måndag 16 juni 2014

Stockholm Söders miljöpartister de gröna khmererna och babyrosa radikalfeministerSveket mot svenska folket är så oerhört stort så det saknar motstycke i historien.
Aldrig tidigare har svenska ledare svikit sitt folk på detta sätt.

Sveket genomsyrar hela det svenska samhället från regering, riksdag, skolan, rättsväsendet, massmedia, kommuner, landsting och alla myndigheter

 
Av Mudar Zahran – jordansk akademiker

Vilket budskap sänder vi i väst till muslimerna.

”Vi ser dem som svenskar; de ser oss som fiender”

Vi känner att vi har förlorat vårt land för alltid åt islamister, " säger en svensk man i In Sweden and the West, What Message Are We Muslims Sending? (Sverige och västvärlden, vilket budskap ger vi muslimerna?) skriver den jordanske akademikern Mudar Zahran. Han och hans fru har fördrivits från sitt hem i Uppsala av muslimska trakasserier.

"Jag vill bara sköta mitt, men de islamistiska galningarna lämnar oss inte i fred. De handlar med droger, de blir berusade och trakasserar kvinnor. Jag svär vid Allah, ibland känner jag att jag inte bor i Malmö, men i Afghanistan. "- Mr S. palestinsk flykting från Jordanien som bor i Sverige.

"Jag är religiös, men jag kan inte acceptera det som de muslimska fundamentalisterna har gjort mot detta land. Jag har haft jobberbjudanden att undervisa i svenska storstäder, men i stället valde jag att åka till en avlägsen stad där jag inte skulle behöva se dessa fundamentalistiska invandrare "-. Muslimsk högskoleprofessor, norra Sverige.

”En lokal affärsman i Uppsala, sade: "Jag känner mig ledsen för de förolämpningar som vi får ta emot från många araber och muslimer i den här stan. Vi ser dem som svenskar; de ser oss som fiender. Vi gör vårt jobb, vi skyddar dem, och vi kommer aldrig att svika dem eller se ner på dem, varför möts vi av sådan fientlighet? "Gatestone och Snaphanen

Svenska skolan

”Eleverna kan inte klockan – svårt att veta vad eleven kan och inte kan
Inför valet nämns ofta skolan som en av de viktigaste frågorna och debatten om elevernas kunskapsnivå är ständigt pågående. På fordonsprogrammet på ett gymnasium i Stockholm berättar läraren att flera av eleverna i årskurs ett på gymnasiet inte kan klockan. Han tycker också att det har blivit svårare att upptäcka vad eleverna kan och inte kan eftersom de sällan frågar när de inte vet, säger han. Hör Randi Mossige Norheims reportage från gymnasiet i Stockholm. Hör Gymnasieelever kan inte klockan. (4:44 min)”

Söders olyckliga överklass – del 2

Journalisterna försöker hantera sitt smärttillstånd
Efter EU-valet och en fullkomligt skandalöst partisk och ensidig valvaka i SVT som det första dygnet resulterade i mer än 300 anmälningar till granskningsnämnden har media haft fullt upp med att förfasa sig över att “EU-kritiska, högerpopulistiska, nazistiska, främlingsfientliga, högerextrema, islamfientliga, rasistiska” partier fick stora framgångar. Verkligheten kommer ikapp, journalisterna försöker hantera sitt smärttillstånd med rena ryggmärgsreflexer, demonisering varvat med ihjältigande. Det är naturligtvis en stor motgång för vänstern och media (vilket är ungefär samma sak) att Sverigedemokraterna fick 9,7 procent av rösterna.

För första gången i historien är överklassen vänster
Men det verkligt uppseendeväckande valresultatet är det här: För första gången avtecknar sig Sveriges politiska och ekonomiska överklass som en tydligt urskiljbar och tämligen homogen grupp vänsterextremister med kraftiga inslag av kommunister och feminister inom ett geografiskt avgränsat område. Det är en historiskt ny situation, överklassen har av tradition varit borgerlig. Den nya överklassen bor på Södermalm i Stockholm. Där röstade drygt 70 procent på vänsterpartierna. Valresultatet avslöjar också att Sverige allt snabbare slits isär; ekonomiskt, geografiskt, politiskt. Det är synnerligen oroväckande.

På Söder bor ett guldkantat låtsasproletariat
De flesta av Söders drygt 100 000 invånare är högutbildade och har välavlönade arbeten. Medelinkomsten 2012 för män 25-64 år boende i Södra Hammarbyhamnen var 486 100 kronor, för män och kvinnor 421 900 kronor. För män och kvinnor 25-64 år vid Mariatorget 377 500 kronor, i Södra Sofia 374 500 kronor. Att jämföra med medelinkomsten för hela Sverige, 251 200 kronor. 

Det är visserligen en bit kvar för Söderborna till medelinkomsten i Oscars (567 400 kronor) eller Hedvig Eleonora församling på Östermalm i Stockholm (503 600 kronor). Men det står ändå klart att Söder är befolkat av ett guldkantat låtsasproletariat, i alla bemärkelser beläget mycket långt från varmvalsverket i Avesta.

Men varför är de inte lyckliga?
Majoriteten av Söders överklass bor i bostadsrättslägenheter som de i många fall fått köpa till vrakpris vid ombildning från hyresrätt och som nu värderas till många miljoner. De har allt som de någonsin kunnat önska sig och som många avundas dem. Alla vill till Stockholm, alla vill bo på Söder. Det är där pengarna finns. Sedan år 2000 har innerstadsborna ökat sin inkomst med 46 procent. 

Men varför är de inte lyckliga? Varför ser de privilegierade Söderborna så sura och förbittrade ut, som om de verkligen avskyr de människor de möter? Krönikören Marcus Birro, med ursprung i Göteborg och inflyttad till Hornstull på Söder i Stockholm, skriver i Expressen:

“Jag lever i de snörpta munnarnas stad. (…) Men varifrån kommer denna gallfärgade syrlighet i folks ögon? Jag möter ju framgångsrika människor på de här gatorna. Hornstull kryllar av folk som lyckats i livet, som får jobba med det de vill, som har en spännande fritid, som tränar, källsorterar och grillar på innergården. Ändå ser de så arga ut. Södermalm kryllar av unga kvinnor som förvandlats till arga tanter. De tycks tro att den nya tidens feministiska vänstervind, själva friheten i sig själv, kräver att de beter sig oförskämt mot andra, särskilt män de inte känner men kanske läst något att någon sagt något om… (…) Ingen ler. Den som ler utan anledning måste vara en idiot. Eller kristen. Vilket på Södermalm är ungefär samma sak.”

Tre av fyra Söderbor röstade på sin egen godhet
Ungefär tre personer av fyra som Marcus Birro möter på gatorna i den gamla arbetarstadsdelen Söder röstade i valet till EU-parlamentet på sina illusioner och på sin egen godhet och tolerans. 70,5 procent av Söderbornas röster gick till vänsterpartierna: socialdemokraterna 16,9 procent, vänsterpartiet 19,4 procent, miljöpartiet 19,4 procent och Fi 14,8 procent.

På Söder trängs miljöpartiets gröna khmerer med babyrosa radikalfeminister. De är övertygade om att kommunism, genderfeminism och miljö- och invandringsfundamentalism är svaret på Europas ödesfrågor, och de uppvisar alla kännetecken på det som utmärker en härskande klass: makten, pengarna, arrogansen, tolkningsföreträdet i debatten samt en djupgående resistens mot fakta.”  Julia Caesar Läs del 1 av söndagskrönikan här Svensk landsbygd utplånas

”Svenska journalister är ett samhällsproblem
Den danske bloggaren Snaphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem. Jag håller med honom. Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt. Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland.

Lyssna t.ex. på Täppas Fogelberg i Ring P1 så förstår ni vad som menas med journalisten som ett samhällsproblem. Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som ?Fri?! Fria att göra vad då? Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

Den svenske 'journalisten' är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar.” Östra Ölands fria horisont

Läs:
Fler artiklar av Marcus Birro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar