tisdag 8 april 2014

Storbritannien - ett land i ruinerFr. Snaphanen -Kanal 4: Nigel Farage: Vem är du?

Superb dokumentär, inte minst Farages rundtur och visning i Europaparlamentet. Man ser även den före detta EU-motståndaren Neil Kinnock som, efter noggrant övervägande, valde att bli mångmiljon är i EU, tillsammans med sin fru. Man tänker naturligtvis på hur mycket hans svärdotter är på väg att berika familjen ytterligare (Helle Thorning-Schmidt).

Deadline kallade häromdagen Farage för "populist". Jag är ganska irriterad över att få veta av journalister vilka som är populister, och jag misstänker att de bara säger det av överensstämmelse med andra: När alla andra journalister skriver det, måste det vara sant. Deadline kan själva vara populister. I verkligheten vet dessa journalister väldigt lite om EU projektet, som framgår briljant beskrivet i dokumentären. De känner varken människorna eller de otaliga institutionerna, och de erkänner det. 52 mycket väl spenderade minuter, en dokumentär som handlar inte bara om en varm människa, men också är gjord med massor av engelsk humor. Den har en ton som inte kan göras någon annanstans.”Snaphanen

Kommentar på Snaphanen i detta inlägg:
 Angela - Posted: 4 April 2014 - 19:06 
”Ja, samtliga kommentatorer beskriver samhället precis som svenskarna försökt göra. I alla fall de som insett vad som är att vänta. Men hellre för att göra något åt situationen skjuter man budbärarna. Alla i hela västvärlden som analyserat samhällsutvecklingen har insett konsekvenserna. Som jag sagt förut är Sverige “först ut på banan” och konsekvenserna blir tydligast, skarpast och först uppmärksammade i all sin kraft. Det som händer i Sverige här och nu kommer att hända i övriga länder i västvärlden om man inte på allvar tittar på Sverige nu och gör något för att stoppa utvecklingen. Sveriges situation måste rejält upp på agendan i hela västvärlden. 

I amerikansk litteratur (forskning) har man redan tagit upp medelklassen som kommer att försvinna. Det har inte gått upp än för medelklassen i Sverige. De är vare sig kunniga eller välinformerade. De tror på fullaste allvar att globaliseringen inte drabbar dem. Nu först börjar det drabba journalisterna. De som inte ville ta upp frågan när det drabbade andra yrkesgrupper i Sverige med ohälsa, självmord, mobbing och “tystnaden på arbetsplatsen” som följd i takt med alla “omorganisationer” och slimmade organisationer. En följd av globaliseringen. Arbetsmarknaden skall krympas och folk slåss om jobben. Som någon “höjdare” uttryckte folk kommer i framtiden att slåss om att få sopa gatorna utan lön. Jag tror jag skrivit det förut om alla från medelklassen med välbetalda jobb som intervjuas i SVT och med förvåning i ansiktet uppger att de från den ena dagen till den andra blivit arbetslösa, hemlösa och nu får stå i sopp- eller matkö. Det är inte frågan om ett tvåtredjedels samhälle utan om ett enfemtedelssamhälle. Läkare, journalister, jurister, ingenjörer, företagare kommer att utsättas för global konkurrens och hamna på gatan. Det börjar alltid med de längst ner på samhällsstegen. De har ingen ork att försvara sig. De faller direkt. De får full sjå att försvara sig mot maktelitens övergrepp. Det är först när det når medelklassen och övre medelklassen som det egentliga motståndet kommer. 

I USA är det redan ett faktum att lägre medelklassen som lärare, poliser, brandkår blir utan pensioner när samhället kraschar. Detroit är ett exempel. 

Obehagliga sanningar har man alltid svårt att ta till sig. Det händer inte mig bara alla andra. I Sverige hör man de från arbetarklassen som låtit sina barn studera säga att deras barn är så högt utbildade att det händer inte dem. Samma villfarelse har länge varit känd i arabstaterna där de högutbildade ingenjörerna, läkarna och juristerna inte fått jobb för jobben finns inte. Därför söker de sig till väst för att upptäcka att jobben finns inte där heller för där är lika många utbildade.


 Bra gjort, Tony Blair. Konflikten eskalerar utan att du behöver lyfta ett finger. Se också
Detta är inte det Storbritannien vi stred för, säger de ”okända krigarna” från Andra världskriget.

De föraktar vad som blivit av det Storbritannien de en gång kämpade för att rädda. Det är inte vårt land längre, säger de, i sorg och ilska.

Vårt brittiska kultur försvinner bort i allt snabbare takt", skrev en före detta Durham Light Infantryman,, "och vi är mer eller mindre förbjudna  att göra några kommentarer." En änka från Solihull skyllde på Thatcheråren "när vi började att förlora all vår industri och vinsten blev det enda målet i livet ". Hennes man, en veteran från Dunkerque och Burma, dog som en besviken människa som ansåg att hans sju år i armén var bortkastade. "Det är 18 år sedan jag förlorade honom och när jag tittar runt delar av Birmingham i dag kan man inte tro att man är i England.” ' Britain first 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar