torsdag 25 september 2014

De "goda" och självutnämnda "antirasisterna". Vad vill Löfven?
”Man kan lura en del av folket hela tiden.
Man kan också lura hela folket en kort tid.
Men man kan inte lura hela folket hela tiden”.


Det fina hatet” sett med danska ögon

Den välkända danska författaren och debattören Katrine Winkel Holm skildrar i en aktuell artikel de hot och hatbudskap Jimmie Åkesson regelmässigt utsätts för från extremvänstern och politiskt korrekta, självutnämnda “antirasister”. Det absurda politiska klimatet i Sverige framstår ännu tydligare när det beskrivs ur ett utifrån-perspektiv.

Avpixlat har vid åtskilliga tillfällen belyst det som ironiskt kommit att kallas det “goda” eller “fina” hatet, dvs. de hatbudskap som regelbundet riktas mot Sverigedemokraterna och mot alla som dristar sig att kritisera svensk invandrings- och asylpolitik. I Sverige blir man som bekant kallad “näthatare” om man i Avpixlats kommentarsfält uttalar sig kritiskt om svensk asylpolitik. Samtidigt är det enligt det politiska och massmediala etablissemanget fullt acceptabelt att kalla SD-väljare för “fucking fittmänniskor” eller att skriva att man vill “spy i Jimmie Åkessons fula ansikte” (autentiska exempel hämtade från Twitter under valnatten). 

En av de människor i vars skor jag verkligen inte skulle vilja vara är veckans svenske valvinnare, Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Jag har träffat honom vid ett tillfälle, då jag hade nöjet att sitta till bords med honom på en middag. Jag uppfattade honom då som en mycket klok och balanserad person, långt ifrån de extremistetiketter som klistras på honom. Men jag uppfattade honom också som superkontrollerad och en smula tråkig.

Efteråt tänkte jag att det nog är bra att han är sådan. En färgstark Sören Pind-typ skulle troligen inte bli långvarig på Jimmie Åkessons post, för Sverigedemokraternas ledare kan inte tillåta sig att sätta så mycket som en lilltå fel utan att få hela vargflocken av journalister efter sig. När det gäller Åkesson finns det inget utrymme för nåd eller överseende, än mindre för förlåtelse. Han har försatt sig i en extremt utsatt position genom att bli partiledare för Sverigedemokraterna. Jag imponeras av honom, men avundas honom inte.

Dagen efter valet gick jag in på Jimmie Åkessons Facebook-sida, och upptäckte att den var överfull av hatkommentarer av grövsta slag. Det är visserligen ingen hemlighet att Facebook bitvis är en öppen kloak och att primitiva åsiktsyttringar frodas i detta forum. Men de som önskade Åkesson allt ont var unga, välutbildade kvinnor och män. De var sådana som normalt kan uttrycka sig väl och undviker grovheter. Men när det var fråga om SD-ledaren släppte de alla hämningar. Det värsta var att de själva tycktes tro på det de skrev; att Åkesson var en rasist och nazist som borde bekämpas precis som man – med undantag för svenskarna – bekämpade Hitler.

Många svenskar, vissa undersökningar tyder på att de är i majoritet, har ungefär samma inställning. De har lika stor tilltro till det officiella Sveriges påståenden om SD som tyskarna hade till Goebbels propaganda. Alltså höjer ingen ens på ögonbrynen när vänsterextrema fascister överfaller sverigedemokrater på gatorna, när sverigedemokrater förlorar sina jobb för att deras partisympatier blir kända, och när partiet nekas hyra möteslokaler. /…/

Till och med när fjällen långsant faller från svenskarnas ögon och de, precis som danskarna, inser att deras invandringskritiska parti är något helt annat än de fått veta, och att det faktiskt är de som är blivit lurade, kommer hatet att finnas kvar. Det är inte lätt att få bort.

…Efter att ha läst Katrine Winkel Holms text förvånas man knappast över att danskarna i allt högre grad betraktar Sverige som et land där demokratin inte längre fungerar, eller – som den danske författaren Kasper Stövring uttryckt det – “ett semi-totalitärt samhälle“. Avpixlat

Det är Ryssland som är hotet enligt svenska journalister som ljuger dagligen för svenska folket. Det är inte USA och EU! Därför rekommenderar jag er att gå in på EKP och läsa följande inslag:

Det verkliga skälet till att Ryssland och USA är i skottgluggen

ISIS och USA

S och Mp saknar utrikes och säkerhetspolitik

……Från S hörs nästan ingenting. Stefan Löfven lovar att allt ska bli bra, men är desto vagare om hur det ska gå till.


 Den favorittippade utrikesministern Margot Wallström twittrar förvisso en del om utrikesfrågor, men hennes kommentarer har föga karaktär av ”här och nu” eller realpolitik.

 Det hittills tydligaste försöket att säga något om S framtida utrikespolitik står den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Jytte Guteland för. Under rubriken ”Tid för en ny utrikespolitik” lyfter hon på SVT Opinion fram Sveriges roll i förhållande till Västsahara och Marockos illegala fiske i området (19/9). Guteland kritiserar också regeringen för att den inte markerat tydligare mot ”USA:s ökande användning av drönare i kampen mot terrorism” samt för att den inte lyfte nedrustningsfrågan med Obama häromåret.

 Jag skämtar inte. Hon lyckas faktiskt ta sig igenom hela sin artikel, ända fram till det högtravande slutet om att det är dags för en utrikespolitik att vara stolt över, utan att nämna någon av de just nu mest centrala utrikes- och säkerhetsfrågorna.”
Hon säger ingenting om IS och den för Sveriges del viktiga frågan om att lagstifta mot att åka utomlands för att strida för IS. Hon nämner varken Ryssland eller Ukraina med en stavelse. Sveriges försvar får inte heller någon framträdande position i Gutelands skiss.

Nu är det förstås inte Jytte Guteland som ska bli utrikesminister. Man får bara hoppas att S utser kandidater till den posten med större allvar än när de utser EU-parlamentariker.”SvD

Dumstrutar är vi allihopa, allihopa…

 och Ulla Hansson, SKD (finns ingen bild)
Sent: Sunday, September 21, 2014 4:38 PM
To: Lars SkD ; samt övriga svenska ”journalisteliten” ingen nämnd men ingen glömd
Subject: Men dumstruten då.!?

Hoppas att Sverige slipper stå i skamvrån
Under den rubriken skriver Eslövjournalisten Ulla Hansson i Skånska Dagbladet söndag 21 september följande (tyvärr inte utlagd i nättidningen):

- Det är lyx att få lov att leva i denna här delen av världen; så fantastiskt att våra barn och barnbarn får uppleva en sommar som denna. Det är precis som när vi var små.

Det var före de kolorerade brutala våldsfilmer som hör till vår tids tv- och biotittande. Verkligheten som Sverige slapp var värre. Det vi var mest rädda för var ryssen Stalin och hans våldsvälde. Och lite för kringresande romer som då kallades zigenare. De blev sedda över axeln och illa behandlade. Kanske var en del av dem själv orsak till det. Klart (är) att okunskapen om den romska kulturen, och med den rädslan för det okända, spelade in.

Okunskap då om dem och andra ickesvenska, för mer än ett halvsekel sedan. Men nu? Med så oerhört mycket mer omfattande upplysning och allmänbildning som i vår nutid, borde det vara totalt främmande att som röstberättigad ta till sig ett rasistiskt parti som ondgör sig över svaga i samhället.

Med valresultatet och det rasistiska partiets framfart:
- Måtte alla partier till vänster om enas så att Sverige slipper att stå i skamvrån.
......

KS:
Att yngre personer inom såväl massmedia som politikerskrået torgför ståndpunkter á la ovanstående är inte helt oförklarligt. Det handlar i grunden om politisk-intellektuell nivellering och indifferens som följd av välfärdssamhällets framcurlande av nya obekymrade generationer. En process där dagens “vuxna” har tappat kontakten med vårt lands historia och som invaggats i villfarelsen att det trygga och välfungerande Sverige är för alltid givet och aldrig kan tas ifrån oss.

Men här handlar det om en kvinna i “mogen” ålder. En 40-talist som – under förutsättning att hon utrustats med åtminstone en normalbegåvad hönas intellekt – borde förstå bättre..! Detta är dessvärre inte heller något som likt naturlagen är varje individ född i Sverige förunnat. Och att dylika stolpskott fylkar redaktioner och politiska församlingar är – lika beklagligt det – ett lackmuspapper som visar tillståndet i dagens Sverige.

//Kenneth Sandberg,- Som tveklöst hellre ikläder mig Ulla Hanssons “skam” än hennes dumstrut..!

Läs:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar