tisdag 28 oktober 2014

Marcus Birro om svenska komikers hat mot Jimmie Åkesson. Svenska skolan en katastrofBirros bloggpost om Åkesson rekordsprids


Över 22 000 har gillamarkerat och drygt 80 000 unika läsare har tagit del av Marcus Birros bloggpost på Världen idags sajt om SD-ledaren Jimmie Åkessons sjukskrivning.

Författaren Marcus Birro, som bloggar och skriver krönikor i Världen idag, skrev i lördags ett blogginlägg med anledning av de hån som riktats mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Detta efter att Åkesson tillkännagjort sin sjukskrivning till följd av utmattning.

På bara några dagar toppar bloggposten Världen idags lista över mest delade artiklar genom tiderna. I skrivande stund har den fått fler än 22 000 gillamarkeringar på Facebook och över 80 000 unika läsare.

Marcus Birro menar att de höga siffrorna för det här inlägget vittnar om den rörlighet läsare och mediekonsumenter har. Han tycker sig se att trots att han numera är publicerad mer sällan i Expressen så hittar läsare den skribent de vill följa på de plattformar han eller hon finns, i större utsträckning än tidigare.


- Ingen tidning tog den där texten. Det säger något om likriktningen. Å andra sidan är det alltså så att folk hittar texten ändå. Det är en stor demokrativinst, skriver han i ett mail till Världen idag.

- Sedan handlar detta också om den etablerade ordningens, politikens, medias, syn på SD och det är sällsynt att någon "etablerad" vågar ha en avvikande eller annorlunda ingång.

"Det är givetvis rimligt och nödvändigt att bemöta och kritisera Åkessons politiska uppfattningar. Den debatten är livsviktig. Men den dräneras helt på alla former av anständighet när man fortsätter att jaga en människa som hissat vit flagg.", skriver Marcus Birro i bloggen där han riktar hård kritik mot vissa svenska komiker som han menar stundtals ägnar sig åt mobbning.

Han undrar hur de som skämtat nedlåtande om Åkesson känner sig. "Hur känns det att trakassera en psykiskt utmattad medmänniska som är nere för räkning?" Världen idag

Ni borde skämmas
Kanske kunde man hoppas på att det hårt uppskruvade debattklimatet kunde stilla sig lite när en av partiledarna tvingas sjukskriva sig efter att ha varit under hård press, förföjd av hat och hot, under så lång tid.

Tyvärr blev det inte så.

Sverige kryllar av mobbare.
Några av de värsta hukar under humorns täckmantel. Av någon anledning lyfts dessa människor in i den kulturella värmen. Redaktörer och producenter ger de fritt utrymme. De hyllas och ställs fram som exempel på mod och engagemang. Många, som A Schulman, M Betner och andra har byggt sin karriär på att håna och hata. De stora tidningarna applåderar dem så länge de lockar människor att klicka och länka, dessa två nya Gudar i den massmediala skymningszonen.
… Empati, någon? ”Läs hela Marcus Birros inlägg

Citat från Hans Bergström- Bluff om Pisa

Hans Bergström 25 december 2010

"Antalet beviljade uppehållstillstånd har gått från 21.000 i snitt under 1980-talet till drygt 59.000 i snitt under 2000-talet, 76.000 i snitt de senaste fem åren. Det rör sig om en tredubbling på kort tid, unik för Sverige, därtill med allt högre andelar från länder som Irak och Somalia. Alla som känner verkligheten i svenska skolor vet de enorma problemen med att hantera denna situation.

Ungdomar utan skolbakgrund, som varken kan svenska eller engelska, sätts plötsligt i svensk skola. Hemma har de regelmässigt arbetslösa föräldrar. Professor Jan Ekberg vid Linnéuniversitetet visar att nu bara hälften av utomeuropeiska invandrare har arbete. Den öppna arbetslösheten bland invandrare från Afrika var andra kvartalet i år 27,5 procent, mot 5,1 procent för inrikes födda. Enligt en SCB-studie avseende 2008 var då 76 procent av alla invandrare som kommit till Sverige de senaste fem åren arbetslösa. Enligt en studie från Linköpings universitet är endast 20 procent av somalier i Östergötland i arbete."  Feminix

Den svenska skolan

Till: Emma Leijnse HDSydsvenskan;
Re:svensk skola?

