lördag 14 juni 2014

Svensk landsbygd utplånas med vänsterns och miljöpartisternas politik1 Korintierbrevet 13, där aposteln Paulus skriver:
 
När jag var barn, talade jag som ett barn, förstod som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken."

Svenska kyrkan - ”..men störst av allt är kondomer och kitsch”!


Även i år deltar Svenska kyrkan i Luleå Pride. Vi kommer att hålla i boksamtal, dela ut ballonger och kondomer, sälja religiöst kitsch, bjuda på föredrag och mycket mer. Här hittar du detaljerad information om vårt program. Vi ses! Luleå Pride 13-15 juni

"Nej, en kyrka som förvandlar ett ord om Kristus till en kondom kan inte bestå och ska inte bestå. I Göteborg är förresten 52% av folket kyrkomedlemmar. I riket kommer siffran för medlemskap att vara under 50% år 2025 enligt senaste prognos. Jag tycker det verkar ta lång tid innan vi är där. Folk kanske är klokare än så och konjunkturerna vänder kanske snabbare. Då kommer det stora raset, för det är inte bara det stora vemodet som rullar in. Det gör också det prognosticerade raset." Dag Sandahl

Svenska skolan - En skola i upplösning

Journalisten Thomas Petersson tog ett vikariat på ett högstadium i Stockholm. Han var inställd på att det skulle bli tufft – men inte på att möta en svensk skola i upplösning. ”Mitt brutala uppvaknande pågår under hela min tid på skolan”, skriver han.
 Så här kunde det se ut i den svenska skolan en gång i tiden.
I dagarna går tiotusentals elever på sommarlov. Betygen är satta och för många är framtiden utstakad. Långt ifrån alla har anledning att fira.

Vårterminen 2014 arbetar jag för första gången som lärare i den svenska grundskolan. Under närmare fem månader färdas jag söder­ut, längs tunnelbanans röda linje. Den första veckan sover jag knappt alls på nätterna. Ångesten inför min plötsliga lärargärning i en av Stockholms södra förorter har mig i sitt grepp. Jag hade förväntat mig att det skulle bli tufft, men inte detta. Ska jag fortsätta? Ge upp?

…Händelse läggs till händelse och allra mest slås jag av elevernas attityd och avsaknad av respekt. Bristen på elevansvar, och bristen på regler och konsekvenser från lärarnas och skolledningens sida. En del har ytterkläderna på sig under lektionerna, mössor och jackor. Elever kommer och går, lite hur som helst. Tuggummin tuggas. Elever brottas med varandra. Hög musik på. Några dansar på borden. Ögon stirrar stint in i mobilerna. Spottloskor på golvet. De skriker. Brölar. Okvädingsord riktas mot katedern…Läs resten på DN
Det är intressant att en arbetslös journalist hamnar i verkligheten bland våra pensionsräddare och det sätt han beskriver verkligheten på, den beskrev han troligen inte på samma sätt när han var journalist…
Ovanstående är från dagens skola, nedan några artiklar av Christina Claesson från förra seklet, 1999-2002, som kan jämföras med dagens DN-artikel om skolan…Pettersons  (11 juni 2014: Svenska elever tappar mest i hela världen.)

Svenska pensionärer - Antalet fattigpensionärer har ökat dramatiskt
Medan Ullenhag & Co spenderar miljarder och åter miljarder på den destruktiva massinvandringen, skändas alltfler pensionärer som varit med och byggt upp den välfärd många av oss kunnat växa upp tryggt i. Avpixlat

Nedan följer första delen av Krönikan av Julia Caesar: Söders olyckliga överklass. Det är en lång artikel och jag har valt att dela upp den i delar, då den är oerhört bra och skrämmande men avslöjar vilka som är den nya överklassen i Sverige.

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Svenska folkets nya överklass
 ”På en uteservering vid Nytorget på Södermalm i Stockholm sitter två segerrusiga miljöpartisympatisörer och äter melonsallad med italiensk prosciuttoskinka och dricker var sin importerad tjeckisk ekologisk öl. Allt transporterat genom Europa i kylcontainrar på dieseldrivna långtradare som med tvekan skulle ha klarat den svenska bilprov-ningens avgaskontroller. De skålar nöjt med varandra efter en osedvanligt lyckad partikongress och en makalös valrörelse och njuter i fulla drag av den trendriktiga importerade maten och drycken i den svenska försommarvärmen. I EU-valet har de just röstat för en politik som påstås vara hållbar och miljövänlig. Men det är andra som ska göra de hållbara valen. Inte de själva.

Gravöl vid Nytorget – framtiden ser ljus ut
Socialdemokraten Johan Westerholm tecknar bilden av de firande miljöpartisterna på sin blogg ledarsidorna.se. Rubriken är “Gravöl”. Ölet och den italienska prosciuttoskinkan på Nytorget har ett pris. Mp vill ta två kärn-kraftreaktorer ur drift – till att börja med. Fler ska stängas under valperioden. Nya skatter på mellan 15 och 17 miljarder kronor per år ska tas ut, bland annat som nya pålagor på energi. Fantastiskt! Framtiden ser ljus ut. En idealistisk dröm ser ut att kunna gå i uppfyllelse inför de regeringsförhandlingar som miljöpartiet ska föra med socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i september, konstaterar Johan Westerholm.

Var tredje Nytorgsbo är miljöpartist
På Nytorget röstade 28 procent på mp i EU-valet, 7,7 procent på vänsterpartiet och 20,4 procent på Feministiskt initiativ, Fi. Var tredje Nytorgsbo är miljöpartist, var femte anhängare av Fi. Men det finns en verklighet långt bort från trendiga Södermalm. I Avesta går varmvalsverket upp från tre- till fyrskift. I första skedet handlar det om 52 nya tjänster. Expansionen av anläggningen i Avesta väntas resultera i en produktionsökning på 100 000 ton stål per år. Orter som Avesta (21 000 invånare), Degerfors (7 000 invånare) och Nyby (622 invånare) härbärgerar en viktig del av den svenska exportindustrin. Export som ger arbetstillfällen och skatteinkomster.

Cirka 400 000 svenskar, bland annat mp-sympatisörerna vid Nytorget, är direkt eller indirekt beroende av basindustrin. Den står för 29 procent av exportintäkterna (2012). Valsverken, en del av den elintensiva basindustrin, expanderar och öser in skattepengar till den gemensamma välfärden, för att inte tala om hur många kvalificerade arbeten som den möjliggör. Hur länge till, frågar sig Johan Westerholm.” Julia Caesar del 1 (forts.följer)

Det revolutionära nätverket - läs hur högern och vänstern samarbetar.Läs:
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar