måndag 12 maj 2014

Klockringning i Jönköping, Gudrun Schyman i "medvind", synpunkter på registrering av romerSvenska Kyrkan Mobiliserar med Klockringning i timmar 1 maj i Jönköping, då Svenskarnas Parti demonstrerar.
Fredagen den 9:e maj 2014

Dag Sandahl, född 1948, präst i Svenska kyrkan, teologie doktor, forskare och författare.

”De rättfärdiga

Det var väldigt vad Jönköpingsprästerna gjort Svenska kyrkan populär med sitt ringande. När kyrkklockorna ringde i Halmstad (varje kvart dygnet runt) var det inte lika populärt, minns jag.

Faktoiden just nu handlar om att de ringde för att varna för fara, precis som 1939. Nu var klockringningen, som påpekats, en del av mobiliseringssystemet och jag tror att det systemet bestod länge. När krigsmakten och jag började vår gemensamma resa på 1960-talet lärde vi oss att så kunde inkallelsen gå till. (Krigsmakten, ja. Skillnaden mellan krigsmakt och försvarsmakt är inte så stor, kan det tyckas. Ett perspektivskifte. Tja, krigsmakten lyckas inte ställa till med krig medan försvarsmakten inte lyckas ställa till med försvar, det är väl det hela.) En vacker tanke kring ringandet visade sig alltså vara komplett fel.

Men det var väl rätt att ringa? Ringde man i två timmar?

Frågan är inte om högergrupper mobiliserar. Det är valår i Europa, klart de mobiliserar. Det brukar kallas demokrati. Den intressanta frågan är förstås varför de mobiliserar, vilket ärende som är deras. Jag har fattat att den svenska integrationspolitiken är en framgångssaga. Vi är duktiga på att möta främlingen som kommer till vårt land, som snabbt får jobb, lär sig språket och blir svensk i tanke, ord och gärning. Jag kanske ska ha svårt att fatta att alla inte fattar hur bra det är? Men när de nu uppenbarligen inte gör det, varför ska de inte få säga vad de tänker och få sina resonemang analyserade? I dag ska det demonstreras när Sverigedemokraterna ska till Jenny Nyström-skolan i Kalmar. Är det så gymnasister ska övas i demokrati? Jag menar, det finns väl möjligheter till debatt på skolan när partierna kommer? Ta debatten. Lita på argumenten.

Tillbaka till de rättfärdiga i Jönköping. De har fått beröm och inte delat smäleken. De har visat upp sin rättfärdighet på torgen och blir nu vänligt hälsade på via Facebook och brev. De andras uselhet blir den mörka bakgrund mot vilken ljusets riddarvakt träder fram. Men sa inte Jesus något om estradmoral? Jag kan väl förstå om detta som Jesus eventuellt sagt i ämnet inte går hem i det fromma Jönköping. Men ska förhållningssättet berömmas även om det känns bra att ha alla på sin sida mot de där orättfärdiga syndarna?

I dag ser jag att Janne Josefsson på twitter kallats nazist efter Uppdrag Gransknings reportage om vänstern och våldet. Jag såg en del av reportaget men slutade när jag hörde vänstermannen tala som en enkel fotbollshuligan. Det finns många andra frågor som nu borde ställas - om vilket samhälle vi har och hur det kunde bli så här. Är det konsekvenserna av utanförskap vi ser nu? Eller konsekvenserna av att det politiska livet blir något som distribueras till väljarna men inte längre bärs upp av dem via folkrörelser?
….
Den präst som inte köper 1958 års politiska beslut om Kyrkans ämbete och inte accepterar den kyrkopolitik som förts med lögnen som vapen och sveket som verktyg är värd respekt och ska inte hanteras som en andra klassens medborgare. Sådant sker i totalitära system.
Den som i all enkelhet vill ha svar på en teologisk fråga ska ställas inför frågan: Varför ska det komplicerade vara enkelt? Det är det inte.