Hej!
Angående din artikel om Värner Rydenskolan så undrar jag varför det inte med ett enda ord nämns att det är en Rosengårdsskola?

Läsare boende i Malmö känner nog till det men övriga läsare då?
Är det en medveten undanhållning av fakta eftersom det tydligen för tidningen är känsliga negativa fakta som då skulle komma fram?

På första sidan så står det att stök och otrygghet ofta förekommer på svenska skolor. Den skola som artikeln handlar om är knappast en svensk skola.

Hur många svenska elever går det där t ex?(S Herold

From: emma.leijnse@sydsvenskan.se
To: sandorherold@hotmail.com
Subject: Re: svensk skola?
Date: Fri, 24 Oct 2014 08:29:30 +0000

Hej Sandor,
tack för ditt mejl.
De fyra tjejerna jag träffade var oroliga för att deras skolgång blir sämre på grund av situationen på deras skola. De var arga för att de missar kunskap. När ett barn har kommit så långt att han/hon blir upprörd, inte glad, när lektionen ställs in, det tyder på en mognad och en medvetenhet om hur viktig skolan är och vad den betyder för barnets framtida liv. Den insikten kan jag bara uppmuntra.

Jag struntar i vilken eventuell etnicitet de här tjejerna har. De finns här i Malmö, och det är samhällets skyldighet att ge dem bästa möjliga utbildning. Precis som det är elevernas skyldighet att ge tillbaka till samhället senare i livet. Så är det för oss alla, oavsett vem vi är. 
Jag skulle kunna ge dig ett formellt skäl att vi inte skrev Rosengård, och det är att Rosengård inte längre är en stadsdel i Malmö. Men det är ju löjligt, och så tänkte jag inte heller. Jag tänkte på tjejerna som tjejer, skolan som en skola, och skrev utifrån det.

/Mvh Emma Leijnse

-------------------------------
Emma Leijnse
emma.leijnse@sydsvenskan.se
+46-40-28 12 62
070-378 10 04

Följ gärna det jag skriver på
https://www.facebook.com/EmmaLeijnseSydsvenskan

Sydsvenskan
205 05 Malmö

Till: Emma Leijnse HDSydsvenskan;
Från: <sandorherold@hotmail.com>24 okt 2014 kl. 09:59 skrev "Sandor
Malmö24-10-2014

Om inte Rosengård är en stadsdel i Malmö vad är det då?
På sätt och vis har du rätt i ditt påstående för Rosengård är mer likt en stadsdel i Bagdad,Kabul,Mogadishu,Damaskus,Beirut eller Gasaremsan osv.....

Erik Ullenbob:


- 600 00 invandrare går till jobbet, varje dag.

Igår kunde vi på Rapport och Aktuellt ta del av att det fuskas oerhört med hur etableringslotsarna som skall ge nyanlända (nyspråk) arbete fungerar.

Fråga: Vilken skyldighet har Sverige att ge nyanlända arbete (min anm.)

Till: Avpixlat
Från: Kenneth Sandberg
Kopia: Mattias Karlsson;Jimmie Åkesson;Björn Söder;Ted Ekeroth;Richard Jomshof;

 En dag var arton av Värner Rydénskolans lärare sjukskrivna. Juan Cuneyd hade tröttnat på att ha ständiga vikarier och frågade varför så många var borta?

Lärarna svarade att många känner sig hotade, säger hon.
......

Den största delen av de “600 000 invandrare som går till jobbet varje dag” - och vars “jobb” inte utgörs av deltagande i kravaller, vandalisering á la Husby, kriminalitet och assistansbedrägerier, etc - är sysselsatta/gör välbetalda karriärer någonstans inom invandringsindustrin. En verksamhet som växer så det knakar, till skillnad från de flesta av Sveriges övriga näringar och verksamheter där det istället handlar om nedskärningar och nedläggningar.

Och apropå det Sverige som successivt håller på att eldas upp och de skolor där undervisning och betyg sjunker i samma takt som lärarna flyr för sina liv, så står landets samlade PK-medier för bortkollrandet av svenska folket:
 • Uppmärksamhet avleds från den absolut viktigaste frågan gällande Sveriges överlevnad (se ovan) genom massiva mediala bevakningar och skådespel gällande “ryska ubåtar” och teatraliserade budget-“debatter” (om något tio-tal miljarder kr/någon procentenhet hit eller dit på olika områden – vilket inte på något avgörande sätt har betydelse för Sveriges och svenskarnas framtid).
 • Samtidigt smygs den hittills kanske mest okamouflerade skriften om Sveriges och svenska folkets definitiva avveckling ut i en liten “diskret” bilaga till Dagens Samhälle (DS)..! Tidskriften som i första hand adresseras till politiskt förtroendevalda i landets alla kommuner. D v s där ute i samhället som man just nu upplever den största flaskhalsen, eftersom t o m de “egna” politikerna – som har svårare att distansera sig från verkligheten – börjar hesitera.

Inledningsvis:
* Migrationsverkets GD, marionetten Anders Danielsson (anders.danielsson@migrationsverket.se), vars uppgift är att verkställa PK:iternas utbyte av svenska folket:
- Vi tjänar som föredöme internationellt och har ett asylsystem som FN:s flyktingorgan rankar som ett av de bästa i världen. Det är jag stolt över. Just nu står behoven hos människor som tvingas på flykt i fokus/.../men de flesta vill komma hit för att förenas med anhöriga, forska, studera eller bidra med sina kunskaper på arbetsmarknaden (sic).

Därefter:
* Migrationsverkets rättschef, Fredrik Beijer (fredrik.beijer@migrationsverket.se) (en av de många f.d kollegor till undertecknad, som under 90-talet ännu var handläggare och beslutsfattare – men som i takt med omsorgen om sin egen privatekonomi och invandringens eskalering har gjort karriär som regiondirektörer eller chefer för olika enheter).
- Vi ska vara stolta över möjligheten att ge skydd. Den 3 september 2013 fattade Sverige ett beslut/.../att alla syrier som sökte asyl i Sverige skulle beviljas permanenta uppehållstillstånd. Det ledde till att 8000 syrier fick sina tillfälliga uppehållstillstånd omvandlade till permanenta, samt rätt att även ta sin närmaste familj till Sverige. En generös nyhet som blev en stor nyhet världen över (surprise, surprise, min anm).
- Den stora skillnaden mellan oss och de andra länderna är att man i Sverige tagit bort det politiska beslutsfattandet från det juridiska. Det gör att vi snabbt kan fatta beslut, vilket hände med konflikten i Syrien. Även om 1500-2000 asylsökande kommer hit varje vecka löser vi den situationen.
- Efter 23 år på Migrationsverket har jag insett att det är de här frågorna jag kommer att arbeta med: Att slå vakt om möjligheten att ge människor skydd – det är något vi kan vara stolta över i Sverige.

 Sedan följer: ett dussintal exempel på de många ur- och nysvenskar som runt om i landet via skattefinansierade verksamheter försäkrat sig om försörjning och popularitet (läs journalisternas hyllande) inom invandringsindustrin:

* Shara Robayo (shara.robayo@migrationsverket.se), mottagningshandläggare i Jönköping:
- Jag tycker om att vi är en myndighet med fokus på människan, och i mötet med de jag träffar får jag inblick i den världen (sic) vi lever i och som sträcker sig utanför våra (sic igen) gränser.

* Ganimeta Osmani (ganimeta.osmani@migrationsverket.se), mottagningshandläggare i Vänersborg:
- Vid  migrationsverket utvecklas man ständigt. Det allra bästa är dock att jag får träffa så många underbara människor från hela världens alla hörn som gör starkt intryck på mig.

* Ludwig Lindberg (ludwig.lindberg@migrationsverket.se), handläggare av anknytningsärenden i Örebro:
- Att jag får träffa människor från hela världen gör mitt arbete väldigt spännande och omväxlande.

* Karolina Lindholm Billing (karolina.lindholm-billing@unhcr.org), regionchef på UNHCR i Stockholm.:
- Sverige leder den kärntrupp som arbetar för att bidra med platser för flyktingar från Syrien. Förhoppningarna är stora om att UNHCR och gruppen ledd av Sverige ska kunna överskrida det ursprungliga målet och kunna erbjuda minst 130 000 ett nytt hem genom att påverka politiker och tjänstemän i en mer flyktingvänlig riktning och ge fler flyktingar legala vägar att utöva sin rätt att komma till Europa och söka asyl.

* Evie Wimmer (evie.wimmer@migrationsverket.se), projektledare för SMAK – samordning för mottagande av kvotflyktingar:
- Huvudsyftet med projektet SMAK är att ta fram en strategiskt arbetsmodell som ska kunna fungera i hela Sverige för mottagande av kvotflyktingar. I Gävleborgs län har samarbetet varit en stor framgångsfaktor.

* Lars Blomqvist (lars.blomqvist@lansstyrelsen.se), Länsstyrelsen i Gävleborgs län:
- Jag är stolt över att länet ligger i topp vad gäller att ta emot kvotflyktingar. Men genom att fördela ansvaret tror jag att fler kommuner kan hjälpa till och ge flyktingar ett bra mottagande.

* Dick Qvarnström (dick.qvarnstrom@boras.se) / lars-Åke Johansson (lars-ake2.johansson@boras.se) / Dzenan Ganic (dzenan.ganic@borasregionen.se); BREC – kommungemensam organisation för flyktingmottagande:
- Vi ställde frågan: hur kan vi bli bättre på att ta emot flyktingar och ge dem en bra start i vår region.
- Vår verksamhet vilar på fem ben: möjlighet till arbete, god utbildning, bra bostäder, trygghet, demokrati och delaktighet. Faller någon av dessa ben får inte människor som kommer hit från andra länder möjlighet att ta sig in i det svenska samhället. (Undertecknads undran: hur många svenskar får (överhuvudtaget - inte bara gratis) åtnjuta dessa “nödvändiga förutsättningar”..?)

* Theresa Karlbjörn (theresa.karlbjorn@migrationsverket.se), handläggare anhöriginvandring:
- De flesta som vill flytta till Sverige för att bo tillsammans med en familjemedlem kommer att få uppehållstillstånd.
- Vid årsskiftet går vi in i en ny organisation, vilken kommer att påverka anhöriginvandringen så att vi kan ge ännu bättre service.

* Ronnie Magnusson (ronnie.magnusson@migrationsverket.se), expert på ensamkommande barn:
- Förra året kom 3852 ensamkommande asylsökande barn till Sverige. När vi träffar barnen (sic) vid utredningstillfället har de ofta haft en lång, tuff resa bakom sig – då gäller det att barnen får ett bra mottagande.
- Migrationsverket har höjt sin prognos över hur många barn (sic, igen) som väntas i år från 4400 till 6500.

* Thomas Mariedahl (thomas.mariedahl@abf.se), verksamhetschef ABF – Klondyke i Boden:
- När nya asylsökande kommer till Boden introduceras de till mötesplatsen Klondyke.
- Den dagliga driften sköts av ABF-anställda handledare som består av en mix svenskar och personer från länder som exempelvis Afghanistan och Eritrea.
- De utländska medarbetarna är väldigt viktiga för verksamheten.

* Carina Mörk Lidgren (carina.mork-lidgren@skelleftea.se), handläggare för ensamkommande barn vid socialförvaltningen i Skellefteå:
- Vi ser ungdomarna som en stor resurs för kommunen.
- i Skellefteå är de ensamkommande barnen en efterfrågad resurs på företagen.

* Ann-Christine Vösu (ann-christine.vosu@oskarshamn.se), kommundirektör Oskarshamn:
- Invandringen är en fantastisk möjlighet för kommunen. Vi har alla mycket att vinna på att ta emot nya invånare (menar kommundirektören som på bilden sitter tillsammans med Mohammed Khafaja, Sangrun Johansson och Moafak Al-Shakir vid Lernias restaurangutbildning...)

* Anneli Wirtén (anneli.wirten@lansstyrelsen.se), samordnare av flyktingmottagande och integrationsfrågor i Jönköping:
- Ofta uppmärksammas bara de höga flyktingtalen och initiala kostnader. Men vårt land behöver fler medborgare, inte minst för att klara behovet av arbetskraft och kompetens (.!?, min anm).

O s v, o s v..!

//Kenneth Sandberg


 2 kommentarer:

 1. Tack och lov att det finns några vettiga människor kvar i dårhuset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om några år finns det enbart IQbefriade nickedockor kvar i gamla Svedala. Jag är evigt tacksam att jag inte har satt några barn till världen och får därmed heller inga barnbarn att oroa mig för fram till den dag jag stänger de ljusblå för gott..

   Radera