lördag 2 augusti 2014

Svenska kyrkan är en tragedi med ärkebiskopen i täten och de falska profeternaAng.Svenska kyrkans biskopsbrev om klimatet

Till
Svenska kyrkans ärkebiskop samt biskopen i vart och ett av stiften i svenska kyrkan

Valspåk: 
”Angående biskopsbrev
Det är beklämmande att se att alla ni fjorton högst uppsatta befattningshavarna i svenska kyrkan, ni som nått toppen av er karriär, ivrigt försöker skapa extra glans omkring er själva. På annat sätt är det svårt att uppfatta det PR-jippo som via ett ”biskopsbrev” försöker förmedla intrycket att ni, kyrkans högsta ledare, är utsedda att vara det globala klimatets räddare.

Det är en inte alltför vågad gissning att den naturvetenskapliga kompetensen  hos er i medeltal ligger på en ganska blygsam nivå. Utan blygsel gör ni dock pompösa uttalanden inom ett naturvetenskapligt mycket komplicerat område

…Min uppmaning till varje biskop är:   Fokusera på dina teologiska uppgifter inom Svenska Kyrkan! Avstå från att blanda dig i  naturvetenskapliga ståndpunkter  där din teologiska kompetens inte har bärighet. Låt inte partipolitik påverka din uppgift inom kyrkan. Låt inte kyrkan förfalla till att bli en lobbyistorganisation. Minns också Daniel Boorstins tänkvärda ord:

”The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge”


Bengt Söderberg, Pensionerad meteorolog och Chef för Försvarets Vädertjänst
Fil lic meteorologi” Läs mer på Biskopsbrev 1

Klimatupplysningen och Biskopsbrevet 
Tragedi för Svenska Kyrkan.
1 Augusti 2014 

Till Antje Jackelén, ärkebiskop
Hans-Erik Nordin, biskop i Strängnäs stift, Thomas Söderberg, biskop i Västerås stift, Biskop Martin Modéus, Linköpings stift

Jag har med förfäran läst biskoparnas brev om klimatet samt Biskopsbrevet.
Det är med förvåning och bestörtning jag ser att Svenska Kyrkan intar samma människofientliga och miljöförstörande hållning som Miljöpartiet och Vänsterpartiet som båda för politik att skapa fattigdom och överutnyttja vår jords resurser. Myter  Pdf

Biskopsbrevet har stora likheter med forna tiders häxjakt. Nu heter häxan koldioxid och man älskar vindkraftverk mer än människor.

En sådan kyrka kan jag inte ge mitt stöd och jag begär nu efter 77 år mitt utträde.
När man i det förvirrade biskopsbrevet gör den livgivande Gudomliga koldioxiden till något ont som skall bekämpas, då har något blivit alldeles fel. På en överbefolkad jord behövs det mer koldioxid, inte mindre. För klimatet saknar det betydelse, den tionde ylletröjan värmer inte.

Att vi skall vara sparsamma med jordens resurser är vi nog alla ense om. Men då får man inte glömma bort att koldioxid, växternas mat, är en av jordens viktigaste resurser.

"Klimatfrågan behöver sådana beslut" samt

"Från dessa vänner hör vi också om påverkan genom förändrade klimatförhållanden.

Som så ofta är det redan fattiga och utsatta människor som drabbas först."

Vad är det för "förändrade klimatförhållanden" ni syftar på?

Nyttan med mer koldioxid, vi ser nu en 6 – 12 % grönare jord där tom öknarna börjar blomstra och den svenska skogen växer som aldrig förr, är betydligt större än eventuell skada. Jordens skördar ökar för varje år och årets ser ut att bli rekordstor. Är det inte främst de fattiga som har nytta av det?

…Vi kan nu notera:
- att jordens sammanlagda ismassa nu är den mest omfattande på 30 år.
- att jorden inte blivit varmare på 18 år.
- att Sverige inte blivit varmare på 25 - 30 år.
- att Tyskland blivit något kallare under samma tid.
…- att vid den nyss avslutade klimatkonferensen i Las Vegas  väcks farhågor för att jorden är på väg att bli kallare.
- att satelliter nu kan se en 6 - 12 % grönare jord tack vara 'koldioxidgödsling'.
- att Tysklands panikartade 'Energiewende' har blivit en katastrof för landet.
- att vi nu skulle haft 25 miljoner klimatflyktingar men inte har en enda.

….Inse att mer koldioxid är till mycket stor nytta för att försörja vår överbefolkade jord med mat, bränsle och andra nyttigheter. Om det kan vi vara helt säkra.

….Lägg alarmismen på hyllan, det är falskt larm helt enkelt.

Biskopsbrevet är en tragedi för Svenska Kyrkan.
Med vänlig hälsning,
Lars Cornell
Fiskartorpsholmen
59493 Lofta

En kommentar skriven för ungefär 16 timmar sedan. Läs övriga kommentarer.
Före 1970-talet fanns en kyrka och en vänsterrörelse. På 70-talet kom allt fler uppgifter om vad vänstern stod för – stalinism, Pol Pot, maoism. Marken började gunga under vänsterrörelsen och med Berlin-murens fall rasade världen för vänstern. Men när de var nere för räkning såg de ljuset. TRON, tron på en annan gud. Så många blev religiösa och vandrade in i kyrkan. Klimatet blev en ny gud. Klimatet måste räddas innan vi hamnar i skärselden. Hallelujah. I USA lär hälften av befolkningen tro att världen är 6000 år, biblisk tideräkning. Det är nog det samma här. 

Svar: Det är tyvärr så att kommunismen som är lika osmaklig som nazismen har kommit på ett trick att smyga sig på oss igen. Man förklär sig till feminist, miljövän, antirasist, fredsaktivist och kristen för att ta några av de vanliga förklädnaderna. Man har infiltrerat och tagit över dessa rörelser vilket det finns en massa vittnesmål om. Nu har man lyckats få en av de sina vald till ärkebiskop i kyrkan.
Lars Bern ”
 
Läs mer Biskopsbrev 2 

Läs också:

Gud bevare svenska folket från den svenska kyrkan och dess falska apostlar

3 kommentarer:

 1. Lämnat kyrkan, fast kristen. Katolska kyrkan och frikyrkan
  lika förtappad. Vad tror om rysk-ortodoxa?

  SvaraRadera
 2. Kanske företrädarna för den Svenskislamska kyrkan fattar att något har gått fel riktigt fel när fler när fler Svenskar lämnar in sina avskedsansökningar. Men jag tillåter mig att tvivla för de har inte vad som krävs bakom pannbenet.

  SvaraRadera
 3. Varför inte bli ateist - det är också en tro??

  SvaraRadera