måndag 22 september 2014

Sverige - den havererade stormakten Om Sverige
  
”En havererande stormakt
 I en krönika i USA:s ledande tidning New York Times kunde vi två dagar efter valet läsa fritt översatt:
Om stigande nativism har skadat landets rykte som ett land med progressiva värderingar, så har även behandlingen av Sverigedemokraterna gjort det. I en studie år 2012 fann polisen att nästan hälften av partiets politiker rapporterade hot eller övergrepp under år 2011".

…Egentligen behövs ingen kommentar. Den gångna valrörelsen är ett tecken på att den demokrati vi gärna skryter om, snabbt är på väg att utvecklas i en riktning som vi bara hittar i länder med en outvecklad demokrati. Länder som vi brukar vara snabba att brännmärka och dit vi sänder våra parlamentariker som valobservatörer, för att se till att de inte gör som vi gjort under det gångna valet.”

…Den svenska talmannen som skall stå över partipolitiken undviker att ta SD:s partiledare med nästan en miljon väljare i hand, men han tar Vänsterpartiets ledare med bara hälften så många väljare i hand utan att tveka. Båda partierna har i sina led personer med värderingar som är minst lika motbjudande. Det är tydligt att elitens politiska värderingar framgent skall vara vägledande för vem och vilka som skall få voice på offentliga arenor – en mycket skrämmande och odemokratisk utveckling som nu observeras med förvåning av vår omvärld.

 
Den politiska-, kulturella- och journalistiska eliten drar skam över landet. Demokratins självklara spelregler är i upplösning och den humanitära stormakten krymper snabbt ihop till en föga beundransvärd lilleputtstat där alla väljare inte är lika värda. Läs hela artikeln och kommentarernaDagens Samhälle - Mats Edman:

- Alla etablerade opinionsproffs, utom norska Sentio, underskattade Sverigedemokraterna grovt. Dagens Samhälles prognos var att SD skulle få 10,2 procent – partiet slutade på hela 12,9. Sentio kom närmast med en prognos på 12,7 procent. Valet hade bara en verklig segrare, Jimmie Åkesson. SD är nu tredje största parti och dubbelt så stort som Miljöpartiet. Hur gick det till? Hela artikeln
.....
Kenneth Sandberg:
Tala om baksmälla!
Sedan flera år tillbaka har Mats Edman vid sitt tangentbord framfört virtuosa SD-nedsablingar och framskrivande av det främlingsfientliga partiets sotdöd. I veckans nummer av DS inskränker han sig till den hesa kråkans kraxande om att vi minsann var en hel flock (som tappat verklighetskompassen..!).

Och delegerar till sina kollegor (läs ett halvdussin nyttiga idioter) att klamra sig kvar vid frambesvärjandet av blocköverskridande koalitioner som ska utestänga partier “baserade på missnöje, främlingsfientlighet och fascism”.

Hur ovanstående ska kommentera SD´s än en gång – allra minst – fördubblade väljarstöd vid kommande val i händelse av att blocken går samman och manifesterar SD som enda alternativ, kan bli en roande läsning framöver...
 //Kenneth Sandberg”

Mer om Mats Edman:

Fr. Snaphanen – Tugga i sig verkligheten.
Fredrik Reinfeldt tillämpade den modell som den berömde brittiske torypolitikern Enoch Powell (1912-1998) förutspådde 1977 när han blev tillfrågad om framtiden efter hans Rivers of Blood-tal 1968:

”Politiker erkänner aldrig offentligt att de har gjort något fel. För att slippa ta en obekväm fajt låter de bara allting få pågå – trots att de vet att det kommer att sluta i katastrof. När kraschen kommer är de antingen döda eller har smitit iväg någonstans utom skotthåll och slipper få skulden för vad de ställt till med.” Julia Caesar

Fr. Snaphanen:
”Den härskande klassens två illusioner
Som det är nu styrs den härskande klassen i Europa av fler allvarliga illusioner. För det första att en fri marknad är den yttersta garantin för ett fritt och demokratiskt samhälle. Och för det andra att de europeiska länderna kan bära de sociala konsekvenserna av politisk kollaps över hela världen. Om vi ​​inte frigör oss från dessa illusioner så kväver vi oss själva och vår förmåga att fortsätta att säkra frihet och mänskliga rättigheter. Det har skett förut att länderna har strypt sig själva i sina egna illusioner, men det är inte en naturlag att det ska ske. Krönika: Europa kvæles af sine egne illusioner.Af KaiSørlander, filosof og forfatter och Snaphanen


Peter Lundgren, Sverigedemokraterna talar om ett och annat om demokrati i EU-parlamentet
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar