lördag 6 september 2014

Den stora s(tölden) av svenska folkets pensionerTill:
Carin Jämtin;Socialdemokraterna;
Stefan Löfvén;SAP;DN

Kopia:
Debatt;DN-Ledarredaktionen;Lena SvD;Svenska Dagbladet;Jan Guillou;Lennart Ekdal;Olle. Svenning;Åsa Linderborg;herman.lindqvist@aftonbladet.se;debatt@aftonbladet.se;Janne Josefsson;Fredrik Reinfeldt;Vänsterpartiet info;Jonas Sjöstedt;info@centerpartiet.se;Folkpartiet;Göran Hägglund;KD-Info;Lars Adaktusson;Peter Eriksson;Åsa Romson;

258-miljardersfrågan lever lika länge som bromsen

”Varför stal regeringen 258 miljarder ur AP fonderna?” Det är en ständigt återkommande fråga inom pensionärsrörelsen och SPF-leden. Men det var ingen stöld. Däremot ett gigantiskt misstag. 

Många av er känner säkert igen diskussionen. Läsare hör med jämna mellanrum av sig till redaktionen och ber oss ta fram ”sanningen om de försvunna miljarderna” – som om de hade fått stanna i AP-fonderna faktiskt hade hejdat åtminstone den första bromsen 2010 från att slå till och sänka pensionerna.

Faktum är att Veteranen redan har rett ut frågan 2010. Det har aldrig varit fråga om en stöld. Ordet är retoriskt effektivt, men leder tanken fel. Det är nämligen tre olika demokratiskt fattade riksdagsbeslut som ligger till grund för överföringen av pengarna. 

Räknade fel
Statens nya kostnader värderades till 340 miljarder, en engångssumma. För att inte skaka AP-fonderna för mycket valde politikerna att låta en första delbetalning stanna på 258 miljarder.
Men politikerna räknade fel. Det blev helt enkelt för mycket för pensionssystemet. Den kraftiga åderlåtningen av AP-fonderna bidrog starkt till att pensionssystemet försattes i så stor obalans att den automatiska bromsen kom att utlösas 2010.Hela artikeln på Veteranen

Kommentarer om Wallström på Snaphanen - Pest och Kolera
 Harald - Posted: 31 August 2014 - 00:34 - 
Känner faktiskt inte till en enda åsikt som Wallström har. Hon skulle förmodligen passa fint som chef över något jämställdhetsdepartement, där kan man ju inte ställa till någon större skada. Noterar med tillfredsställelse att Löfven kommer att hålla mp och v väldigt långt borta från försvarspolitiken, så helgen har ändå varit bra!

Ådärkomdenja - Posted: 31 August 2014 - 03:06 - 
Bland skohandlare i Karlstad är Margot Wallström känd. Eller rättare sagt ökänd. Som mångmiljonärskan som kommer in de sista readagarna, och oblygt försöker pruta på de röda slutreapriserna.

Kommentarer om socialdemokraterna

Klarvaken - Posted: 31 August 2014 - 01:18 - 
Till alla med förhoppningar och krav på att en Socialdemokratisk regering “öppnar” plånboken väntar en kalldusch motsvarande en tsunami. Det kommer INTE att finnas mycket över till A-kassa, sjukvård,pensionshöjningar m.m. Revisorn och den gamla styrelsen är puts väck och har dragit på Sverige långsiktiga kostnader som är förödande. Den gamla styrelsen skall INTE ges ansvarsfrihet.
De skall dömas för trolöshet mot Svenska folket.
Det är dock inte utan en viss förtjusning man ser fram emot när Herr Fridolin skall “regera”. Den brådmogna lille pajasen kommer att få sina ekologiska fiskar varma. Var så säker!Kommentar om Löfven

 Angela-Posted: 31 August 2014 - 09:34 - Reply
”Stefan Löfven är ett pinsamt skämt, en ny marionett som inte drar sig för att fortsätta bedrägeriet och mordet på Sverige och svenskarna för egen vinning. Arbetargrabben som vill bli adlad. Han kallar sig feminist fast det var han som stoppade löneökningar för kvinnorna inom offentliga sektorn. Varför frågar ingen journalist om det? 

Och denne lurendrejare och gangsterhövding har oförskämdheten att tala om det rika Sverige. För vem då? Var finns det rika Sverige? Vem bor där mer än Löfven? Peka på det rika Sverige. Och pekfingret hamnar på etablissemanget. Och han fortsätter: “Han ställer flyktingar som flyr för sina liv mot svensk välfärd, och det stör mig.” Ja. det borde störa Löfven. Ända in in i själen och få samvetet att gå i spinn. Vad är välfärd? “Flyktingarna” som det klumpas ihop till men som utgör en ringa del, flyr till välfärden och svenskarna puffas ur. Välfärd är ett gott liv. Ja det borde störa Löfven som fått ett gott liv av dessa förskräckliga människor som envisas med att kalla sig för svenskar. Det enda Löfven säger i denna mening är VEM – Löfven tar parti för. Och det är INTE svenskarna. Flyktingarna som flyr till välfärd och svenskarna som förmenas välfärden som de själva byggt upp och i sitt eget land. Politik är att välja. Att prioritera. Och Löfven väljer att prioritera bort svenskarna i denna enda mening. Till förmån för andra. Svenskarna har ingenstans att fly till skillnad från flyktingarna. Svenskarna flyr idag och en del har flytt i hela sitt liv från FATTIGDOM och trakasserier något som Löfven bagatelliserar och pratar bort. 

Så länge svenskar förmenas välfärd, jobb, bostäder, kommunikationer, skolor, bildning, utbildning, äldrevård, sjukvård, m m – ett värdigt liv – och försätts i armod och mördas av etablissemanget p g a som det sägs DÅ att Sverige inte har råd, är det mord på det egna folket. Så länge kvinnor våldtas och mördas på det grymmaste, så länge kvinnor i vanmakt kastar sig ut från balkongen när de nekas hjälp i ditt rika Sverige och dör för att de är för gamla och sjuka för att orka ta hand om sig och sin make, så länge unga svenska pojkar torteras och slås ihjäl av utlänningar för att Löfven och hans gelikar skall vältra sig i lyx i sitt rika Sverige så länge “järnrörsskandalen” ja, just det, den RIKTIGA järnrörsskandalen, där en äldre kvinna och en ung pojke slogs ihjäl på det grymmaste med ett JÄRNRÖR av en kongoles och en man skadades är det mord , folkmord som förtigs och mörkas. Listan kan göras lång på alla svenskar som fått sätta livet till. I stället väljer man att berätta en påhittad historia om ett järnrör som inte var ett järnrör och riksdagsmän som inte var riksdagsmän och antydan om slagsmål eller misshandel med järnrör som inte var det utan en ordväxling mellan två ungdomsgäng där svenskarna försvarade sig mot de bortskämda och oförskämda utlänningarna.

Att de svenska kvinnorna inte fick högre lön en lön som nu utgör grund för pensionen berodde på att Löfven stoppade det p g a att det inte fanns pengar! I ett rikt Sverige? Finns det inga pengar i ett rikt Sverige? Det var Löfven som stoppade och sa det precis som han gick med på inskränkningar för metalls arbetare för att “det inte fanns pengar” att betala deras löner! I det RIKA SVERIGE? 

Löfven är en lögnare och bedragare och ingår i samma gäng som Reinfeldt och för samma politik som Reinfeldt. Det vet Löfven. Till skillnad från Juholt vet han det. Men det bekymrar inte människor med rymliga samveten som vill göra karriär från en arbetarbakgrund till en hop samvetslösa uppkomlingar.” Läs Julia Caesar och alla kommentarer.

För jag är torpare jag och jag har det så bra"


Om svenska folket och pensionerna kan du läsa mer här:

Den politiska nomenklaturan

Det grundlurade svenska folket

Invandring och svenska folket

Svenska folket och pensionerna

EU-eliten sista strid – sänkta pensioner för folket

Om Journalister och pensioner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar