fredag 4 april 2014

Tredje Riket - USA. Kristna halshuggna i Somalia och KenyaVärre än Tredje Riket?

“The world needs to understand that the neoconservative US government is the Third Reich on steroids. It is a malevolent force with no sense of justice or respect for truth, law, or human life…”Paul  Craig Roberts

”Världen behöver förstå att den neokonservativa amerikanska regeringen är Tredje riket på steroider. Det är en illvillig kraft utan känsla för rättvisa eller respekt för sanning, lag , eller människoliv. Fråga bara invånarna i Irak, Afghanistan, Libyen Syrien, Palestina, Pakistan, Jemen, Somalia, Libanon, Honduras, Venezuela, Kuba, Iran. Till och med de vilseledda västra ukrainarna kommer snart att börja fatta.
Obama själv har förklarat att USA är "den exceptionella nationen. " Det här är den neokonservativa versionen av Hitlers förklaring om att den tyska nationen var exceptionell och därför stod över andra. Enda skillnaden mellan Washington och nationalsocialistiska Tyskland är att Washington har en betydligt mer kraftfull polisstat och kärnvapen .
Den hybris och arrogans som kommer ur Washingtons tro om att vara regeringen för den ”oumbärliga och enastående nationen" betyder att Washington saknar varje respekt för annat land, och inte heller för lagar - varken sina egna eller internationella . Washington kan invadera länder utan orsak, en krigsförbrytelse. Washington kan kidnappa och tortera människor, ett brott enligt amerikansk och internationell rätt . Washington kan nonchalera folks självbestämmande, som krimbornas. Hur kan krimbor rösta om sin egen framtid utan Washingtons samtycke, och utan att Washington avgör resultatet? Washington förklarar Krim-folkets självbestämmande ’illegitimt och illegalt’, och vägrar att erkänna deras rätt till självbestämmande, medan man gör anspråk på att vara hemorten för "frihet och demokrati."
Ingen regering i mänsklighetens historia kan komma i närheten av Washingtons hyckleri och illvilja. Beväpnad med kärnvapen och en militärdoktrin om förebyggande första-slag, utgör Washington självt hotet mot  kanske allt liv på jorden."
”No government in human history can come close to the hypocrisy and malevolence of Washington. Armed with nuclear weapons and a military doctrine of pre-emptive nuclear first strike, Washington alone stands as the threat to life on earth."
Hur blev det så? Under efterkrigstiden och Kalla kriget växte vi ju upp med en bild av USA representerande frihet, demokrati och annat positivt.
• En första varningssignal var kanske president Eisenhowers avskedstal i amerikansk TV 1961, där han varnade för det militärindustriella komplexet, med stor makt och i kombination med egna särintressen.
• Två år därefter blev president Kennedy mördad.
• Senare, på 60-talet och 70-talet, kom Vietnamkriget.
• På 90-talet släpptes det ursinniga bombkriget mot Serbien lös.
Men än värre skulle det bli!
Efter WTC-dåden den 11 september 2001 - som jämförts med Pearl Harbour - släppte spärrarna helt.
• Inrikes kom Patriot Act med övervakning och möjligheter att spärra in dissidenter på obestämd tid utan rättegång. Läs hela artikeln på Tänd ett ljus
Tänd ett ljus - Janne Milld har tillsammans med Björn Hammarbäck startat en förening Opinionsbildarna och behöver all hjälp de kan få med att distribuera information i hela Sverige. Detta val är viktigare än någonsin. Nu måste svenska folket sätta ner foten och visa att man har fått nog.

Klokt – man skall inte applådera när politiker pratar strunt
Kristna halshöggs offentligt i Somalia -
Veckorapport 12, April 2014"Kära vän,

Denna vecka ber vi för våra lidande bröder och systrar i Somalia, där en kristen mor nyligen blev halshuggen framför ögonen på sina barn, samt för offren för en attack mot en kyrka i Kenya.

SOMALIA
Den 4 mars kallade medlemmar av den jihadistiska gruppen Al-Shabaab invånarna i hamnstaden Barawa i sydöstra Somalia till stadens centrum för att bevittna avrättningen av Sadia Ali Omar (41) och hennes kusin Osman Mohamoud Moge (35), som hade upptäckts vara kristna. Ett ögonvittne berättar att innan de halshöggs kungjorde en av militanterna:
Vi vet att dessa två är kristna som nyligen kom tillbaka från Kenya - vi vill utplåna varje hemlig kristen som bor inom mujahidins (jihadisternas) område.”

I folkmassan som bevittnade avrättningen fanns Sadias två döttrar, 8 och 15 år gamla. Enligt uppgift skrek den yngre av döttrarna och ropade att någon skulle rädda hennes mamma. Flickorna förflyttades senare till en annan plats med hjälp från en vän. Enligt en källa fruktar man nu att Al-Shabaab ska hålla ett öga på flickorna för att senare döda dem också.
”De har spioner överallt i Somalia”, säger en icke namngiven källa.

Al-Shabaab är den somaliska cellen i det militära islamistiska organisationen Al-Qaida. Bland deras mål finns att införa strikta sharialagar och rensa bort alla kristna ur landet. Gruppen misstänks ligga bakom ett antal attacker mot kristna i Somalia. Eftersom att lämna islam är belagt med dödsstraff i landet måste kristna samlas i hemlighet. Ändå är somalier med kopplingar till Kenya, där majoriteten av befolkningen är kristen, starkt misstänkta av Al-Shabaab.

KENYA
Under en gudstjänst i den fullsatta Joy Jesus Church i Likoni den 23 mars stormade två beväpnade män in.
”Båda bar stora vapen och började skjuta omkring sig. Jag föll till marken och kunde höra skrik”, berättar Lilian Omondi, som ledde en bön vid tiden för attacken. Två personer dog på platsen och ytterligare två dog av sina skador. Dessutom vårdas 17 personer på ett sjukhus nära Mombasa, landets näst största stad. Lokalpolisen bedömer att männen var beväpnade med automatvapen, baserat på det stora antal patronhylsor som hittades i kyrkan. Angriparna kunde fly innan polisen hade hunnit till platsen.
Det här visar alla tecken på att vara ett terrordåd, eftersom angriparna inte stal någonting och verkade fokuserade på att döda”, säger polischef Robert Mureithi.

Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken, men ett stort antal attacker mot kyrkor i Kenya är kopplade till Al-Shabaab. Säkerhetsåtgärder har vidtagits, men dessa attacker är fortsättningsvis ett återkommande problem.
”Våra poliser finns där ute, de gör allt de kan för att bekämpa brottslighet och terrorism”, säger inrikesminister Joseph Ole Lenku.
Ändå finns det en fortsatt oro i Kenya över hur enkelt dessa attacker går att genomföra."Martyrkyrkan

1 kommentar:

 1. Allting var bättre förr - eller beror det på att man numera får kunskap om allt som sker i hela världen.

  Men så mycken brottslighet och våldtäkter som det är numera
  tror jag inte det var i Sverige innan den stora INVANDRINGEN -
  främst då från kulturer med en helt annan brottsuppfattning.
  Heima

  HEIMA

  SvaraRadera