tisdag 7 oktober 2014

Alice Bah Kuhnke ett "demokratiskt haveri" och Miljöpartiets fantasier om invandringenHenrik Vinge (SD) anklagar Alice Bah Kuhnke (MP) för att lämna en "genomkorrupt myndighet" bakom sig.

Den nya kultur- och demokratiministern, Alice Bah Kuhnke (MP), anklagas för att vara ett "demokratiskt haveri" och lämna bakom sig en "genomkorrumperad myndighet".

De hårda omdömena kommer från Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons pressekreterare Henrik Vinge.
– Bakom sig lämnar hon en genomkorrumperad myndighet som konsekvent missköter sitt demokratiska uppdrag och vars beslutsprocesser signalerar en fundamental oförståelse för helt avgörande, rättstatsgrundande principer, säger Vinge till Nyheter idag.

Kritiken mot den tidigare Ungdomsstyrelsen kommer inte enbart från SDU. Från ledarplats riktade Dagens Nyheter (!) tidigare i år kritik mot hur myndigheten hade behandlat SD:s ungdomsförbund.

"Bakom de überbyråkratiska förklaringarna ligger gissningsvis en ovilja att dela ut statsbidrag till just SDU", skrev Susanna Birgersson i en signerad ledare innan hon avslutade:

"Politiska ungdomsförbund är en del av det demokratiska systemet. Ungdomsstyrelsens krumbuktande är ovärdigt svensk myndighetsutövning". 

Mer om Alice Bah: Alice Bah brinner för en ny slags demokrati

Fr. Snaphanen:

”Svensk migrationspolitik bygger på MP:s fantasier

Det beklagas i diskussionen att Stefan Löfven inte har utsett vare sig migrationsminister eller integrationsminister trots att dessa två politikområden är stora utmaningar för Sverige. Men beklagandet är irrelevant så länge det inte finns en relevant politik inom respektive område.”


”Se på den avgångna regeringen, den misslyckades rejält obeaktat sina ministrar. Migrationsminister Tobias Billström (M) fick hantera en politik som han uppenbarligen personligen inte var bekväm med. Migrationspolitiken gick stick i stäv med vad hans eget parti hade försökt formulera tidigare och dikterades istället av den överenskommelse som slöts mellan allianspartierna och Miljöpartiet i mars 2011.”

 ”De skärpningar som ledande moderater – Billström själv, Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson – annonserade 2008 och 2009, gömdes undan. Och Billströms försök att få en diskussion om den oproportionerligt stora mängd asylsökande som Sverige tog emot, hans vilja att aktualisera frågan om att 99 procent av de anhöriginvandrare som kom till Sverige fick undantag från huvudregeln om försörjningsgaranti, tystades ned, också av hans egna regeringsbröder.”

”Regeringen Löfvens problem är sålunda inte att den inte har tillsatt en eller två ministrar inom dessa politikområden. Dess problem, och därmed också Sveriges problem, är att svensk migrations- och integrationspolitik nu dikteras av ett parti – Miljöpartiet – som fått mindre än 7 procent av rösterna i riksdagsvalet och vars migrationspolitik bygger på rena fantasier (som att ”Människor som behöver ska få stanna i Sverige” eller “Alla som befinner sig i Sverige ska ha samma grundläggande rättigheter” – notera att ”befinner sig” även inbegriper om det är olovligt/olagligt). Men de har lyckats med att ta kommandot över såväl moderaterna som socialdemokraterna. ” Snaphanen och Thoma Gür Svansen viftar på hundarna.


I Sverige finns

 • inga kända och respekterade personer som offentligt ifrågasätter den extrema invandringspolitiken.
 • inga fristående institutioner eller tankesmedjor som ….
 • Inga etablerade och från flera håll gillade politiker som …
 • heller inte några myndigheter som upplyser politikerna om att det här går käpprätt …
 • inte några tidskrifter, kulturarbetare eller projektledare som …
 • inga samhällsvetare, filosofer eller andra forskare som …
 • inte några näringslivshöjdare, debattredaktörer, chefer i offentlig tjänst som …

…...


Det som behövs

 • Riktigt fria samt normkonservativa tankesmedjor som prioriterar svenska nationella intressen.
 • Penningstarka finansiärer med civilkurage som backar upp dessa tankesmedjor.
 • Samhällsforskare som gör sitt jobb, som forskare.
 • Tidskrifter och andra medier med journalister som klarar att skriva fritt och objektivt om Sveriges invandringspolitik och dess konsekvenser (alltså inte är partiska åt något håll, även om de kommer att bli beskyllda för att vara det).
 • Opinionsbildare som är tillräckligt många, tillräckligt kända och tillräckligt starka för att inte enkelt kunna avföras som rasister-nazister-främlingsfientliga och svårt anfäktade av ett knippe fobier.
 • Vanliga människor som vågar reagera i alla möjliga sammanhang och anser det självklart att träda fram under eget namn, så att de inte som kollektiv kan skuffas ner i det hatets pissränna där journalister och kulturskribenter längtar efter att se dem drunkna.”Läs hela denna viktiga artikel på Mörkläggning

Apropå hösten som nu infinner sig. Här läser Pär Lagerkvist sin egen dikt ”Det är vackrast när det skymmer”. Han blev ledamot av Svenska Akademien 1940 och 1951 erhöll han Nobelpriset i litteratur..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar