan förklara med att landet styrs av en kulturelit, journalister och politiker.

Vi går mot bistrare tider och det är vårt gemensamma ansvar att anpassa oss därefter. Det innebär en sänkning av vår nuvarande konsumtionsnivå.  D.v.s. vi kan ju i och för sig köra på som om ingenting har hänt eller förändrats ytterligare några år, men hur stämmer det med ansvaret för kommande generationer ?

Jag har svårt att tänka mig ett tredje världskrig, vi har avancerat så mycket inom informationsteknologin att vi bör kunna undvika större konflikter. Att t.ex Nato skramlar lite med vapenhot kan man nog ta med en nypa salt, de måste ju göra någonting som att ropa « vargen kommer » för sitt eget självberättigande. Min uppfattning i ukrainakrisen är att detta är ett internt rysk/ukrainskt problem som väst skall hålla sig borta ifrån (och glöm inte att där är ett femtontal atomkraftverk i området). Tyvärr så styrs EU av fårskallar vilket bekymrar mig mer än något annat. Vi har i Europa byggt upp en superbyråkrati av teknokrater, de flesta politiker som antingen skickats till Bryssel för att vi skall slippa dem på lokalplanet, eller som en språngbräda  inför framtida uppdrag.

Jag var en varm anhängare av EU i början, fram till den plötsliga utvidgningen från 15 till 27 medlemmar. Att ta in östeuropeerna på ett bräde var ett katastrofalt och irreversibelt misstag vilket vittnar om intelligensnivån inom EU-ledningen (en varm förespråkare för detta felgrepp var Carl Bildt) I dessa länder råder politisk anarki, ekonomisk kaos och en maffios brottslighet som inte hör hemma i ett civilisierat Europa. Basta !Vi har snart EU val och därför hastar det med att få igenom det nya handelsavtalet mellan USA och EU för att påtvinga och ställa folket och de nyvalda inför ett fait accompli. Detta avtal förhandlas mellan EU-kommissionen och USA i största hemlighet, « en misstänkt hemlighet ». Det handlar om  the transatlantic partnership som skall garantera fri handel med gmo, pesticider och hormonbehandlat kött etc, dödsstöten för småskalighet och ren mat. Eftersom jänkarna (som är anställda på faktiska meriter) är smartare än eu-byråkraterna (som är anställda på politiska meriter) och det föreslagna avtalet syftar till att skydda producenten snarare än konsumenten, så befarar jag det värsta. 

Häromdagen ringde en god vän och berättade om den svenska riksdagskvinnan som i en intervju sa "Vi har kommit överens om vilka värderingar som skall gälla (i Sverige)". Alltså, de politiskt korrekta apostlarna i Stockholm bestämmer över hur vi skall tänka (!) Men hur infångar och fjättrar man tankens fria flykt ? Här nere på de lata latituderna finns det en rolig veckotidning "Le canard enchainé"» den fjättrade ankan ,som genom sina spetsfundiga analyser och kommentarer höjer blodtrycket hos de flesta politiker. Tänk om det fanns något motsvarande i Sverige (!) ” 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar