onsdag 8 oktober 2014

Arabiska som minoritetsspråk, ruttet tecken i tiden och kantstött ringrostig stjärna i SverigeFr. Snaphanen:

De svenska rasisterna

”Gör arabiskan till nationellt minoritetsspråk

Alla som är någorlunda bra på engelska, det största andraspråket i Sverige, vet vilka nya världar av utbyten, insikter och kunskaper som kan öppna sig genom språkkunskaper. Så varför ligger inte arabiska högre upp på den utbildningspolitiska dagordningen?


Svaret är förstås: rasism. Arabiska är islams konfessionella språk, och islamofobin är en av de starkaste rasistiska ideologierna i Sverige. Kvinnor får sina slöjor avryckta och glåpord skrikta efter sig på tunnelbanor och bussar, flera misshandelsfall rapporteras in årligen, rasismen är ett utbrett fenomen på arbetsmarknaden och fyra av tio muslimska församlingar har drabbats av hatbrott. Nu när nästan 50 rasister tar plats i riksdagen har många plötsligt insett att det här är ett land i kris, där hundratusentals människor känner sig otrygga så snart de går utanför dörren. ” 

Att kalla varandra rasister är en svensk nationalsport. Men vad kan man egentligen använda arabiska till, förutom att läsa Koranen? Jag tittade på skojSveriges handel med hela Mellanöstern ca: 2,9 procent av den svenska exporten, 0,4 procent av Sveriges import. 450 miljoner människor producerar ingenting, man måste lära sig arabiska för sitt rika inre liv, om man inte vill vara rasistisk. Vilka som är otrygga när de går på Sveriges gator är en annan historia. Fr. Snaphanen och Lyra Ekström Lindbäck: Gör arabiskan till nationellt minoritetsspråk

Lyra Ekström Lindbäck

Ett ruttet tecken i tiden

Om civilminister Ardalan Shekarabi hade följt svensk lag så hade han inte suttit i regeringen idag utan istället bott kvar hemma i tredje världen. Genom att utse en bidragsfuskande illegal invandrare till minister har Stefan Löfven riktat ett öppet hån mot både skattebetalarna och det svenska rättssamhället. Pliktskyldigt rapporterade svensk media igår om att före detta SSU-basen Ardalan Shekarabi har blivit minister i Löfvens nya regering.


…För tio år sedan skrev DN en artikel om hur Shekarabi tillsammans med en krets av lojala SSU:are i sju olika distrikt ”riggat ansökningar” för att få ut bidrag till ”integrationsprojekt”. Men istället för att betala ut pengarna till respektive distrikt, slussades pengarna vidare via olika konton till ett privat konto som Shekarabi kunde använda personligen. Pengarna kom från SSU:s så kallade ”verksamhetsutvecklingsfond” – en skattefinansierad fond enligt en ledarartikel i Expressen från 2004.


…Bland annat gick tusentals kronor åt till restaurangbesök under Almedalsveckan sommaren 2003. Pengarna användes dessutom till Shekarabis privata resor och alkoholkonsumtion. Efter att uppgifterna läckt ut till tidningen blev situationen allt mer ohållbar för SSU och Shekarabi tvingades bort från posten som förbundsordförande, för att ersättas av en sedermera också skandalomsusad ordförande – Anna Sjödin. ”Dagens SSU-ordförande kan vara morgondagens statsråd”, varnade Expressen för tio år sedan apropå vikten av att granska SSU. Och de fick rätt, nu när Shekarabi mindre än tio år senare blir just ett statsråd. Dåtidens Expressen var mer klarsynt än dagens när man kallade händelsen en ”SSU-gate-skandal” och SSU för ett ”myglande ungdomsförbund”. Blog Hammarbäck
En kantstött stjärna - Margot Wallströms omdöme verkar ringrostigt, milt uttryckt.

Wallström tycker andra skall betala höga skatter men inte hon själv.

 Som signal om vilka prioriteringar Sverige sätter främst när det brinner på den internationella scenen måste Margot Wallström onekligen ha förbluffat världen. Som inte detta vore nog för att väcka förvåning och förundran deklarerade hon i samma andetag att Sverige nu kommer att föra en "feministisk utrikespolitik". Vad betyder det? Jämställdhetsplaner för fred? Kamp mot den geopolitiska könsmaktsordningen? Inte konstigt om andra länder får intrycket att den blågula nationen i Norden är på väg att förlora greppet om verkligheten.


 Nej, Margot Wallströms återkomst till makten och härligheten kan knappast kallas en lysande triumf för varken Sverige  eller Socialdemokraterna. Ringrosten, bristen på politisk takt och känsla, märktes redan under valrörelsen.”

Omdömet hos Margot Wallström brast på ett torgmöte och Stefan Löfven fick kalla hennes uttalande att Alliansen "begått ett väpnat rån mot samhället" för ett skämt.


”Det må vara hänt. Fast ser Socialdemokraterna lika humoristiskt på diskrepansen mellan Wallströms förordande av höga skatter och hennes egen betalningsmoral?


Wallström är nämligen stenrik och inget fel i det. Som EU-kommissionär drog hon in närmare 27 miljoner kronor i lön. Efter avgången fick hon därtill en årlig pension på drygt 1 miljon kronor. Brysselfrälsets inkomstskatt är dock marginell, varför Sveriges EU-parlamentariker frivilligt har begärt att bli beskattade efter svenska förhållanden i syfte att undgå besvärande kritik på hemmaplan. Men som debattören Klas Hjort avslöjade i Svensk Tidskrift 3/10 har Wallström valt stoppa in rubbet på sitt eget bankkonto istället - trots att hon retoriskt bekänner sig till Socialdemokraternas uppfattning att "skatt är häftigt".ÖC


Till sist blev Margot Wallström utrikesminister. Hon beskrivs allmänt i Bryssel som en nolla av alla som kom i kontakt med henne. Hennes egentliga kvalifikation är att hon har lyckats bli 60 år gammal.” Sveriges nya regering – många lik i lasten


Moderat muslim är vår nya religion

Att avskräcka någon som tror på moderata muslimer genom att peka på de långa raderna av lik eller de hatiska haditherna som uppmanar till massmord är meningslöst, eftersom dessa inte stämmer med hans religions rötter. Han vet inte vad en hadith är, eller så bryr han sig inte. Som en man med god status i social rättvisa, skyller han islams våldsamma historia på europeisk kolonialism och förtryck.


Han har aldrig läst Koranen. Han har läst tusen artiklar om hur muslimer förtrycks på flygplatser, i Gaza, i Burma och i Snurre Sprätt-filmer. De är hans nya ädla vildar och han vill inte höra ett ont ord om dem. Eftersom han i sin fantasi har koloniserat deras identitet (trots det exemplar av Edward Saids Orientalism han har på nattduksbordet), behandlar han dem som reflektioner av sitt eget ego.


När du säger att moderata muslimer inte existerar, kallar du honom en dålig människa. När du utmanar islam, attackerar du multikulturalismen och så kallar han dig rasist – trots att islam inte är mera ras än kommunism, nazism eller Musse Piggs fanklubb.


Den moderate muslimen är en uppfinning av de liberala akademikerna, de sekulära teologerna och deras knäppa kusiner – de politiska aktivisterna. Han existerar inte, lika lite som det finns budgetpengar som stöder deras planer eller vetenskapliga argument för global uppvärmning. Och det är inte nödvändigt att han existerar. Det enda nödvändiga är att vi tror på hans existens.


 De vanärade vänsterättlingarna till de kristna och judarna väntar på den moderate muslimske Messias som ska förena omöjligheterna i deras multikulturella samhälle, genom att lösa konflikterna mellan islam och Västvärlden. Tills de hittar honom måste de tro, inte på gudomligheten, utan på den moderate muslimen.”Dispatch International
 Jag tror på att man skall gå tillbaka och friska upp minnet för att se om något har förändrats till det bättre. Därför kommer jag att lägga in från min tidigare blogg på dagens datum och från denna blogg från 2010. 

1 kommentar:

  1. Det gäller att vara stark och ha integritet som individ och familj.

    Tanken att den parasiterande överklassen skulle bestämma vår livsåskådning, är både destruktiv och absurd!

    SvaraRadera