17 år gammal anade jag att något inte riktigt var som det sas. Då blev det till att läsa på, lyssna, värdera argument, förstå sammanhang och allt det där.
Den som vill ha 50 sidor att läsa letar upp boken Vems ärende går Svenska kyrkan?
 

Men ska man ställa till det riktigt, så uppsöker man prästerna på majoritetssidan och ställer frågorna hur de kom fram till sin uppfattning med konkreta frågor om vilka böcker de läste och vilka svagheter de ser i sina egna resonemang. Man får väl utgå från att de är väl pålästa när de omfattar en syn som skiljer sig från det som Kyrkan lärt i alla tider och överallt. BloggarDag
Fr. Snaphanen
Cyklar i Medvind
Alternativet för den moraliska självutnämnda eliten


Här eldar Gudrun Schyman upp 100.000 kronor i protest mot löneskillnaderna

Den gamla kommunistledaren, Gudrun Schyman, har som bekant startat ett feministiskt parti (Fi), ovisst varför, för det sitter ju sju feministiska partier i Riksdagen redan innan. Men i Sverige kan man inte få för mycket av de goda sakerna. Partiet ökar för ögonblicket i väljarstödsundersökningarna och de kommer dricka champagne ur skorna och det kommer falla stekta sparvar från himlen, dock icke på måndagarna för då ska det vara köttfritt.Per Gudmundson i Svenska Dagbladet har studerat partiprogrammet. Man vill skrota kärnkraften, införa någon form av medborgarlön, avskaffa försvaret!, höja a-kassan och underhållsbidraget, kvotera barnbidraget, kvotering i bolagsstyrelserna, kvotera föräldraledigheten, stoppa vapenexporten, införa ett tredje juridiskt kön och införa en typ av månggifte. Läs mer här och här


Ännu en hycklare i Malmö Stadshus
Sandor Herold skriver angående Katrin Stjernfeldt-Jammeh som blir tillfrågad i Sydsvenskan om hon har tid att fylla 40 år?

Idag fyller Katrin Stjernfeldt-Jammeh, socialdemokratiskt finanskommunalråd i Malmö 40 år.

Under personligt i Sydsvenskan presenteras hon och blir utfrågad.
En av frågorna är vad det är som gör henne arg. På detta kommer standardsvaret att det är rasism och fördomsfullhet.
Då undrar man ju varför hon hemlighåller sitt giftermål med sin man som ju är en färgad. Hittills har jag aldrig sett dessa två tillsammans på bild. Inte ens under första maj fanns han med någonstans vilket ju annars är vanligt att den äkta hälften går med i demonstrationståget.

Är inte detta ett exempel på rasism och fördomsfullhet? I varje fall är det hyckleri i mina ögon! S Herold, Malmö 
Läs också om Malmös ekonomi  som går back med 300 miljoner.


Sanningen får inte sägas
SD:aren Michael Hess dömts till 32 000 kr i böter för att han kopplat samman religionen med islam och våldtäkter, något som de flesta pålästa personer redan vet, att inom islam är ett straff för den kvinna som endera blivit våldtagen eller haft sex utanför äktenskapet, att offentligt bli gruppvåldtagen, eller bli stenad. De senaste åren har vi ju fått veta att sådana straff utdelats i länder med sharialagar och vi har ju förfärats över denna otroliga grymhet. Men detta är alltså juridiskt fel i Sverige att påpeka att man dömer budbäraren till ett kännbart bötesstraff för "hets mot folkgrupp" Tala om att övertolka på denna svenskfientliga lag. Vad det rör sig om är att begränsa åsikts- och yttrandefriheten (Jan Tullberg skriver mycket bra om det i sin nya bok Låsningen - läsning kan varmt rekommenderas!)

