söndag 29 juni 2014

Dagens Industri: Hjärntvätt på DDR-nivå
Svenska folkets blivande "landsfader"  Fredrik Löfven
Omslag på Dagens Industri den 27-28 juni

TITELMATCHEN

"Man manipulerar sanningen för att skydda de rikas samhällsbygge.”

Mr Lai (oljeanalytiker och försvarsexpert) benar ut vad fascism egentligen är. Läs på Parnassen

Finangurun, författaren och gloetrottern Jim Rogers:
Varför ska man ta oskyldiga människors pengar, för att rädda dessa banker, när de begått sådana misstag.
 Det är inte så som kapitalismen ska fungera.Läs mer på Våra nya finanser

Bonniers, Dagens Industri och nya pk-strategin

INSÄNDARE Jag har läst Bonnierägda Dagens Industri sedan den kom ut i mitten av 1970-talet, då den grundades av mediegeniet Bertil Torekull. Det gjorde de flesta andra inom avdelningen på min arbetsplats som var ett större industriföretag.

Tidningen hade mycket stor trovärdighet. Så har det varit för mig fram till idag, även om jag numera nöjer mig med att läsa den på webben. Det finns många insiktsfulla artiklar om den ekonomiska utvecklingen jag absolut inte vill vara utan. De ekonomiska prognoserna som presenteras är inte heller dåliga.

Men något har hänt efter EU-valet. Tidningen håller på att politiseras kraftigt. De normala Di-nyheterna har börjat blandas med små instick här och var. Ett listigt grepp. Nära nog en skräpartikel per dag om Jimmie Åkesson eller Sverigedemokraterna enligt exemplen i följande rubriker: ”Riksdagen ekar tom”, ”Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har missat mer än hälften av alla omröstningar de senaste året”, ”Statsvetare dömer ut Åkessons nyvalshot”, ”Var fjärde SD-politiker har hoppat av”, osv.

Om man inte attackerar Sverigedemokraterna och Jimmie direkt med hjälp av vinklad skräpinformation sker det genom ombud enligt följande exempel: ”Komiker kuppar mot SD i Almedalen” osv. ”Komikern” ifråga är Özz Nujen som kuppar med en gratisshow i Visby som krockar med Jimmie Åkessons tal i Visby. En verklig sensation, väl värd att basunera ut tycker tydligen Di.

”Kampsportaren Musse Hasselvall siktar på politiken”. Musse, även han kulturförbättrare som presenteras som närmast folkkär, tydligen känd från programmen Rallarsving, Yippe-Ki-Yay och Mitt liv som jockey tackar Jimmie Åkesson för sitt nyväckta politiska intresse. Musse skall alltså bli politiker och ”bakgrunden är hans oro över den blommande rasismen, för vilken Sverigedemokraterna är ett uttryck”.

Att gå emot Bonniers har varit livsfarligt. De har haft och har ännu resurser för att krossa karriärer med sina sidohugg i spalterna. Men artiklarna har inte gått Di:s läsekrets spårlöst förbi. De avhånas ofta rejält i kommentatorsfälten. Många förfasas liksom jag över kvalitetssänkningen på tidningen. En del kommentatorer sväljer dock blåögt konceptet med hull och hår och kan inte räkna ut sambanden.

Mina egna kommentarer har raderats direkt. Kanske för att jag har tryckt på en mycket öm punkt, och här kommer min spekulation. Att allt detta sker just nu är ingen tillfällighet. Det har varit ett EU-val med särskilt stor framgång för Sverigedemokraterna och Bonniers bävar för vad som kommer att hända i valet till hösten. Partiet, de inte har kontrollen över, som berättar vad som sker omkring oss, riskerar att blir ännu större.

Det kan knappast vara ett infall iscensatt av några journalister på tidningen. Ändring av en inriktning måste förankras högt upp företagsledningen på styrelsenivå. Detta är ju en känslig fråga och smutskastning måste ske med stor omsorg om den skall gå hem.

Men det är en farlig väg Bonniers ger sig in på. Flera av deras produktioner blöder men Dagens Industri är ett undantag. Skall tidningen nu hamna i skräpfacket tillsammans med sina andra syskon inom Bonnierkoncernen? Då har de gjort något mycket destruktivt i sitt styrelsearbete.
Lars Hansson  Publicerat 2014-06-27” Avpixlat

Några kommentarer – läs gärna de övriga. Wallenberg och Bonnier fruktar SD.

1.I senaste Bilderbergmöte i Köpenhamn blev det ett hett ämne efter EU-valet. Man nämnde DanskeFolkeparti, Front National och UKIP, som stora orosmoment för den globala kollektivistiska eliten.
Frågan är vad man har planerat inför höstens valrörelse. Hela maskineriet kommer att vara emot SD i september. Bonnier, Public Service, LO, Svensk Näringsliv, Schibsted, Svenska Kyrkan, ja hela etablissemanget kommer att kraftsamla mot SD i höst.

2.Förutom Carl vidriga Bildt som har klippkort, så var ju detta namn intressant: SWE Lifvendahl, Tove Political Editor in Chief, Svenska Dagbladet

VARFÖR tar aldrig media upp och rapporterar om denna sammanslutning av "hyenor": Bilderbergsgruppen? Som styr det mesta som sker i Sverige? Inte tillräckligt intressant? Mer viktigt att rapportera om Afrofobi och pridefestivaler.

3.Något många inte känner till är att det i äldre svenska Encyklopedier finns skrivet självklara saker som man idag helt enkelt har raderat. Det låter inte troligt men det är faktiskt så att de bästa källorna är de från före Sovjettiden innan politisk korrekthet tog sitt grepp om stora delar av västvärlden, inte minst i Sverige.

Söker du t.ex. i det gigantiska arbetet Nationalencyklopedin som är det största folkbildande arbete som man gjort i Sverige på senare tid och slår på Illuminaterna så får du NOLL träff. Samma ord står det utförligt skrivet om i våra äldre encyklopedier. Flera sidor går att läsa om Illuminaterna. Idag 2014 är det borttaget. Avpixlat

Bygg ett Ellis Island tycker PM Nilsson, ledarskribent på Dagens Industri
Europas nationer körs över på samma sätt som Sveriges kommuner

Feministen Stefan Löfven

1 kommentar:

  1. Glöm nu inte radio Tabu imorgon 10.00 på,danska frekvensen 102,3MHZ.Elle,på www.radio24syv.dk/radio eller www.radio24syv.dk/ p.Nr till öppen telefon under sändning är 0045-20247247. Ätt igång och visa er uppskattning för vad våra danska vänner gör för oss!
    Katinka Glahd

    SvaraRadera