fredag 22 augusti 2014

Valet 2014 lögnernas val
”Efter Statministerns senaste utspel, där han går rakt emot 48% av sina egna väljare och rakt emot 65% av den totala väljarkåren(SCB maj 2013) måste man allvarligt ifrågasätta hans omdöme.”
 Läs mer ”Att gå till val på lögnerFr. Snaphanen:

Att gå till val på lögner
Anne Marie Pålsson är lektor i nationalekonomi och tidigare moderat riksdagsledamot. Hon skrev boken Knapptryckarkompaniet om sin nedslående, ganska sorgliga upplevelse med det svenska parlamentariska systemet (Se Söndagskrönika:. Reinfeldtlabyrinten).

 Intervjun är från 2012, men det är mycket relevant för vad som händer bakom kulisserna i de stora svenska partierna nu.

Pålsson säger här bland annat att  maximalt tio till femton personer i riksdagen har den verkliga makten, resten kommer att  rösta enligt anvisningar från ledningen och kassera sin  goda lön för det. Makt är makt, även när de går till Pride Parade och kallar sig ”hen” Knivar bakom Reinfeldts rygg är "skarpa". Intervjun är "ett måste" för idylliker.


Under svensk medias radar, är det som om temperaturen ökar med 24 timmars mellanrum. de socialdemokratiska ledarsidorna har man låtit en moderat komma till tals. Jens Kittel gammal marinofficer och uteslöts från "Alliansens Vänner" för sin  frispråkighet om Reinfeldt och invandring. Jag ser medlemskapet som en andlig tvångströja, men det är glädjande att se att fler och fler går ur den.

”Jag har vid ett antal tillfällen försökt debattera det obekväma ämnet invandringspolitik i Facebook-gruppen Alliansens Vänner, detta eftersom jag tycker att det är den absolut viktigaste frågan inför valet om några veckor. Ett antal gånger har jag fått rasist/SD-kortet i ansiktet och det känns beklämmande att det ska vara så lågt i tak i en diskussionsgrupp, ett symptom som dock känns igen väl från Statsministerns ovilja att diskutera ämnet.

Mitt senaste försök innebar omedelbar uteslutning ur gruppen men min erfarenhet är att det finns ett enormt behov av en sådan diskussion då inlägg som ifrågasätter Alliansens invandringspolitik ofta genererar många ”likes”. Jag känner mig därför mycket hedrad att få gästspela hos Ledarsidorna med denna något heta potatis."


Pålsson: Jag är den gamla skolans moderat. Johan och jag delar en del synpunkter i det aktuella ämnet, jag upplever dock Johan som en större humanist i positiv bemärkelse medan jag själv har aningen kortare tålamod. Jag vill vara mycket tydlig med att jag tycker det är otroligt viktigt att vi hjälper människor som har det svårt. Jag känner också att det finns en ekonomisk gräns vilken är passerad för ett tag sedan. Enligt min uppfattning är en volym kring 10-15 tusen/år hanterbar och den skulle också ge ett mycket humanare flyktingmottagande och betydligt kortare etableringstider.

Om Migrationsverkets prognos slår in så tappar vi i princip kontrollen över invandringen år 2017 och vi står inför en massiv samhällsförändring. Frågan om hur mycket invandrare vi ska ta emot blir relativt ointressant, frågan vi måste ställa oss är om vi vill ha oreglerad massinvandring eller fungerande välfärd. En sak kan jag garantera er, pengarna kommer inte att räcka till båda vilket man ledigt räknar ut med tvåans grundskolematte. Efter Statministerns senaste utspel, där han går rakt emot 48% av sina egna väljare och rakt emot 65% av den totala väljarkåren(SCB maj 2013) måste man allvarligt ifrågasätta hans omdöme.” Läs resten på Debatt: Att gå till val på lögner, Moderatsågning 2

Läs också Ann-Marie Pålsson: Bryssel visste vad som skedde och All offentlig makt utgår från folket

För att kunna förråda sitt land måste man kunna ljuga.  
Man måste naturligtvis också vara psykopat för att lämna ut sitt eget folk så som har gjorts”. Vad kännetecknar en psykopat? Läs mer här

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg överväger flera skattehöjningar för att möta flyktingströmmen de närmaste åren, kan Expressen avslöja.Bland förslagen finns en ny bankskatt i form av sänkt tak för ränteavdrag och en fastighetsskatt för kommersiella fastigheter. Under regeringsförhandlingarna på Harpsund väntas dessutom beslut om att överföra 13 miljarder kronor från biståndsbudgeten till Migrationsverket under kommande mandatperiod.”Snaphanen och Expressen

Invandringen kostar visst pengar
”Vad kostar då invandringen? Alltså den aktuella, politiskt påverkbara flykting- och anhöriginvandringen, och inte de sydeuropéer och finländare som en gång befolkade våra fabriker? På lång sikt är det svårt att bedöma, förstås. Hur blir arbetskraftsdeltagandet? Vad vinner vi på pluralism, nya perspektiv? Vad förlorar vi på kulturkonflikter och eventuellt minskad tillit?

Hur som helst, den länge Sverigeledande forskaren på området, professor Jan Ekberg, menade att plus vändes till minus runt 1980 och att den statsfinansiella kostnaden 2006, före den arabiska våren alltså, var cirka 1,5 procent av BNP, i runda slängar 50 miljarder. Ekonomen Jan Tullberg ger i sin faktadigra bok Låsningen en klart högre siffra. Totalt ett par hundra miljarder när också undanträngningseffekter på jobb och bostäder beaktas.

Våra ledande nationalekonomer sitter tysta i frågan – med några pondusfyllda undantag. Professorerna Magnus Henrekson och Assar Lindbeck bedömer båda att påfrestningarna är stora (Lindbeck menar rentav att invandringen underminerar välfärdsstaten).

Vid bättre middagar får man inte prata pengar. Men inom exempelvis klimatpolitiken och vården är det legitimt, trots etiska komplikationer, och trots att människoliv ligger i potten. Penga­prat borde vara legitimt också i invandringspolitiken. För vad är den solidaritet värd, som bygger på folkfördumning och ljug? Och hur långsiktigt hållbar är den? Snaphanen, Affärsvärlden
3 kommentarer:

 1. Tack för dina belysande artiklar.Stella

  SvaraRadera
 2. Klart att att invandingen underminerar välfärden. Deras usla skolresultat är något som kommer gå i arv till nästa generation. När två skol-skolkare skaffar 6 barn var så kommer problemet att föröka sig. Har man inte föräldrar som klarar av att stötta en i studierna så är man generellt körd!

  / Vauen

  SvaraRadera
 3. Klart är att vår sk statsminister är skvatt galen. Trots att han måste veta hur det är ställt i Sverige vill han öka invandringen.
  Trots att han vet hur det är i skolan och hur våra pensionärer har det vill han fortsätta i samma stil.
  Kan det vara så att han står under inflytande av sin fästmö
  Nyamko Sabuni??
  Heima

  SvaraRadera