Har också upprörts över JK:s beslut, att ge zigenarna 5 000 kr per person i skadestånd för den "kränkning" de påstår de utsatts för genom den svenska polisens spaningsregister. Vill i sammanhanget också påpeka att alla rumäner (romer) är inte zigenare och alla zigenare är inte rumäner. Varför har man då här i Sverige döpt om dem till "romer"? Hyckleriet saknar gränser på allt fler områden. 

Här är några ord om polisens spaningsregister:
Den politiskt korrekta Stormakten Sverige förnekar sig aldrig!
Polisens spaningsregister har varit på tapeten ett tag nu, men idag den 8 maj 2014 meddelar SR P1 att justitiekanslern Anna Skarhed beviljat romerna (zigenare) skadestånd från staten på totalt 25 miljoner (av våra gemensamma resurser) för att polisens spaningsregister ”råkat” innehålla uppgifter om vissa brottsliga romer och deras inbördes kontakter. Varje rom (ca 4000 personer) ska alltså få 5 000 kronor i ”skadestånd” – men för vad? Jo, för dom blivit ”kränkta” av att den svenska polisen bara försökt sköta sitt jobb! Romernas företrädare i Sverige krävde 25 000 kr per kränkt och förolämpad rom!

Att polisen inte fört detta spaningsregister bara för att registrera etniska romer och inte just för att de är romer, utan bara för det faktum att romer ingår i en mycket brottsbenägen grupp i det svenska samhället. Detta låtsas man inte om. Istället påstås från den politiska eliten, i motsats till polisens egna uppgifter, att spaningsregistret skulle vara ett etniskt register bara över romer.
Per Springare, chefen för utredning av grov brottslighet i Örebro, sa redan förra hösten i SVT det som vi vanliga medborgare länge misstänkt, att registrering av romer inte beror på rasism, inte har någon etnisk grund, utan beror på denna folkgrupps grova brottslighet i allmänhet. Men trots detta har både justitieminister Beatrice Ask och rikspolischefen föregått all utredning genom att Ask till och med bett romerna offentligt om ursäkt ”å det svenska folkets vägnar” och sedan har etablissemanget unisont anklagat polisen i Malmö och Lund för rasism.

Skälet till denna juridiska ”urspåring” måste bero på en överdriven tolkning av Lagen om hets mot folkgrupp? Vad man alltså blundar för är alltså att detta spaningsregister inte är ett etniskt register över just romer. Därför kommer regeringens förlåtande inställning att avsevärt försvåra polisens möjligheter att utreda brott i framtiden, särskilt sådan som begås av romer, samtidigt som dessa ges en signal att den omfattande brottslighet som de uppenbarligen står för, lugnt kan utföras med ännu större säkerhet än förr och därför också i en större omfattning. För nu kommer polisen inte våga föra något som helst register där romer kanske kan ingå eller över brott som dessa förmodas vara inblandade i.

Om inte annat, så visar skadeståndsbeslutet att Sverige månar mera om brottslingarna än vad man gör om alla deras brottsoffer. Att detta strider mot den allmänna rättsuppfattningen hos oss svenskar stör uppenbarligen inte våra beslutsfattare. För åter igen får vi ett klart bevis på att Alliansen tillsammans med resten av Sjuklövern totalt struntar i det svenska folkets trygghet och säkerhet – man månar mera om brottslingarnas rättigheter än om det utsatta svenska folket som brottsoffer.
Sverige måste vara ett himmelrike för alla invandrade brottslingar oavsett de kommer från EU:s medlemsländer eller är Utomeuropéer.

Hur länge ska vi tåla denna rättslösa behandling av oss svenskar? Bo de Silva
 Sveket mot svenska folket är så oerhört stort så det saknar motstycke i historien.
Aldrig tidigare har svenska ledare svikit sitt folk på detta sätt. Sveket genomsyrar hela det svenska samhället från regering,riksdag,skolan, rättsväsendet, massmedia,kommuner, landsting och alla myndigheter. Ur ledInga kommentarer:

Skicka en kommentar